Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
rundens hold i bundesligaen uge 33 med Lewandowski, Kramaric og Nagelsmann
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundens hold i Bundesligaen – uge 33

Hver uge, umiddelbart efter sidste slutfløjt, sætter bulibold.dk rundens hold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Torwart:

Andreas Luthe, FC Augsburg
Den 30-årige tysker står normalt bag førstevalget Marvin Hitz, men lørdag trådte han for alvor frem I rampelyset, da han var med til at sikre Augsburg det ene point mod Dortmund. Et point der med al sandsynlighed gør, at de også er i Bundesligaen til næste år. Gæsterne dominerede kampen i det sydtyske, men hver eneste gang, der var fare på færde, var Luthe vågen, og han holdte sammen med resten af sit forsvar Dortmund fra yderligere scoringer.

Abwehr:

Steven Zuber: TSG Hoffenheim
Hoffenheims højreback var klar, da hans hold lørdag eftermiddag i Bremen kæmpede for at hente tre point i jagten på Dortmunds tredjeplads. Zuber satte et højt tempo ude på flanken. Mest bemærkelsesværdigt fik Zuber først bragt holdet foran med 3-0, og senere lagde han også oplægget til Kramarics 4-0-mål. Nagelsmanns drenge endte med at vinde 5-3, og de har dermed fortsat en mulighed for at ende på tredjepladsen, der giver direkte kvalifikation til Champions League.

Jordan Torunarigha, Hertha BSC:
For første gang denne sæson valgte Pal Dardai at sætte den tysk-nigerianske centerback Jordan Torunarigha i startopstillingen, da Hertha lørdag eftermiddag spillede ude mod Darmstadt i kampen om Europa League til næste sæson. Det var en klog beslutning, for det unge talent strålede igennem, og han scorede noget overraskende til 2-0-målet for “Die Alte Dame”. Torunarigha var rolig i opspillet og leverede også en pæn håndfuld tacklinger. Hovedstadsdrengene vandt med 2-0, og de tog hermed et vigtigt skridt på vej mod Europa før sidste spillerunde.

Pavel Kaderabek, TSG Hoffenheim:
Tjekkiske Kaderabek var en af Nagelsmanns udvalgte, da Hoffenheim lørdag gæstede Weser-Stadion i Bremen. Han var stærk i duellerne og var meget deltagende i spillet. Som altid fik han med sin høje fart bragt sig selv frem til flere gode situationer, og højdepunktet for hans eftermiddag var mandskabets 3-0-mål, hvor han stod for assisten til back-kollegaen Steven Zuber. Sydtyskerne vandt med 5-3, og de har således fortsat mulighed for at nappe tredjepladsen, hvis de i næste weekend hjemme kan slå Augsburg.

Mittelfeld:

Arjen Robben, FC Bayern München:
Bayern stod over for en på papiret ligegyldig topkamp i Leipzig, men alligevel blev det til champagnebold for alle pengene lørdag eftermiddag på Red Bull Arena. Bayerns hollandske verdensstjerne var meget pågående, og han gjorde sig bemærket flere gange i det tidligere DDR. Han var god i presspillet og fik lavet ti bolderobringer undervejs i kampen. Han kom også frem til flere afslutninger, og den sidste af slagsen blev den afgørende. Efter en flot solotur fik Robben vristet sig fri til en mulighed, og løftede elegant bolden over til Gulasci til 5-4, hvilket blev slutresultatet i den hektiske kamp.

Lewis Holtby, Hamburger SV:
HSV-drengene havde hårdt brug for point, da de lørdag drog til Veltins-Arena for at spille med Schalke. Det var stedet, Lewis Holtby markerede sig som en spiller med et kæmpe potentiale. På sin gamle hjemmebane leverede han flot indsats i den vitale kamp. Holtby var sikker i pasningsspillet og god med bolden. Han arbejdede stenhårdt, og ikke overraskende var han den spiller, der løb længst med lidt over 13 km tilbagelagt. Med 19 af slagsen var han også den mest tacklende spiller i kampen, hvilket også sker fra tiden til anden. Arbejdet bar frugt, og i tillægstiden fik den ellers udskældte angriber Lasogga udlignet til slutresultatet 1-1. Med den ene point står “Die Rothosen” nu med en unik mulighed for at undgå det nervepirrende “Relegationspiel”, og det kan de gøre i lidt af et nedrykningsbrag. De møder i næste weekend Wolfsburg hjemme på Volksparkstadion, og hvis de vinder den kamp, kan Gisdols tropper vide sig helt sikre på overlevelse.

