bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: Bayern München – Kan verdens dyreste træner også skabe verdens bedste hold?

Sæsonoptakt: Bayern München – Kan verdens dyreste træner også skabe verdens bedste hold?

Sidste sæson:

1


Hvordan følger man op på en af klubbens største sæsoner nogensinde? Det var den udfordring, som Bayern München stod over for, da de tog hul på sidste sæson. 8-0 i premieren mod Schalke 04, og så var vi ligesom i gang. En meget kort sommerpause grundet Champions League kampe i august satte dog sine spor i løbet af efteråret, hvor Thiagos fravær også kunne mærkes, og allerede i anden runde løb de ind i et 4-1-nederlag mod Hoffenheim. Deres første nederlag i 2020.

De mange mål i mod holdet skulle forfølge Bayern hele sæsonen, da Manuel Neuer hele 44 gange måtte hente læderet ud af eget net, men det rådede de så omvendt bod for i den anden ende med 99 scoringer.

En sen scoring i udekampen mod Leverkusen før jul, fra Robert Lewandowski, hvem ellers, betød, at Bayern München kunne holde jul som Wintermeister. I foråret blev de så også Herbstmeister, og selvom Leipzig bød dem nogenlunde modstand, så var deres niende mesterskab i træk aldrig i fare.

Uden for banen, var der dog noget mere uro, da det i løbet af foråret ret hurtigt stod klart, at Hasan Salihamidzic og Hansi Flick ikke længere kunne enes. En af dem måtte på, og det blev så Hansi Flick, der fik en fin aftale, hvor han i stedet overtager det tyske landshold. Bayern havde allerede afløseren klar, men måtte grave dybt i lommen, da de gjorde Julian Nagelsmann til verdens dyreste træner for en pris på hele 25 millioner euro.

Pokalen var hurtigt overstået for sydtyskerne, der sensationelt røg ud mod Holstein Kiel allerede ved vinter, og i Champions League blev det dyrt, at Lewandowski manglede med en skade i kampene mod PSG.

En skade der også  truede med at forhindre en utrolig rekord, men i Bundesligaens sidste spilleminut i denne sæson lykkedes det ham at komme på tavlen i en 5-2-sejr mod Augsburg, og dermed slog han Gerd Müllers ikoniske rekord, da han noterede sig for hele 41 træffere.

 

Transfers:
Bayern München har sagt farvel til hele tre dobbelte treple vindere, hvor det selvfølgelig er mest markant, at David Alaba nu har taget afsked med den klub, han har repræsenteret siden 2008 for i stedet at forfølge drømmen i Real Madrid, hvor han har fået noget mere i lønposen, end Bayern ønskede at betale. Det udviklede sig halvgrimt i foråret, men så var der lidt mere klasse over afskeden med Javi Martínez, der takkede af efter ni år i Bayern.

Jerome Baoteng nåede ti år i Bayern, men klubben ønskede ikke at forny hans kontrakt, selvom han ellers nåede tilbage til noget nær topniveau i store del af sæsonen.

Alexander Nübel blev træt af bænken og er sendt på leje til Monaco, hvor den tidligere Bayern-træner Nico Kovac er træner, mens Joshua Zirkzee er sendt til Anderlecht. Endelig er Adrian Fein røget til Bochum og Lars Lukas Mai til Werder Bremen, begge på leje, mens Thiago Dantas ikke fik en kontrakt efter sit lejeophold i klubben, og nu vender tilbage til Benfica. Dantas var sammen med Boateng en af de spilleres fremtid, som Flick og Salihamidzic ikke var enige om.

Med et såkaldt Doppelschlag har Bayern München vært på rov i RB Leipzig, hvor de udover Julian Nagelsmann også købte Dayot Upamecano fri for 42,5 millioner euro. Det er dog også de eneste penge, de har brugt indtil videre, for Omar Richards er kommet til på en fri transfer, mens Sven Ulreich er tilbage i klubben, efter hans kontrakt med HSV udløb.

Michaël Cuisance og Chris Richards er tilbage i klubben efter deres lejeaftaler med henholdsvis Marseille og Hoffenheim er afsluttet.

