bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sådan går det danskerne i Bundesligaen: Maj-juni 2020

Bundesligaen er tilbage – og det samme er Danskeroverblikket, hvor vi blandt andet ser nærmere på en flyvende Thomas Delaney, en stærk Yussuf Poulsen, der er løbet ind i en skade på et uheldigt tidspunkt, mens det også kører for flere af de danske angribere i 2. Bundesliga.

 

Thomas Delaney – Borussia Dortmund

Thomas Delaney, der inden den ufrivillige corona-pause, var ude med en skade, er for alvor kommet tilbage på fuld damp, efter Bundesligaen er blevet genoptaget. Dortmund-spilleren har generobret sin plads i startopstillingen, og selvom det også er sket på baggrund af skader til eksempelvis Axel Witsel, Emre Can og Mo Dahoud, er Thomas Delaney fortsat at finde i Lucien Favres startopstilling, selv efter de to førstnævnte er blevet klar igen.

Det er ”den gamle Delaney”, som man igen har fået at se med veltimede tacklinger og et enormt løbearbejde, hvor der dækkes mange usynlige huller. Thomas Delaney fik 68 minutter i Revierderbyet, hvor han godt nok fik sig en advarsel, men derudover fik han roser af flere eksperter, og i den efterfølgende kamp mod Wolfsburg blev han af flere udnævnt som banens bedste.

Tidligere har man snakket om, hvorvidt Dortmund var for stor en klub til Thomas Delaney, der i Hinrunden var meget på bænken, men den snak er foreløbig lagt lidt på is. Corona-pausen er virkelig kommet Thomas Delaney til gode, og han har for alvor formået at spille sig tilbage i topform.

Kampe: 14

Mål: 0

Assists: 0

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

Det begyndte så forrygende for den danske landsholdsangriber, som uheldigvis er løbet ind i en ankelskade, der i øjeblikket holder ham ukampdygtig.

Yussuf Poulsen, der altid har været kritiseret for ikke at score nok mål – og som der ovenikøbet var snak om, hvorvidt han skulle blive i Leipzig – begyndte som lyn og torden efter corona-pausen. Danskeren fik endda anførerbindet mod Freiburg, og Poulsen kvitterede med et rigtig flot og veltimet hovedstødsmål.

Runden efter var anførerbindet fortsat placeret på danskerens arm, og man må virkelig sige, at Yussuf Poulsen havde en finger med i spillet, da Mainz blev skilt ad med 5-0. Angriberen kom selv på tavlen en enkelt gang – og kunne og burde måske endda også have lavet en pind mere – mens han også assisterede to gange.

Det hele kørte for Poulsen, der for alvor var ved at være på et højt niveau, hvor han også havde generobret sin plads i startopstillingen. Men fodboldlivet er desværre ikke en dans på roser, og i opgøret mod Mainz fik danskeren en ankelskade, der i øjeblikket holder ham på tilskuerpladserne.

Til gengæld har Nagelsmann vist danskeren, der også er i besiddelse af klubrekorden for flest kampe i Leipzigs historie, tillid og troen, som i hvert fald indikerer, at Yussuf Poulsen ikke skal nogen steder i sommerens transfervindue.

Kampe: 31

Mål: 5

Assists: 13

 

 

Robert Skov – TSG Hoffenheim

Der er sket ændringer for Robert Skov, som indtil for nylig stort set kun har gjort sig som wingback. Det er der nu lavet om på, og danskeren er blevet rykket frem kantspiller, som var der, hvor han for alvor fik sit gennembrud i FCK, inden han blev solgt til Hoffenheim.

Hoffenheim-træner, Alfred Schreuder, har offentligt været ude og påpege Skovs kvaliteter på banens sidste tredjedel, som man nu kan nyde godt af.

– Han gjorde det godt på venstrebacken, men jeg vil gerne bruge ham længere fremme på banen i fremtiden. Robert er en ekstremt farlig angriber, der giver modstanderne mange problemer, har Alfred Schreuder fortalt på et pressemøde.

