bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: TSG Hoffenheim: Hoeneß’ store eksamen hos Bruun Larsen og Robert Skov.

Sæsonoptakt: TSG Hoffenheim: Hoeneß’ store eksamen hos Bruun Larsen og Robert Skov.

Sidste sæson:

Nummer 11.

Inden den seneste sæson var der store forventninger til TSG Hoffenheim, da det tyske mandskab havde kvalificeret sig til europæisk fodbold via sjettepladsen i 2019/2020-sæsonen. Desuden var der kommet en ny og spændende træner til, da Sebastian Hoeneß havde overtaget tøjlerne i klubben.

Han var kommet til fra Bayern München, hvor han havde ført reservemandskabet til tops i 3. Liga, men den samme succes formåede han ikke at skabe på PreZero Arena. Det så dog ellers lovende ud i begyndelsen af sæsonen.

Efter de to første runder toppede Hoffenheim nemlig Bundesligaen med seks point, hvor de blandt andet tævede Bayern München med hele 4-1 i anden runde.

Sikke en start på sæsonen, og man begyndte nu at se Hoffenheim som et hold, der måske kunne kvalificere sig til Champions League og kæmpe med om medaljer.

Men lige så højt de svævede i de første runder, lige så tungt bragede de til jorden efterfølgende, hvor Hoeneß’ mandskab faldt fuldstændig sammen. Her kunne de nemlig ikke kunne finde det fornemme spil frem, som de blandt andet viste mod Bayern.

Der gik hele syv kampe, hvor Hoffenheim ikke formåede at få en sejr, og så dumpede de ellers ned gennem tabellen, mens de kunne se drømmene om medaljer forsvinde med lysets hast i horisonten. Ved årsskiftet lå de placeret helt nede på en 14. plads, og det blev ikke meget bedre efter nytår.

New year, same me. Ja, Hoffenheim havde fortsat store problemer, og det blev i den grad tydeliggjort ved, at de blev kørt over af Schalke 04 og tabte med hele 0-4, og så var bunden nået for Hoffenheim.

Hoffenheim fandt dog det fine spil frem i slutningen af sæsonen, hvor de gik ubesejret gennem de sidste syv runder. Her blev det til fire uafgjorte og tre sejre, og så endte de sæsonen på en 11. plads i Bundesligaen. Langt fra medaljer, langt fra Europa. Det var ikke den bedste start på Sebastian Hoeneß-æraen, selvom det retfærdigs skal med, at Hoffenheim var den trup i Bundesligaen, der var hårdest ramt af corona og skader i seneste sæson.

Transfers:

Den manglende succeshistorie i den seneste sæson har også fået økonomiske konsekvenser for Hoffenheim, der ikke har haft særlig meget gang i kuglepennen under dette transfervindue. På nuværende tidspunkt (13. august, red.) har de blot hentet tre spillere, hvor alle er kommet til på en fri transfer.

Det drejer sig om David Raum (Greuther Fürth), Sebastian Rudy (Schalke 04) og den talentfulde Angelo Stiller, som aldrig fik sit store gennembrud hos Bayern München. I denne trio er Raum især en spændende tilgang, da han var en stor profil for Grether Fürth i den seneste sæson.

Desuden er der en række spillere, som er vendt hjem fra diverse lejeaftaler, blandt andet danske Jacob Bruun Larsen.

På den anden side har de heller ikke mistet det store, da de har udlejet et par spillere, mens Ryan Sessegnon er vendt tilbage til England og Tottenham, men det betyder ikke noget i det store billede, da englænderen ikke var imponerende i Hoffenheim.

 

Styrket/svækket:

Status quo.

Der er ikke sket det store i Hoffenheim, og derfor står de nærmest det samme sted, som de gjorde før sommerferien. Angelo Stiller er stadig ung, og derfor kan man ikke forvente, at han går ind og styrker midtbanen fra start. Den nye David Raum kan dog give noget til Hoffenheim, men det vender vi tilbage til.

