bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: Arminia Bielefeld – den svære sæson to

Sæsonoptakt: Arminia Bielefeld – den svære sæson to

Sidste sæson

15

Arminia Bielefeld tabte præcis halvdelen af sine kampe i den første sæson efter oprykningen i 19-20. Omvendt kan man med de optimistiske briller på med rette sige, at de fik point, hver anden gang de gik på banen. Klubben vandt i sidste spillerunde 2-0 ude over den anden oprykker Stuttgart, og de holdte derved netop FC Köln bag sig på den kedelige 16. Plads, hvorfrod et blev gedebukkene, der måtte ud i Relegationskampe mod Holstein Kiel.

Efter en fin start løb die ”Ostwelstfalen” ind i en dårlig stime, hvor det til tider så rigtig sort ud, men hvor klubben dog stadig lå over stregen. Klubbens ledelse mistede, højst overraskende for de fleste, tålmodigheden med Uwe Neuhaus og placerede i stedet Frank Kramer i cheftrænerstolen, i havd der lignede en panikløsning, men operationen lykkedes, og nu er Arminia, med den tidligere OB´er Jacob Barrett Laursen i truppen, klar til endnu en sæson i Bundesligaen.

 

Transfers

Hos Arminia Bielefeld har man indtil nu haft et transfervindue uden de store armbevægelser. Otte spillere er kommet til, og man har sagt farvel til 12 spillere.
Den fine japanske tekniker Ritsu Doan er efter endt lejeaftale returneret til PVS Eindhoven. Det samme gælder Michel Vlap til Anderlecht og ungdomslandsholdsspilleren Arne Maier der er taget tilbage til Hertha.
Andreas Voglsammer, Anderson Lucoqui og Niels Seufert er skiftet til Bundesligakonkurrenterne i hhv. Union Berlin, Mainz 05 og Greuter Fürth. Trekløveret er, ligesom de fleste andre afgange i bredden, skiftet på en fri transfer. Efter en sæson med en væsentlig nedgang i indtægterne grundet corona, så er det nok ikke en bugnende pengekasse, man kan vise frem

Nogle indkøb er der dog blevet råd til. Arminia har hentet midterforsvareren Guilherne i portugisiske Feirense, Noel Niemann i Türgücü München, Alessandro Schöpf i Schalke, Masaya Okugawa hos Red Bull Salzburg og Bryan Lasmei Sochaux. Det mest spændende indkøb må dog være Janni-Lucca Serra. Den unge angriber med sardinske rødder er kommet til fra Holstein Kiel, hvor han scorede 13 gange i den forgangne sæson. Serra har repræsenteret Tyskland på alle ungdomslandshold, og han får selskab af sin holdkammerat fra ungdomslandsholdene Florian Krüger, der er kommet til fra Aue.

Endelig er Sebastien Müller kommet retur efter endt lejeaftale i Osnabrück. De nye unge angribere skal bl.a. kæmpe om pladsen med klubikonet og anfører Fabian Klos, der i foråret skrev under på en kontrakt for endnu en sæson, som bliver hans tiende hos Arminia.

 

Styrket/svækket

Svækket.

Arminias kommende sæson ligner en lottokupon, og det er svært at se, at klubben skulle være kommet styrket ind til 21-22 sæsonen. Det vil kræve at de nye unge spillere slår til fra første fløjt og leverer varen, hvilket må være tvivlsomt, når der er tale om en af verdens hårdeste ligaer.

Særligt tabet af Andreas Voglsammer kan være bekymrende. Han scorede godt nok kun to gange i sidste sæson, der var præget af skader, man han sluttede godt af i Bielefelds slutspurt. Derudover er det spændende at se, om de holder fast i målmand Stefan Ortega, der var blandt ligaens bedste i sidste sæson, og som har været rygtet på vej til Bayern München, men som altså stadigvæk er at finde i Arminia Bielefeld.

 

Sådan går det Arminia Bielefeld i sæsonen 2021/22

Frank Kramer har strikket et optaktsprogram sammen, hvor han har satset på teambuilding og knaldhårde træningspas, hvor han endda har fået kick-boxing verdensmesteren Dardan Morina til at stå for nogle af de fysiske øvelser, så det er sikkert et topfit Arminia-hold, han sender på banen, når Freiburg kommer på besøg på Schüco Arena.

Arminia overlevede, som nævnt, kun lige netop i Bundesligaen i sidste sæson. Klubben formåede blot at score ét mål flere end Schalke 04, hvilket gjorde, at man kunne blive topscorer i klubben med bare fem mål.

I den kommende sæson  bliver det mindst lige så svært, men måske kan Arminia Bielefeld profitere af, at det med Bochum og Greuter Fürth ikke er to økonomiske sværvægtere, der er kommet op som de to nye hold i ligaen. Skal Arminia overleve den notorisk svære sæson 2, så kræver det, at Kramer lykkes med sit fokus på selve holdet, arbejdet med de unge talenter samt planerne om at gøre spillestilen mere taktisk variabel. Det er svært at se, at Arminia Bielefeld spiller for spiller skulle være bedre end ret mange af de øvrige rivaler i Bundesligaen, og der venter dem en svær sæson.

 

Bud på placering

17

 

Bud på idealopstilling

4-1-3-2

Stefan Ortega; Cedric Brunner – Joakim Nilsson – Amos Pieper – Jacob Barrlett Laursen; Manuel Prietl; Alessandro Schöpf – Masaya Okugawa- Sebastian Müller; Fabian Klos – Janni Luca Serra

 

Hold øje med

Janni-Luca Serra

Det unge talent skal nok have godt gang i sit gode venstre ben, hvis Bielefeld skal overleve. Serra spillede centerforward hos Holstein Kiel i den forgangne sæson, men han kan også bruges som fløj eller som ”falsk 9’er”, hvor han med sine 193 cm kan udgøre en trussel, hvis han kan time sine indløb. I træningskampen mod Hannover 96 var det netop Serra, der noterede sig for kampens enlige træffer.

 

Foto: www.arminia.de

 

You may also like
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
En fodboldweekend med kampe i Bielefeld, Bochum og Groningen
Højdepunkter, Arminia Bielefeld, optakt, Bayer Leverkusen
Højdepunkter: Arminia Bielefeld – Bayer Leverkusen 0-4
Sæsonoptakt: TSG Hoffenheim: Hoeneß’ store eksamen hos Bruun Larsen og Robert Skov.
Sæsonoptakt: Bayer Leverkusen – Talenter på spring