Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Sæsonoptakt: 1. FC Köln: Fult fart frem for gedebukkene - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: 1. FC Köln: Fult fart frem for gedebukkene

Sæsonoptakt: 1. FC Köln: Fult fart frem for gedebukkene

Sidste sæson

Nummer 16

Det var spøjst at følge Köln i sidste sæson. I efteråret stod de lidt i skyggen af Schalkes horrible periode uden sejr, men Köln var ikke langt bagefter, og først i runden ni kunne se de sætte første sejr ind på kontoen. Den kom lidt overraskende mod Dortmund efter to nærmest identiske mål, og det skulle vise sig at blive historien om Köln, der i flere kampe var det med afstand dårligst spillende hold i Bundesligaen, for så ugen efter at levre store præstationer mod nogle af topholdene.

Et 4-0 nederlag hjemme mod Leverkusen, blev til 0-0 ude mod RB Leipzig, og det blev så til 5-0 ude mod Freiburg i den måske mest uinspirerede præstation fra et Bundesliga-hold i dette årtusinde!

Et nederlag hjemme mod Mainz i 28 runde, og så trykkede Köln endelig på den knap, der sendte Markus Gisdol ud af klubben. Gode gamle, ellers pensionerede, Friedhlem Funkel blev fundet frem fra gemmerne, og selvom det ikke var kønt skrabede han lige nøjagtig point nok sammen til, at Köln sikrede sig 16. Pladsen og Relegationskampe på et mål  af Bornauw i det 84. minut i sidste runde mod Schalke.

Mod Kiel i Relegationen fik de et skidt udgangspunkt, da de tabte 1-0 hjemme i det første opgør, men i den anden kamp var de flyvende i første halvlæeg, hvor en stensikker 5-1-sejr blev grundlagt, og dermed reddede gedebukkene lige akkurat livet

Transfers:
Der er sket lidt i dette transfervindue, hvor helten fra sidste sæson Sebastiaan Bornauw er den mest opsigtsvækkende handel, da han er sendt til Wolfsburg for 13,5 millioner euro.

Ismail Jakobs gik glip af OL, da han skiftede til Monaco, og Birger Verstraete er efter et lejeophold i Antwerpen nu skiftet permanent til belgisk fodbold.

Lejeaftaler med Elvis Rexhbecaj, Marius Wolf og Ron-Robert Zieler er ophørt, mens Max Meyer og Marco Höger har ikke fået forlænget deres kontrakter og er i skrivende stund uden klub.

Klublegenden Marcel Riise er skifte til Viktoria Köln, Dominick Drexler skal nu hjælpe Schalke tilbage i Bundelsigaen, mens Lasse Sobiech er taget til Darmstadt. Endelig så er den tidligere Fritz Walter vinder Yann Aurel Bisseck skiftet til danske AGF på en lejeaftale.

Heldigvis for Köln er der dog også sket lidt den anden vej. Mest interessant er det selvfølgelig at Paderbons populære træner Steffen Baumgart har takket ja til at stå i spidsen for 1. FC Köln, men mere om ham lidt senere.

Köln har ikke brugt penge på overgangssummer, men de har alligevel suppleret med et par spændende navne. I front skal Mark Uth stå for målene, efter han er skiftet væk fra Schalke, mens Marvin Schwäbe har forladt Brøndby efter DM-triumfen og nu skal tage kampen op mod Timo Horn om spilletid.

Midtbanespilleren Dejan Ljubicic er kommet til fra Rapid Wien, mens kultangriberen Anthony Modeste er tilbage efter sit lejeophold i St Etienne.

 

Styrket/Svækket:

Svækket

I skrivende stund meldes Ellyes Skhiri også på vej væk, og sker det, så har 1. FC Köln mistet tre af de absolut bærende kræfter fra sidste sæson. Så medmindre at der sker lidt i de kommende par uger, så går Köln alvorligt svækket ind til denne sæson, selvom tilgangen af Baumgart har potentiale til at løfte Köln op i midten af tabellen og i sikker afstand fra nedrykningsstregen.

Sådan går det FC Köln i denne sæson:

Fra nummer 12-18 kan det meget vel blive et spørgsmål om få point, der gør udslaget i forhold til en midterplacering og en nedrykning. Men lad os slå fast med det samme, at Köln bliver et af de mest seværdige hold at følge i denne sæson, og præstationen kommer til at stå i skarp kontrast til det, vi så under Gisdol. Hvorfor? Steffen Baumgart!

Læs også: Steffen Baumgart – manden der insisterer på at underholde

Manden der insisterer på at underholde, og som leverede flotte præstationer med Paderborn, da han var oppe med dem senest. Der kom nogle store nederlag undervejs, men Kölns hold, trods afsked af flere profiler, er også bedre ned Paderborns, så det bør kunne række til overlevelse, hvis ellers de kommer godt fra start. Der venter kampe mod både Bayern München og RB Leipzig i de første fem ruder,d er dog også byder på opgør mod Hertha, Bochum og Freiburg, og det kan være meget vel være efter de fem kampe, at vi har et bedre indtryk af, hvad Kölns reelle niveau er.

Defensiven ser ud til at blive den store udfordring. Noah Katterbach er et stort talent, men han kan ikke løfte forsvaret alene, og hvordan får Köln dækket tabet af Bornauw, hvis ikke der kommer flere forstærkninger til?

Offensivt bliver det dog interessant at se, hvordan angrebet kommer til at se ud, og om der er nok bevægelse blandt de forreste til at kunne udføre Baumgarts ultimative stil. Sebastian Andersson var meget skadet i sidte sæson og var først vigtig hen mod slutningen af sæsonen.

 

Bud på placering:

12-16

FC Kölns idealopstilling:

4-1-3-3

Horn – Ehizibue, Hübers, Czichos, Katterbach – Skhiri – Kainz – Uth, Hector – Andersson, Duda

Hold øje med:

Ondrej Duda

Det føles som om, han har været med altid, men Odrej Duda er fortsat kun 26 år. Han var en af de positive momenter på Kölns hold sidste år, hvor han blev noteret for syv scoringer og seks oplæg, hvoraf det ene af målene mod Augsburg i april var et af sæsonens absolut bedste.

Skal Steffen Baumgart lykkes med at indføre sin filosofi i 1. FC Köln, så skal det formentlig ske med Ondrej Duda som det kreative omdrejningspunkt, der også kan skabe fart med og uden bold. Han skal kunne servicere Andersson inde foran mål, og på et forholdvist profilfattigt Köln-hold, så er det op til Duda at levere varen fra start.

 

Foto: www.fc.de

 

You may also like
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til 25. runde i 2. Bundesliga: Er der overhovedet nogen, der vil rykke op?
1. FC Kaiserslautern
Optakt til 24 runde i 2. Bundesliga: Skæbnekamp for Kaiserslautern
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane