Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Sæsonoptakt -1. FC Köln: Angrebsivrige Gedebukke - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt -1. FC Köln: Angrebsivrige Gedebukke

Sæsonoptakt -1. FC Köln: Angrebsivrige Gedebukke

Sidste sæson:

Nr. 1 i 2. Bundesliga.

Der var reelt aldrig tvivl om, hvorvidt 1. FC Köln skulle returnere til 1. Bundesliga efter kun en enkelt sæson i den næstbedste tyske fodboldrække. Blot to spillerunder var Effzeh ude af top-3, hvilket var i 2. og 6. spillerunde, hvorefter de ikke så sig tilbage. En væsentlig årsag til dette skyldes bomberen Simon Terodde, der gik fuldstændig mål-amok i efteråret, hvor han stod noteret for hele 22 scoringer, da Terodde og resten FC Köln kunne gå på vinterpause på en 2. plads efter HSV.

Efteråret bød på flere mindeværdige og ikke mindst målrige kampe, da man i fjerde spillerunde besejrede St. Pauli med 5-3 efter to Terodde-scoringer. Runden efter var cifrene identiske, men denne gang måtte de se sig besejret hjemme mod de senere oprykkere fra Paderborn efter to sene scoringer. I 13. runde bankede die Geißböcke Dynamo Dresden med hele 8-1 efter fire kampe i træk uden sejr. 8-1 sejren blev fulgt op fire sejre med 13-1 i målscore, inden efteråret blev afsluttet med et 2-3 nederlag hjemme mod VfL Bochum.

Forårssæsonen blev skudt i gang med et 0-2 nederlag ude mod Union Berlin. Nedlaget var en brat opvågning for gedebukkene, som i de efterfølgende seks kampe høstede hele 16 point, hvor kun 4-4 kampen ude mod Duisburg kastede malurt i bægret. I 29 spillerunde var der topopgør mellem nr. 1-2 i rækken nemlig FC Köln og HSV. Kampen blev en pointdeling på 1-1 imellem de to hold, men blev samtidig indledningen til en mildest talt skuffende sæsonafslutning, da Köln blot vandt en af de resterende fem efter den føromtalte HSV-kamp. Sejren var i imidlertid nok, da topholdene virkede til at have en intern konkurrence om at præstere dårligst, hvilket gjorde at Kölns forspring på seks point ned til forfølgerne aldrig kom i fare, hvorfor denne sæson altså atter står på 1. Bundesliga for en af Tysklands største klubber.

Transfers:

Vanen tro har en oprykning resulteret i travlhed på direktionsgangen, hvilket også har været tilfældet i 1. FC Köln. Seks nye ansigter er blevet tilføjet til truppen, mens to spillere foreløbig har taget turen op fra klubbens ungdomshold. For at gøre plads til de nye spillere har Effzeh dog også måtte sige farvel til en større håndfuld spillere.

Mest prominent er nok afgangen af Johannes Geis, som aldrig fik det til at spille i Köln med begrænset spilletid til følge. Geis er skiftet til nedrykkerne Nürnberg på en fri transfer. Efter syv sæsoner og 188 kampe har 36-årige Matthias Lehmann valgt at stoppe karrieren. Serhou Guirassy har vekslet en lejeaftale hos SC Amiens til en permanent aftale for 6 mio. euro. Tim Handwerker nåede kort at returnere fra sit lejeophold hos FC Groningen, inden han skudt afsted i samme retning som Geis til Nürnberg. Chris Führich er skiftet til Dortmunds 2. hold, mens tjekkiske Tomas Ostrak er sendt på græs hos TSV Hartberg i den østrigske Bundesliga og Jan-Christoph Bartels er blevet udlånt til Wehen Wiesbaden i 2. Bundesliga.

Ind er kommet den 20-årige belgiske forsvarsspiller Sebastiaan Bornauw, som er hentet i RSC Anderlecht for 6 mio. euro. 6. mio. er ligeledes sendt til Montpellier for at slå kløerne i fransk-tunesiske Ellyes Skhiri, der huserer på den defensive midtbane. Birger Verstraete er hentet for 4 mio. euro hos de belgiske mestre i KAA Gent, der ligeledes har sine forcer på den defensive midt. Højrebacken Kingsley Ehizibue er hentet i PEC Zwolle i den bedste hollandske række for 2 mio. euro, mens føromtalte Ehizibues navnebror Kingsley Schindler er hentet på en fri transfer hos de tidligere ligakonkurrenterne fra Holstein Kiel. Den 19-årige målmand Julian Krahl er hentet på en fri transfer i RB Leipzig.Darko Curlinov og Noah Katterbach som gør sig på henholdsvis venstrekant og venstreback har skiftet ungdomsfodbold ud med en plads i førsteholdstruppen.

Efter afskedigelsen af Markus Anfang i april blev Andre Pawlak indsat som midlertidig træner for Köln. Pawlak har dog ikke fået lov til at lede holdet i denne sæson, da den nye mand i spidsen for Effzeh er den 51-årige Achim Beierlorzer, der i de seneste to sæsoner har stået i spidsen for Jahn Regensburg, hvor klubben sensationelt endte på en imponerende 5. plads som oprykker i sæsonen 17/18, hvilket blev fulgt op med en 8. plads i sidste sæson.