En spiller som Jacob Bruun Larsen er også svær at spå om, da han ikke fik den store succes med sit lejeophold hos Anderlecht, og derfor virker han heller ikke som en spiller, der kan skubbe Hoffenheim i den rigtige retning. Han har dog fået godt med spilletid i testkampene, så måske er det gennembruddet, der ligger og lurer for danskeren.

Det er dog en positiv ting for Hoeneß, at Hoffenheim har formået at holde på flere profiler som Andrej Kramaric, Florian Grillitsch og Christoph Baumgartner, da de bliver vigtige i den kommende sæson.

Sådan går det Hoffenheim i denne sæson:

Vi kan lige så godt skrive det med det samme. Hoffenheim går en bedre sæson i møde end den forrige. Nu slipper Hoeneß’ tropper nemlig for at duellere i både Bundesligaen og Europa League, og det var netop et stort problem i fjor.

Som nævnt tidligere startede Hoffenheim som lyn og torden i den seneste sæson, men luften gik af ballonen, da man skulle til at præstere i både Europa og i den hjemlige liga. Denne gang kan de have deres fulde fokus på Bundesligaen, og det kommer til at gavne Hoeneß’ mandskab.

De har dog ikke fået den bedste opstart, hvor de ikke har imponeret i diverse testkampe, og det blev ikke bedre, da de tørnede sammen Viktoria Köln i DFB Pokalen. Her måtte de helt ud i forlænget spilletid, før de kunne gå videre til næste runde med en 3-2-sejr. Her startede Jacob Bruun Larsen blandt andet inde og fremtvang et straffespark.

Hoffenheim er dog et hold, som SKAL være med i den bedre halvdel af Bundesligaen, da de har en trup fyldt med unge og dygtige spillere, som på de bedste dage kan drille de helt store hold. Det drejer sig især om offensiven, men de skal også sørge for, at defensive ikke falder sammen gennem sæsonen, da det var et gennemgående problem sidste år.

Men hvad nu hvis, at det ikke kan blive bedre med Hoeneß ved roret? Det er også et af spørgsmålene inden sæsonstarten.

Efter flere gode sæsoner under Julian Nagelsmann og Alfred Schreuder havde man forventet mere af den nye æra under Hoeneß, og derfor står Uli Hoeneß’ nevø overfor sin store eksamen i den nye sæson, fordi kan han overhovedet levere varen på den største hylde i Tyskland?

 

Bud på placering:

8-10

 

Hoffenheims idealopstilling:

3-4-2-1

Baumann – Posch, Vogt, Akpoguma – Gacinovic, Rudy, Geiger, Raum – Kramaric, Baumgartner – Dabbur.

 

Hold øje med:

David Raum

Desværre er det hverken Robert Skov eller Jacob Bruun Larsen, som man skal holde øje med i denne sæson for Hoffenheim. I stedet er det klubbens nye spiller David Raum, der er blevet hentet hos oprykkerne fra Greuther Fürth.

Den 23-årige tysker har fået en aftale frem til 2025, og han kan i den kommende sæson allerede blive en stor profil, hvor han med sikkerhed kommer til at blive noteret for en masse assists i Hoffenheim-trøjen.

Raum var stærkt medvirkende til, at Greuther Fürth rykkede op i Bundesligaen, da han blandt andet leverede hele 15 assists i 34 kampe for holdet. Han spillede næsten fuld tid i samtlige 34 kampe, og det bliver spændende at se, om han kan hive den form med sig videre.

Hoffenheim nye wingback har godt med fart i støvlerne, og han kan gode lide at bringe bolden fremad på banen. Raum er ikke bleg for at udfordre sin direkte oppasser, hvor han gerne vil til baglinjen og smide bolden i boksen, og det er som regel endt med en scoring.

 

Foto: www.achtzehn99.de

 

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
David Wagner – godt humør, men også god træner?
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022
Toni Polster, Bad Boys 11, holdet.dk, Bundesliga Manager, Bundes Manager
Optakt til Bundesliga manager runde 9: Ud med Union, og tro på Hoffenheim-helte
Sådan gik det danskerne i Bundesligaen 2021/22