Robert Skov er nu langt mere farlig selv, og danskeren kom da også på tavlen i kampen mod Paderborn, hvor han altså blev placeret på kanten. Derudover har han også leveret to assists – en mod Köln og senest mod Düsseldorf – men danskeren har også brændt nogle store direktører.

I opgørene mod Mainz og Düsseldorf burde Skov have været målscorer, da han var helt alene med målmanden, men den sidste skarphed manglede.

Der er ingen tvivl om, at Robert Skov har nydt godt af, at han nu igen er blevet rykket frem til sin ”vante” position, hvor han bliver endnu mere kampafgørende.

Kampe: 29

Mål: 5

Assists: 6

 

Jacob Bruun Larsen – TSG Hoffenheim 

Spilletid var noget af det, som Jacob Bruun Larsen hungrede efter, da han var i Dortmund, og det var nok også den største grund til, at han søgte nye græsgange. Her blev Hoffeheim skrevet ind på gps´en, og danskeren har da også lagt fornuftigt fra land i sin nye klub.

Bruun Larsen nåede at få debut for Hoffenheim, inden Bundesligaen blev afbrudt, men da man startede op igen, måtte han dog nøjes med en indskiftning mod Hertha BSC.

Mod Köln leverede den 21-årige kantspiller også en assist, hvilket kastede en startplads af sig til opgøret mod Mainz. Her måtte Bruun Larsen dog lade sig udskifte efter 38 minutters spil med en ankelskade, der gør, at han heller ikke var med i weekendens kamp mod Düsseldorf.

Dårlig timing for danskeren, der ellers lige var ved at bevise sit værd – og måske endda bide sig fast i startopstillingen. Jacob Bruun Larsen skal holde snuden i sporet og fortsætte de positive takter, når han får chancen – for i Hoffenheim kan han få den spilletid, der er nødvendig for hans videre udvikling, og han virker også til at have genfundet noget af den selvtillid, som han viste i Dortmund i efteråret 2018.

Kampe: 17 (heraf 8 for Hoffenheim)

Mål: 0

Assists: 2

 

Marcus Ingvartsen – FC Union Berlin

Marcus Ingvartsen har, som det er blevet nævnt i tidligere danskeroverblik, nydt godt af skiftet til tysk fodbold. Den danske angriber er i øjeblikket en fast bestanddel af Urs Fischers startopstilling, og selvom det ikke kører på skinner rent resultatmæssigt for Die Eiseren, fastholdes danskeren i start-11’eren – og dog.

Angriberen, der hovedsageligt gør sig på kanten, fik 82 minutter mod Bayern i den første runde efter corona-pausen, mens han blev skiftet ud efter en lille time i Berliner-derbyet på Olympiastadion.

Her var tale om et lille formdyk, hvor Ingvartsen til tider faldt lidt for meget ud af kampen, men danskeren lyste til gengæld op hjemme mod Mainz runden efter. Mod Mainz kom Ingvartsen på tavlen med en fræk lille frisparksperle, der tog Mainz-defensiven med bukserne nede, mens han også assisterede i 4-1-nederlaget mod Gladbach.

I den seneste runde måtte Ingvartsen dog tage plads på bænken, hvilket var første gang siden den 7. marts, men danskeren fik det sidste kvarter mod Schalke i et opgør, der endte 1-1.

Kampe: 29

Mål: 6

Assists: 4

 

Mathias Zanka Jørgensen – Fortuna Düsseldorf

Det var en overraskelse for de fleste, da Zanka blev præsenteret som ny Düsseldorf-spiller på transfervinduets sidste dag. Zanka manglede spilletid i tyrkiske Fenerbahce, der altså lejede ham ud til oprykkerne, men opholdet i Bundesligaen har langt fra været, som ønsket for den danske landsholdspiller – indtil videre i hvert fald.

Spilletid har der ikke været meget af, og Zanka begyndte også med at være på bænken i den første kamp, da Bundesligaen atter blev sparket i gang. Til gengæld fik han en hel kamp mod Köln, inden han igen måtte se til fra bænken mod Schalke.

Mod Bayern blev Zanka så kastet for løverne, hvor han uheldigvis scorede selvmål, og generelt var oprykkerne bare magtesløse mod Bayern, hvilket Zanka også gav udtryk for efter opgøret.