Styrket/svækket: 

Marginalt styrket

 

Denne sæson:

Da 1. FC Köln røg ned med et brag i 17/18 sæsonen med kun 22 point for 34 kampe skyldtes det i høj grad en sløj defensiv, der indkasserede 70 scoringer, hvilket var hele 14 scoringer flere end de næst dårligste. Oprykningen fra sidste sæson skyldtes i højere grad også en frygtindgydende offensiv med Terodde, Cordoba og Modeste i front, end det skyldtes en solid defensiv, da Timo Horn og resten af holdet måtte indkassere 47 mod eksempelvis Union Berlins imponerende 33, som var rækkens bedste. Derfor kan nøglen til FC Köln overlevelse også meget vel findes i de offensive kvaliteter, som truppen bugner af. Franske Anthony Modeste scorede hele 25 gange i sæsonen 16/17, som var den sidste, han nåede hos 1. FC Köln, inden de kinesiske millioner og Tianjin Tianhai lokkede. Efter 29 kampe med tilhørende 16 mål og 9 assists havde parterne fået nok af hinanden, hvilket resulterede i trusler om retslig indblanding i forbindelse med skiftet tilbage til die Geißböcke. En stor del af foråret brugte Modeste primært på at komme i form og tilbage på vanligt niveau, men han nåede ikke desto mindre stadig at score seks gange i ti kampe.

På trods af statistikken ellers kunne indikere anderledes, så besidder Köln faktisk en mere end habil defensiv. Klubikonerne Timo Horn og Jonas Hector valgte begge, trods nedrykningen var en kendsgerning, at forlænge deres kontrakter med klubben og erklære troskab og villighed til at hjælpe klubben tilbage, og er derfor begge naturligvis med op igen.

Centralt huserer Rafael Czichos og unge Jorge Meré hvilket også er en ganske habil duo med et godt mix af erfaring og talent.

Længere fremme fortjener 29-årige Dominik Drexler bestemt også at blive nævnt. Tyskeren, som kunne kalde sig FC Midtjylland-spiller i hele tre uger, var absolut også en af Kölns nøglespillere i sidste sæson, da han foruden ni scoringer ligeledes havde næstsidste fod på vanvittige 17 scoringer, hvilket gør, at Terodde og co. naturligvis også skylder Drexler en stor tak for deres mange mål.

Det bliver også uhyre interessant at se, hvordan Beierlorzer kommer til at gøre det i 1. Bundesliga. Naturligvis skal man passe med at tage munden for fuld, men det er tæt på, at der er blevet leveret mirakler med det Jahn Regensburg hold, som den tidligere Leipzig ungdoms- og assistenttræner har stået i spidsen for, da man har præsenteret langt over, hvad klubbens budget ellers kunne række til. Den nye træner er kendt for sine lederskabs- og kommunikationsevner samt udstråling, men han besidder hverken Bundesligaerfaring som træner eller spiller, hvilket kan vise sig at være noget af en udfordring i en klub som Köln, som er kendt som lidt af et galehus, hvis tingene først begynder at gå imod dem. Beierlorzer er stærkt inspireret af den fodboldsfilosofi, som der også praktiseres i Red Bull koncernen, hvor der spilles intensiv og offensivtænkende fodbold med taktisk fleksibilitet, så der kan meget vel vente modstanderne noget af en mundfuld, når de står overfor gedebukkene i den kommende sæson.

Med danske briller bliver det spændende at følge både Frederik Sørensen og Nikolas Nartey. Førstnævnte er stadig i klubben, selvom han aktivt forsøgte at komme væk sidste sommer, men han er dog ikke udset nogen større rolle. Det samme kan siges om Nartey, der fik, hvad der minder om ni sekunders førsteholdsfodbold i sidste sæson, og som stadig skal udvikle sig på klubbens reservehold.

 

Bud på placering: 13-16

 

Idealopstilling: (4-4-2)

Horn – Ehizibue, Meré, Czichos, Hector – L. Schaub, Höger, Verstraete, Drexler – Cordoba, Modeste

 

Hold øje med – Jorge Meré

Den 22-årige spanier skal til at påbegynde sin tredje sæson i det tyske efter skiftet fra Sporting Gijón. Meré har igennem sine to sæsoner hele tiden bygget på i sit niveau, hvilket også har gjort, at store spanske klubber som Atletico Madrid, Valencia og Sevilla eftersigende allerede i vinters skulle have kastet en føler ud efter spanieren for at kløerne i hans talenter. Hans spillestil kan bedst beskrives som et mix mellem de to ældre og mere kendte landsmand Sergio Ramos og Gerard Pique, da han besidder Ramos’ aggressivitet, men samtidig har en del af Piques overblik og evner til at føre bolden frem. Derudover har han også en fornuftig hurtighed og et godt hovedspil, hvilket gør, at Meré besidder mange af de evner, som der efterspørges i en moderne midterforsvar.

Læs også: Fodboldrejse til 1. FC Köln- Sådan får du billetter

foto:www.fc.de

You may also like
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Sæsonoptakt: 1. FC Köln – Baumgart Ball i ny fase
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Optakt: Köln – Borussia Dortmund: Sænker Modeste sine tidligere venner?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Sæsonoptakt: 1. FC Köln ”Baumgartmania” hos gedebukkene