bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Mainz – Bayern München

Optakt: Mainz – Bayern München

Optakt, highlights, Bayern München, Mainz 05

Kampfakta

Kamptidspunkt: lørdag 15.30
Spillested: Opel Arena (Mainz)
TV: TV3 Sport
Dommer: Bastian Dankert

Holdnyt:

Mainz

Det ligner en ensrettet vej, som die Nullfünfer er på vej ned ad. Lyset for enden af tunnelen blev i hvert fald svagere efter weekendens nederlag til Gladbach med cifrene 3-1, og sølle tre point har Mainz 05 skrabet sammen i de seneste seks Bundesliga kampe. Achim Beierlorzer har derfor noget af en opgave foran sig, når holdet møder Bayern München.

Mainz har af samme grund oprustet defensiven i vinterpausen, hvor de har lejet rutinerede Bruma i Wolfsburg for at få erfaring og stabilitet ind på holdet i håb om at få slettet det kedelige ”et-tal” ud fra antal clean sheets i denne sæson.

Efter 19 spillerunder ligger Mainz på en foruroligende 15. plads med blot et enkelt point ned til Werder Bremen, og med Paderborns sejr i weekenden så bliver lyset i overlevelsestunnelen svagere og svagere.

Weekendens kamp er dog ikke en ”must win”, men der skal snart point på kontoen, hvis Mainz skal blive i den bedste tyske række for 11. sæson i træk.

Bell og Fernandes står ikke til rådighed for træner Achim Beierlorzer.

 

Bayern München

Ydmygelse er vel ikke engang ordet, der kan beskrive sidste weekends kamp mellem Bayern München og Schalke 04.

En overbevisende 5-0 sejr blev det til, hvor særligt Leon Goretzka gjorde opmærksom på sig selv. Den tyske landsholdsspiller virker til endelig at have fundet sin rolle på dette Bayern-mandskab, hvilket omvendt betyder, at Coutinho igen er røget lidt ud af holdet.

Mestrene holder med sejren trit med topholdene og rykkede tættere på Leipzig, som uventet snublede mod Frankfurt, og der er nu kun et enkelt point op til Leipzig på førstepladsen. Leipzig, som Bayern møder i næste weekend.

Nu og her gælder det dog Mainz, og efter 5-0 sejren mod Schalke er der formentlig ingen grund for Hansi Flick til væsentlige ændringer i start 11’eren. Derfor må spillere som Coutinho, Tolisso, Gnabry og nyankomne Odriozola, der er lejet i Real Madrid, begynde på bænken.

Coman, Hernandez, Javi Martinez og Süle sidder alle ude i lørdagens kamp, men positivt er det dog, at både Hernandez og Coman snart meldes klar igen efter længerevarende skader.

 

Bud på holdopstillinger:

Mainz: Zentner, Hack, Bruma, Niakhaté, R.Baku, Aaron, Kunde, St.Juste, Boetius, Matete, Quaison
Bayern München: Neuer, Pavard, Boateng, Alaba, Davies, Kimmich, Goretzka, Thiago, T.Müller, Perisic, Lewandowski

Vidste du, at…:
Boateng og Lewandowski har begge risiko for karantæne, hvis de modtager et gult kort i kampen mod Mainz? Dette vil holde spillerne ude af topopgøret mod Leipzig i næste uge.

Dom:

En kamp mellem top og bund synes altid nem at dømme på forhånd. Men i en liga som Bundesligaen kan alt ske. Bayern forventes dog at komme blæsende, som altid, mens Mainz skal satse på et mirakel, på en tilfældig dødbold eller en omstilling, hvor man kan være heldig at fange et offensivt tænkende forsvar på det forkerte ben.
Vi tror dog, at Bayern cruiser videre og vinder kampen 4-0.

 

 

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union