Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Sæsonoptakt: SC Freiburg – Bliver nyt stadion en fordel eller ulempe? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: SC Freiburg – Bliver nyt stadion en fordel eller ulempe?

Sæsonoptakt: SC Freiburg – Bliver nyt stadion en fordel eller ulempe?

Sidste sæson

10

Freiburg blev i sidste sæson nummer ti i ligaen. Det var en absolut godkendt sæson for holdet fra Schwarzwald, som efterhånden ligner et etableret Bundeligahold. Ikke mindst taget i betragtning af, at de inden sæsonen tog afsked med profiler som Robin Koch, Luca Waldschmidt og Alexander Schwolow. Freiburg hentede hovedparten af sine point hjemme på Dreisamstadion, hvor holdet kun tabte fire kampe, og man vandt over Dortmund samt tog point fra Bayern.

For en gangs skyld var det ikke klubikonet og Freiburgs all-time topscorer Nils Petersen, der lavede flest mål. Den italienske landsholdsspiller Vincenzo scorede ni gange for Freiburg mens Nils Petersen med sine otte mål måtte dele andenpladsen med den ungarske landsholdsspiller Roland Sallai. I gennem det meste af sæsonen, lå Freiburg til i kampen for en europæisk plads, men de kunne ikke helt holde dampen oppe hen mod slutningen af sæsonen. Anfører Christian Günter var en af sæsonens positive overraskelser, og han blev da også belønnet med en plads i den tyske EM-trup denne sommer.

Transfers

SC Freiburg har sagt farvel til ti spillere. Ud over første målmand Florian Müller, der er returneret til Mainz efter endt lejeperiode, er der primært tale om breddespillere, som var et godt stykke fra fast spilletid. Heriblandt Brandon Borello, der er skiftet til Dynamo Dresden, Chang-hoon Kwon, der tager til Suwon Bluewings, Florian Kath, der veksler Freiburg med Magdeburg og Amir Abrashi der ikke fik forlænget kontrakten og nu prøver lykken hos Grasshoppers.

Tre spillere er kommet retur fra lejemål hos andre klubber, hvor mest interessante navn nok er Nico Schlotterbeck, der vender hjem efter en sæson på leje i Union Berlin, og nu bliver forenet med brormand Keven Schlotterbeck. Lillebror Nico spillede fuldtid i alle Tysklands kampe, da de vandt U21 tidligere på foråret.

Cheftræner Christian Streich har desuden forfremmet hele seks spillere fra talentholdet, der som blot en af to Bundesligaklubber spiller i 3. liga, op i førsteholdstruppen. De seks – målmand Noah Atubolu, forsvarsspillerne Kimberly Ezekwem og Kiliann Sidillia, wingen Noah Weisshaupt samt de to angribere Nishan Burkart og Kevin Schade – kommer fra Freiburgs højt berømmede ungdomsafdeling.

Christian Streich har udtalt, at han har store forventninger til de seks, selv om han er klar over, at deres indsatser skal doceres rigtigt, så de ikke bliver kørt for hurtigt frem. Streich er dog fortsat på udkig efter en angriber, der kan gå direkte ind på førsteholdet, og Freiburg ligner generelt et hold, der kommer til at lave handler i de næste par uger.

 

Styrket/svækket

Status quo

Det er svært at gætte på, om Freiburg stiller op med et bedre hold i år. De forfremmede ungdomsspillere skal nok bruge lidt tid, inden de for alvor kan blive en del af Freiburgs start 11er, mens tilbagekomsten af Nico Schlotterbeck ligner en forstærkning.
Meget afhænger også, hvilke spillere Freiburg kan hente, inden transfervinduet lukker den 31. august, men det er positivt, at de har holdt på stammen og profilerne.

 

Sådan går det Freiburg i sæsonen 2021/22

Da SC Freiburg ikke har været specielt aktive på transfermarkedet endnu og derfor må forventes at spille videre med stort set samme startopstilling, som det var tilfældet flertallet afi sidste sæsons kampe, er det værd at bemærke, at når Freiburg tager imod Dortmund den 21. august, så bliver det forhåbentlig på et helt nyt stadion.

Det gamle Dreisamstadion/Schwarzwaldstadion, der blev indviet i 1954, er et stemningsfyldt men utidssvarende sted præget af ubehjælpsomme knopskydninger, der er foretaget i tidens løb for at øge kapaciteten op til de nuværende 18.000.
I 2015 søgte Freiburg tilladelse til at opføre et spritnyt stadion lige nord for bydelen Bühl. Efter en folkeafstemning blev tilladelsen givet, og da enkelte klager fra nogle naboer var færdigbehandlet, kunne man i 2018 tage første spadestik til et nyt SC Stadion med plads til knap 35.000 tilskuere, som meget passende ligger på den ny anlagte Achim-Stocker-Strasse.

Achim Stocker der var præsident fra 1972 og 37 år frem, var manden der førte SC Freiburg ind i betalt fodbold og bl.a. ansatte et andet klubikon Volker Finke – cheftræner fra 1991-2007.

Meget vil i den nye sæson afhænge af, om SC Freiburg kan transportere den fortættede stemning fra det gamle Dreisamstadion med ud på klubbens nye hjemmebane. Man har før set, at nye omgivelser kræver en vis tilvænningstid. SC Freiburg har dog været meget bevidst om, at den nye hjemmebane er bygget som et rigtigt fodboldstadion med stejle tribuner og 12.400 ståpladser, så hjemmeholdets ”Schlachtenbummlere” virkelig kan mærkes og høres.

Bud på placering

10

 

Bud på idealopstilling

4-4-2

Noah Atubolo; Lukas Kübler – Philip Lienhart – Manuel Gulde – Christian Günter; Roland Sallai – Babtiste Santamaria – Nicolas Höfler – Vincenzo Grifo; Nils Petersen – Ermedin Demirovic

 

Hold øje med

Nils Petersen

Det ville være besnærende at nævne en af de unge spillere, der netop er blevet forfremmet op i førsteholdstruppen, men her peges i stedet på en gammel traver nemlig Nils Petersen. Den 32 årige angriber, der med sit mål til 2-0 i forårspremieren mod Mainz blev klubbens mest scorende spiller nogensinde. En rekord som han i øvrigt overtog fra Tysklands afgående landstræner Joachim Löw.
Hvis Freiburg skal gentage sin placering langt væk fra nedrykningskampen, så kræver det, at Petersen laver to tocifret antal mål pr. sæson, som han har haft det for vane. Nils Petersen vil også være en vigtig faktor, hvis implementeringen af de unge skal lykkes. De vil få brug for en gammel ræv, som de kan læne sig op ad.

 

Foto: www.scfreiburg.com

 

You may also like
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
Sæsonoptakt: SC Freiburg – Champions League i Schwarzwald?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Freiburg – Bayern München: Dobbelt op for Freiburg?