 

Styrket/Svækket:

Svækket

Dayot Upamecano har i flere sæsoner været en af Bundesligaens bedste midterstoppere, og selvom han ikke er lige så teknisk som David Alaba, så er han eminent til at føre bolden frem. Jerome Boateng er dog ikke for alvor blevet afløst, for selvom Chris Richards har vist sig fint frem, når han har fået chancen, så holder han ikke samme niveau. Ikke endnu i hvert fald.

Javi Martínez spillede ikke den store rolle til sidst hos Bayern, men han kunne spille på midten og i det centrale forsvar, hvorfor han gav truppen noget ekstra bredde. Bredde var allerede en udfordring i sidste sæson, og hvis ikke Brazzo foretager sin efterhånden obligatoriske sidste dags lejeaftaleturné, hvor han henter 3-4 spillere fra de europæiske klubbers overskudslager, så går Bayern svækket indtil sæsonen.

 

Sådan går det Bayern München i denne sæson
Venskabskamene har indtil videre ikke været noget at skrive hjem om, og mod Ajax blev der endda sunget smædesange mod Nagelsman fra enkelte fans, da han har en fortid som spiller i naboklubben 1860 München.

De pauvre præstationer bør dog ikke skabe den helt store bekymring, for Julian Nagelsmann er kendt som en detaljens mand, og det kommer muligvis til at tage lidt tid, før alle hans ideer kan føres ud i livet. Selvom Bayern var privilegeret af, at alle deres spillere var tidligt ude af EM-slutrunden, så er flere først lige stødt til træningen, så der er ingen grund til at trykke på alarmklokkerne allerede nu. Men bliver der så det?

Bayern er storfavorit til at vinde det tiende mesterskab i træk, for selvom de er en anelse svækket, så kan det samme siges om de nærmeste rivaler fra Dortmund og særligt Leipzig. Faren er selvfølgelig, at Julian Nagelsmann, trods sit store talent og utvivlsomme talenter alligevel er for ung til at håndtere så stor en klub og så store stjerner, som der er i Bayern. For ikke siden Søren Lerby, har Bayern München haft så ung en træner, og vi husker alle, hvordan det gik, da Lerby satte sig på bænken i Bayern.

Læs også: Oktoberfesten på Gentofte Stadion

Leder vi efter hår i suppen, for det vil stadig være en overraskelse, hvis Bayern ikke vinder mesterskabet, så er det bredden, der kan blive en udfordring. Goretzka har døjet med skader, og hvad gør Bayern, hvis Lewandowski pludselig render ind i en længevarende skade? Vi så hvad det kostede, at han sad ude mod PSG i sidste sæson

De startende 11 er med afstand de bedste i ligaen, og det er i højere grad Bayern, der kan tabe mesterskabet, end det er de andre hold, der kan vinde det.

Bud på placering:
1-2

 

Bayern Münchens idealopstilling:

4-2-3-1

I Leipzig benyttede Julian Nagelsmann sig ofte af tre nede bag i, men det ligner umiddelbart en 4-2-3-1, som han vil forsøge sig med hos de tyske mestre, hvor Upamecano ser ud til at erstatte Alaba, og ellers ligner holdet i gribe træk det, vi så i sidste sæson.

Neuer – Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies – Goretzka, Kimmich – Coman/Sané, Müller – Lewandowski

 

Hold øje med:

 

Jamal Musiala

Fik sit store gennembrud i sidste sæson, hvor han med sin nærmest dansende stil viste sig frem i både Bundesligaen og Champions League med flotte mål, hvilket også kastede en plads af sig i Joachim Löws EM-trup.

Musiala kommer ikke til at blive fast mand, men han kan dække flere pladser, og så giver han Bayern en anden dimension, hvis spillet går lidt i stå. De seneste par år har vi ikke set de helt store offensive talenter fra Bayerns eget ungdomshold for alvor udfolde sig på førsteholdet og blive deciderede profiler. Er Musiala manden, der ændrer på dette?

 

Foto: www.fcbayern.com

You may also like
EM, EM 2024, Tysklands trup til EM 2024
Her er Tysklands trup til EM 2024 – Hummels og Goretzka fravalgt
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale