bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Mathias ‘Zanka’ Jørgensen skal sørge for overlevelse i Bundesligaen

Mathias ‘Zanka’ Jørgensen skal sørge for overlevelse i Bundesligaen

Det mest overraskende skifte på transferdeadline dagen, set med danske briller, var Mathias ‘Zanka’ Jørgensens lejeaftale med den tyske bundprop Fortuna Düsseldorf. Her har han fået en seks måneders lang aftale med en klub, som har en af de dårligste defensiver i Bundesligaen.

Mathias ‘Zanka’ Jørgensen blev i går midtpunktet i et af de mest overraskende klubskifte. Toppen i tyrkisk fodbold blev udskiftet med bunden i tysk fodbold, hvor jagten på overlevelse bliver hans nye dagligdag.

Fortuna Düsseldorf ligger placeret på Bundesligaens sidste plads, hvor de har tabt 12 ud af 19 kampe. Det skal Mathias ‘Zanka’ Jørgensen være med til at ændre. Og med kun tre point op til overlevelse, går den danske landsholdspiller ind til et spændende forår.

Målet for alle i klubben er naturligvis at blive i Bundesligaen. Klubben er i øjeblikket ikke i den position, som vi ønsker. Jeg vil arbejde hårdt for at sikre, at vi bliver i ligaen” fortæller Mathias ”Zanka” til Fortuna Düsseldorfs hjemmeside.

Lejeaftalen kom på plads på den sidste dag i transfervinduet, hvor Mathias ‘Zanka’ hurtigt blev nødt til at afgøre, hvor vidt en bænkplads i Fenerbahce, ville få ham med til EM til sommer på hjemmebane.

Det (skiftet, red.) skete så hurtigt. Det var selvfølgelig temmelig hektisk, da tilbuddet kom 12 timer før deadline. Jeg havde dog gode samtaler med de ansvarlige i klubben, og jeg mener, at skiftet til Düsseldorf er det rigtige for mig

Danskeren er kommet for at få spilletid, og skal kæmpe mod blandt andet Kaan Ayhan og André Hoffmann om at blive en del af startopstillingen. Klubben har dog store forsvarsproblemer, og det kunne ses i den seneste Bundesligakamp, hvor de tabte 3-0 til Bayer Leverkusen.

Fortuna Düsseldorfs nye træner Uwe Rösler bliver derfor nødt til at finde på andre alternativer, hvis de skal overleve i Bundesligaen. Klubben har en af Bundesligaens dårligste defensiver, hvor de har indkasseret 40 mål, og har en målscore på -22. Dårligst af alle i den tyske række.

Mathias ‘Zanka’ Jørgensen har mulighed for at få debut allerede senere i dag, hvor Düsseldorf tager imod Eintracht Frankfurt på danskerens nye hjemmebane, Merkur Spiel-Arena.

Bliver det til spilletid lørdag, vil Mathias ‘Zanka’ Jørgensen blive den ottende dansker i historien til at debuttere for Fortuna Düsseldorf og dermed følge i fodsporererne på Flemming Lund, Henrik Ravn Jensen, Lars Brøgger, David Nielsen, René Tingstedt, Nicolaj Hust og Ken Ilsø.

Foto: f95.de

You may also like
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Fortuna für Alle – Er gratis billetter til alle fans nytænkning eller utopi?
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Fortuna Düsseldorf vil give gratis adgang til stadion for alle fans
Højdepunkter, optakt, Schalke 04, Fortuna Düsseldorf
Højdepunkter: Schalke – Fortuna Düsseldorf 3-1
2. Bundesliga, højdepunkter
Tæt topkamp i 2. Bundesliga – hvem rykker op?