bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt RB Leipzig – Gladbach: To mesterskabsaspiranter mødes

Optakt RB Leipzig – Gladbach: To mesterskabsaspiranter mødes

Det er uden tvivl en af de kampe, som man for alvor har set frem til i denne Rückrunde. Det kan kun blive underholdende, når Leipzig møder Gladbach i en kamp, der potentielt kan sende Gladbach tilbage på førstepladsen. Vi garanterer mål og underholdning lørdag aften.

Kampfakta

Spilletidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Spillested: Red-Bull Arena, Leipzig
Dommer: Tobias Stieler
TV: TV3 SPORT

 

Holdnyt: 

RB Leipzig

For bare tredje gang i denne sæson tabte Julian Nagelsmanns mandskab, da de i sidste spillerunde skuffede ude mod Eintracht Frankfurt. Frankfurt-mandskabet vandt 2-0, og det var faktisk første gang indtil videre i denne Bundesligasæson, at Leipzig ikke formåede at komme på tavlen.

Nederlaget betød også, at Bayern nu kun er et enkelt point bag Yussuf Poulsen og co., der altså ikke har råd til en svipser mere. Faktisk har Leipzig allerede muligheden for at tage revanche, når Frankfurt er modstanderen i DFB Pokalen i midtugen, men først skal de altså møde Gladbach.

Der er lagt i kakkelovnen til et medrivende opgør, hvor Leipzig – trods sidste weekends nederlag – er favoritter til at snuppe sejren. Det ville også være nærmest uhørt, hvis ikke Timo Werner får taget i revanche og kommer på tavlen mod Gladbach.

I vinterens transfervindue har Nagelsmann hentet den 21-årige Dani Olmo, der er offensiv midtbanespiller, som dog ikke ser ud til at gå direkte ind i startopstillingen.

Desværre er Yussuf Poulsen gledet ud af startopstillingen, hvor han ellers har været et sikkert navn, da Leipzig i de seneste to kampe har spillet 4-2-3-1, og her er danskeren altså blevet vejet for let.

Tager vi de kritiske briller på har Poulsen heller ikke for alvor slået til i denne Bundesliga-sæson, hvor der har været for langt mellem snapsene. Det ser til gengæld ud til, at Nagelsmann går tilbage til sin vante 4-4-2-opstilling, og dermed får danskeren chancen helt fremme sammen med Werner.

Det er ikke uden grund, at vi godt tør kalde Leipzig favoritter, da de har vundet de seneste fire indbyrdes opgør mod Gladbach, der også er gået lidt i stå siden deres fantom start på sæsonen. Faktisk har Gladbach ikke formået at slå Leipzig i syv Bundesliga-forsøg.

Julian Nagelsmann må fortsat se bort fra Kevin Kampl, Konaté og Willi Orban til opgøret.

Nagelsmann kan til gengæld glæde sig over at Lukas Klostermann efter en knæskade endelig ser ud til at være sin skade kvit, og han glider ifølge kicker direkte tilbage i startopstillingen.

 

Gladbach

Efter et 0-2-nederlag i første kamp i Rückrunden kom die Fohlen tilbage på sejrskurs, da Mainz, som forventet, blev besejret med 3-1 i sidste runde. Gladbach kom ellers bagud 0-1, men Alassane Pléa ville det anderledes, da han med to mål sørgede for en føring, inden Florian Neuhaus satte sidste søm i kisten to minutter før tid. Særligt det ene mål fra Plea var noget af en perle og en kandidat til årets mål, da han scorede med sit støtteben efter et indlæg.

Selvom Leipzig er et meget målfarligt hold, har Gladbach til gengæld midlerne til at modstå presset fra Werner og co. Gladbach har nemlig den bedste defensiv i indeværende sæson – set ud fra statistikkerne – hvor de kun har lukket 21 mål ind i 19 kampe.

Der venter ikke desto mindre en svær udekamp for Gladbach, der altså aldrig før har formået at slå Leipzig, men der er trods alt en første gang for alt. Die Fohlen er simpelthen nødt til at vinde, hvis ikke de vil tabe et vigtigt skridt i toppen. Inden kampen er der nemlig kun sølle to point til netop Leipzig, der er Spitzenreiter, mens Dortmund, der er på 4. pladsen, også kun er to point efter Gladbach.

Det er ikke kun defensiven, der skal fungere for Marco Roses mandskab, hvis de skal levere klubbens første sejr over Leipzig. Også angrebet skal være knivskarpt, og heldigvis har de nogle skarpe knive i front. Alessane Pléa viste i sidste uge, at han bestemt ikke har glemt, hvor målet står, mens også Marcus Thuram, Embolo og Patrick Herrmann er farlige i front.

Med andre ord tegner det til at blive underholdende, tæt og hvem ved måske mesterskabsafgørende. Vi får i hvert fald et tidligt tegn om, hvilken af de to klubber, der er stærkest.

Marco Rose må se bort fra Bennetts, Bensebaini, Jantscke og Müsel til topopgøret, hvor det i øvrigt er værd at notere sig, den enorme piften der forventes fra gæsternes side. Gladbachs fans har nemlig varslet, at de vil pifte og buhe højlydt i de første 19 minutter, hver gang RB Leipzig er på bolden, for at indikere at de modsat Red Bull klubben er en traditionsklub stiftet i år 1900.

Karantæner:

Leipzig: Ingen
Gladbach: Ingen

Bud på startopstillinger

RB Leipzig: Gulacsi – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Adams, Laimer – Sabitzer, Nkunku – Poulsen, Werner
Gladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Kramer, Zakaria – Stindl – Thuram Embolo, Plea

 

Vidste du, at..:

Leipzig og Gladbach i fællesskab har siddet på Bundesligaens førsteplads i 16 ud af 19 spillerunder? Gladbach kan erobre den plads tilbage, hvis de formår at slå Leipzig, mens Bayern omvendt ikke må vinde, hvis det skal ske.

 

Dom:

Vi håber ikke på, at de to mandskaber skuffer, og det ville ikke være utænkeligt, hvis det skulle ende med et kryds. 2-2

 

foto: dierotenbullen.com

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München