I weekendens runde mod Hoffenheim var Zanka atter at finde på bænken, og danskeren er generelt meget inde- og ude af Düsseldorf-mandskabet, der slås for overlevelse, og der er ikke meget, der taler for, at Zankas kontakt med klubben bliver permanent efter sæsonen.

Kampe: 8

Mål: 1

Assists: 0

 

 

Frederik Rønnow – Eintracht Frankfurt

Kevin Trapp er skadesfri, og det betyder, at danske Frederik Rønnow igen har taget plads på bænken i Frankfurt. Den tyske keeper har ellers ikke været helt på toppen, hvor han i flere kampe har set en anelse uheldig ud, men Rønnow er fortsat placeret på bænken.

Vi har sagt det før, og vi siger det gerne igen, det er ikke optimalt for Frederik Rønnow, der er for god til at sidde weekend efter weekend og få splinter bagi, og hans agent Ivan Marko Benes har da også over for Bulibold.dk indikeret, at Rønnow skal på jagt efter en ny klub til sommer.

Kampe: 14

Clean sheets: 2

 

Jakob Busk – FC Union Berlin

Fra én bænket keeper til en anden.

Jakob Busk er dog ikke træt af at sidde på bænken for Union Berlin. Danskeren har i hvert fald forlænget sin kontrakt med oprykkerne frem til sommeren 2021, selvom han fortsat ikke har spillet en Bundesliga-kamp for Union.

Busk kom til klubben i 2016, og han er derfor en af de spillere i truppen, der har været hos Die Eisernen i længst tid, men en bænkplads er fortsat en realitet – også her efter corona-pausen. I mellem tiden er det dog kommet frem, at det nuværende Union-førstevalg mellem stængerne Rafał Gikiewicz ikke forlænger sin kontrakt – og derved kan forlade klubben på en fri transfer.

Kampe: 0

 

Andreas Poulsen – Borussia Mönchengladbach (Austria Wien)

Den østrigske Bundesliga er også i gang igen, og her tørner Andreas Poulsen ud for Austria Wien, som han er udlånt til fra Gladbach.

Det er muligvis en aftale, som man kunne forestille sig kunne blive forlænget. I hvert fald har Gladbach for nyligt forlænget kontrakten med svenske Oscar Wendt, der sammen med Ramy Bensebaini har holdt Andreas Poulsen på tilskuerpladserne i indeværende sæson, frem til 30. juni 2021. Meldingerne fra Gladbach er fortsat, at de tror på Andreas Poulsen, men det bliver i givetfald først fra 2021 af.

Hos Wien har danskeren været fast mand – også efter corona-pausen – men venstrebacken, som har været ramt af en muskelskade, fik i weekenden 36 minutter mod Pölten efter sin skade. Ellers har han spillet fuld tid i de øvrige kampe i sæsonen for hovedstadsklubben.

Kampe: 9 (heraf 5 for Austria Wien)

Mål: 0

Assists: 0

 

Mads Valentin Pedersen – FC Augsburg (FC Zürich)

Mads Valentin Pedersen, der er udlejet til schweiziske FC Zürich, har ikke været i kamp siden det seneste danskeroverblik, da den schweiziske liga ikke er blevet genoptaget endnu – det sker først den 19. juni.

Kampe: 5 (heraf 2 for Zürich)

Mål: 0

Assists: 1

 

Jacob Rasmussen – Erzgebirge Aue  

Den 23-årige midtstopper, der er udlejet fra italienske Fiorentina, er fortsat fast mand hos Erzgebirge Aue. Jacob Rasmussen har spillet fuld tid i alle sine 11 kampe i 2. Bundesligaen, og danskeren har for alvor fået den spilletid, som han har brug for.

Kampe: 16 (heraf 11 for Erzgebirge Aue)

Mål: 0

Assists: 0

 

Mads Bidstrup – RB Leipzig

Mads Bidstrup, der fortsat har sin førsteholdsdebut til gode for RB Leipzig, spiller i øjeblikket ikke ret mange kampe, da U19-ligaen i Tyskland fortsat ligger stille.

