bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 3 Liga > Arminia Bielefeld > Guide: Fodboldrejse til Arminia Bielefeld

Guide: Fodboldrejse til Arminia Bielefeld

Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse

Navn: Bielefelder Alm

Kapacitet: 26.515

Åbnet: 1926

Hjemmehold: Arminia Bielefeld

 

Rejse og billetter

Fantastiske Bielefelder Alm er hjemmebane for klubben Arminia Bielefeld.

Bielefeld ligger i det yderste nordøstlige hjørne af Nordhrein Westphalen og er hjemby for lidt over 300.000 indbyggere. Køretiden fra den danske grænse er cirka tre timer. Nabobyen Hannover har en international lufthavn hvorfra der er forbindelse til bl.a. København, og så er der værd at bemærke, at du snildt kan kombinere en tur til Bielefeld med ture til Dortmund, Schalke, Köln, Leverkusen, Bochum og Fortuna Düsseldorf, der alle ligger inden for endda meget overskuelig afstand.

Klubben har et pænt tilskuergennemsnit på omtrent 17.000 disse år, hvilket betyder, der sjældent er udsolgt på stadion. De mest eftertragtede kampe er givetvis mod lokale rivaler som eksempelvis Hannover, Osnabrück og Münster samt mod større modstandere.

Billetter kan bestilles via klubbens hjemmeside inden afrejse, og ståpladser fås ned til 14 euro.

http://www.arminia-bielefeld.de/eintrittskarten/preisubersicht/

Hjemmeholdet

Arminia Bielefeld blev grundlagt i 1905 og har dermed en lang historie bag sig. Klubben blev første gang en del af Bundesligaen i 1970, hvorefter man dog hurtigt blev ramt af den nationale matchfixing skandale i starten af 70’erne, som ramte klubben hårdt. I 1978 var klubben kortvarigt tilbage i det fine selskab, men måtte efter kun en enkelt sæson rykke ned igen, hvilket førte til en af klubbens bedste sæsoner nogensinde i 2. bundesligaen; 30 sejre ud af 38 mulige, 120 mål og 28 kampe i træk uden nederlag. Det er formentlig en sæson man stadig mindes og længes efter på Bielefelder Alm, hvor der siden da har været langt mellem de succeshistorierne.

I starten af 80’erne havde Arminia Bielefeld fem år i træk i Bundesligaen, men samtidig blev klubbens økonomi værre og værre, bl.a. takket være faldende tilskuertal. I sidste ende resulterede det i en nedrykning til 2. Bundesliga, hvor nedturen desværre ikke stoppede for de blåklædte fans og spillere fra Bielefeld. Klubben røg hurtigt ned i 3. bedste række og måtte vente 11 lange og mørke sæsoner med at være tilbage i det fineste tyske fodboldselskab.

Klubben har efterfølgende i mange år været et såkaldt elevatorhold, der jævnligt veksler mellem Bundesliga og 2. Bundesliga. Man har dog nu ventet snart ti år på at komme tilbage i Bundesligaen siden sidste besøg i 2008/09 sæsonen. Det er altså bestemt ikke altid nemt at være Armina fan.

Den lokale opbakning til Armina Bielefeld har dog for det meste altid været god, og de seneste år har tilskuergennemsnittet konstant ligget over 15.000 tilskuere. Fanscenen i Bielefeld er derfor også mangfoldig, og man vil opleve en god stemning på kampdage. Klubbens store rivaler er de to klubber Preussen Münster og VfL Osnabrück. De tre klubber danner sammen det såkaldte ”Derby-Dreieck”, der bl.a. er lavet en dokumentarfilm om i 2015 ved samme navn.

Jonas Kamper og Kasper Risgaard har repræsenteret klubben, og danske læsere vil nok også nikke genkende til navne som Sibusiso Zuma og Chris Katongo, der begge blev solgt fra deres klubber i Superligaen til Arminia.

På kampdagen

Bielefelder Alm (Shüco Arena), er et fantastisk fodboldstadion og et af mine absolut favoritsteder at se fodbold i Tyskland. Stemningen er god, der er altid mange tilskuere, meget få turister og det er i den grad overkommelige priser. Man får altså en meget autentisk tysk fodboldoplevelse!

Stadion ligger placeret i et beboelsesområde, og på mange områder minder det lidt om et klassisk engelsk stadion med en meget klassisk stadion-arkitektur. På kampdage emmer området af fodbold og kærlighed til de lokale helte.

Stadion har plads til 26.515 tilskuere, hvoraf Arminias mest inkarnerede fans befinder sig på ståpladserne på Südtribüne.

Der er Krombacher i hanerne, og udvalget er mad er generelt godt. Der serveres bl.a. en traditionel ”Erbseneintopf” (en slags ærtesuppe), som i den grad kan anbefales! Husk at købe den i starten af kampen, da den er populær og bliver revet væk. Ved min seneste besøg måtte jeg desværre gå forgæves, da jeg i pausen havde sat mig for at købe en omgang rygende varm Erbseneintopf.

Stadion ligger ca. 1 km fra banegården og byens centrum, hvor der er rigeligt med kneiper til at slå tiden ihjel og komme i stemning inden kampstart.

Seværdigheder 

Udover den lokale fodboldstolthed er det småt med øvrige seværdigheder i Bielefeld, der ikke ligefrem rangerer som en af Tysklands store turistmagneter. Dog bør man ikke snyde sig selv for en tur til byens helt store vartegn, Sparrenburg, der er en borg fra 1256, hvor der bl.a. er en flot udsigt over byen.

Byen er også hjemsted for Dr. Oetker, der er kendt for en lang række fødevarer. Man kan besøge Dr. Oetker Welt og få et indblik i den globale virksomhed og dets produkter.

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Borussia Dortmund, mål, 100 bedste mål, Karl-Heinz Riedle, Kælenavne
Tyske kælenavne: Fra Kugelblitz og Pannen-Olli til Titan og Tante Kähte
DDR, Die Wende
FDGB-Pokalfinalen 1990 – Mellem Murens fald og Die Wende