Kampe: 13

Mål: 4

Assists: 0

 

Asger Sørensen – FC Nürnberg 

Nürnberg er i store problemer i 2. Bundesliga, hvor de kun er tre point over Relegations-spiele-pladsen, og Asger Sørensen har for en gangs skyld også været lidt ude af holdet. Danskeren begyndte nemlig på bænken, da Nürnberg mødte St. Pauli i den første kamp efter corona-nedlukningen.

I kampen mod sin tidligere klub, SSV Jahn Regensburg, hvor Asger Sørensen for alvor fik sit gennembrud, spillede midtstopperen fuld tid, mens han dog igen var at finde på bænken i den seneste runde mod topholdet Bielefeld.

Lidt op og ned for Asger Sørensen, der har kontrakt med Nürnberg til 2022, og som lige nu skal holde fokus rettet mod overlevelse i 2. Bundesliga.

Kampe: 23

Mål: 4

Assists: 0

 

Simon Makienok – SC Dynamo Dresden

Dynamo Dresden har været hårdt ramt af corona-virus, og danske Simon Makienok blev også selv ramt af virussen, der bl.a. betyder, at Dynamo Dresden har et ekstremt hårdt kampprogram foran sig.

Dresden er også i nedrykningsproblemer i 2. Bundesliga, men Simon Makienok satte en vigtig scoring ind senest, da han i slutminutterne sikrede Dresden tre livsvigtige point mod Wehen Wiesbaden. Den danske angriber er ved at være en fast bestanddel af Dresdens startopstilling, og han spiller samtidigt også for en ny kontrakt.

Simon Makienoks oprindelige kontrakt med Dynamo Dresden udløber nemlig i juni måned, men kan danskeren være med til at sikre overlevelse, skulle det ikke være utænkeligt, at en kontraktforlængelse kommer på bordet.

Kampe: 5

Mål: 2

Assists: 0

 

Brian Hamalainen – SC Dynamo Dresden

Brian Hamalainen spiller ligesom sin landsmand, Simon Makienok, for en kontraktforlængelse – eller for et muligt klubskifte – da Hamalainens kontrakt også udløber 30. juni. Danskeren har givet udtryk for, at han ikke har den store interesse i at skulle spille 3. Liga i den kommende sæson. Hamalainen er fortsat meget inde- og ude af Dresden-mandskabet, hvor han i indeværende sæson har gjort sig på venstrebacken, på kanten og i midterforsvaret.

Kampe: 18

Mål: 0

Assists: 2

 

Andreas Albers – SSV Jahn Regensburg

Den 30-årige angriber, der tog chancen og sprang ud i et udlandseventyr for snart et år siden, har overrasket de fleste. Andreas Albers, der kom til Regensburg fra 1. divisionsklubben Viborg FF, har scoret otte mål i indeværende sæson, og siden genoptagelsen af 2. Bundesligaen har angriberen også fået nettet til at blafre to gange.

Albers er fast mand i startopstillingen for Regensburg, der er placeret på 10. pladsen i 2. Bundesligaen, og som er ubesejret i de seneste fem opgør.

Kampe: 30

Mål: 8

Assists: 4

 

Martin Hansen – Hannover 96

Martin Hansen er – ligesom kollegaerne Frederik Rønnow og Jakob Busk – placeret på bænken, og må affinde sig med det kedelige liv som 2.- og endda også 3. valg.

Danskeren har været ramt af skader gentagende gange, men nu er målmanden klar igen – dog er han faktisk i øjeblikket 3. valg, hvilket betyder, at han ikke engang kan tage plads på udskiftningsbænken. Martin Hansen har fortsat sin debut for Hannover 96 til gode.

Kampe: 0

You may also like
Bundesliga Manager, holdet.dk
Optakt til Bundesliga Manager runde 8: Kom så Mainz og sejre til BVB og Bayern
Bayern München, optakt, Manuel Neuer
Podcast: Neuers angreb på Bayern, tysk transfervindue og kokainskandale i Frankfurt
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022
Sådan gik det danskerne i Bundesligaen 2021/22