Thiago Alcantara, FC Bayern München:
Bayern havde sikret sig titlen, og Leipzig havde sikret sig Champions League. Af den grund var der ikke meget at spille for lørdag eftermiddag på Red Bull Arena, men det virkede ikke til, at spillerne var enige. Topkampen blev spillet med masser af tryk på, og det fik Bayerns midtbanemand Thiago håndteret ganske udmærket. Han gik ind i flere dueller med Leipzig-spillerne, og vandt mange af dem. Som sædvanlig lykkedes han også med langt størstedelen af sine afleveringer og sørgede for, at de hjalp i det fremadrettede spil. Han var dygtig til at drive bolden frem i banen, og stod også for reduceringen til 3-2. Det var lidt af en bizar kamp, hvor Bayern endte med at vinde 5-4, til trods for sydtyskerne var bagud 4-2 med mindre end ti minutter igen.

Jean-Phillipe Gbamin, FSV Mainz 05:
Lørdag eftermiddag havde Mainz et vigtigt lokalopgør mod Eintracht Frankfurt hjemme på Opel Arena. “Die Nullfünfer” er nemlig endt i bundstriden dette forår og kæmper for at bevare deres Bundesliga-status. Værterne kom faktisk bagud med 0-2, men de udviste stor moral og fik kæmpet sig tilbage i opgøret. På midtbanen gjorde franske Gbamin et stort stykke arbejde og viste fin duelstyrke. Han fik også fordelt bolden godt rundt på banen og kom også selv frem til et par afslutninger. Mainz vandt kampen med 4-2, og er dermed så godt som sikret grundet en væsentlig bedre målscore end Wolfsburg.

Matthew Leckie, FC Ingolstadt 04:
Tre point var et krav lørdag eftermiddag ude mod Freiburg, hvis Ingolstadt skulle gøre forhåbninger om overlevelse til næste sæson i den bedste række. Værterne, som kæmper for europæisk fodbold, ville dog ikke bare give sejren væk. “Die Schanzer” udviste stor arbejdsmoral på Schwarzwald Stadion, og specielt australske Matthew Leckie ydede en stor indsats. Han vandt hele 21 dueller, og gav en masse forsøg på både afslutninger og indlæg. Desværre for Leckie og Ingolstadt rakt det ikke til mere end 1-1 i Badem-Württemberg. Walpurgis’ mandskab er dermed ikke en del af Bundesligaen til næste sæson, men alligevel kan de dog trods skuffelsen godt være dem selv bekendte med dette forår.

Sturm:

Robert Lewandowski, FC Bayern München:
Selvom der ikke var det store på spil, var der for særligt en apsiller fortsat en masse at spille for. Robert Lewandowski. Bayerns polske måltyv har nemlig en intens kamp med Dortmunds Aubameyang om at blive topscorer i Bundesligaen. Bayerns nummer 9 var faktisk ikke specielt involveret i spillet og havde kun 29 boldberøringer i kampen, men alligevel sendte han seks forsøg mod mål. En af gangene ramte han træværket, men han vil selvfølgelig blive husket for sine to scoringer i kampen, der endte med en vanvittig sejr på 5-4 til Bayern. Lewandowskis to scoringer gør, at han før sidste spillerunde ligger på topscorerlistens førsteplads med 30 mål. Et sådant antal scoringer plejer at være mere end rigeligt til at hive topscorer-trofæet i hus, men med Aubameyang på 29 mål er det ikke afgjort endnu.

Andrej Kramaric, TSG Hoffenheim:
Hoffenheim havde fortsat en chance for at hente ligaens tredjeplads, der giver direkte adgang til næste sæsons Champions League-gruppespillet, men det krævede tre point lørdag eftermiddag i Bremen. I “Rückrunden” har Sandro Wagner haft svært ved at finde frem til mål, hvilket han ellers gjorde i “Hinrunden”, men heldigvis for ham og Hoffenheim er den kroatiske angrebsmakker steppet gevaldigt op og scorer mål på samlebånd. På Weser-Stadion tilføjede den skarpe frontmand flere mål til kontoen, da han scorede i både det 11.- og 49. minut. Det bringer ham på nu hele 15 sæsonmål, og bidrog til Hoffenheims sejr på 5-3.

Trainer:

Julian Nagelsmann, TSG Hoffenheim:
Den 29-årige Hoffenheim-træner har taget fusen på alle de eksperter, der op til denne sæson spåede, at “Die Kraichgauer” ville komme til at slås for at undgå nedrykning. Hans mandskab har allerede sikret sig Champions League, men mangler dog fortsat lidt endnu for en plads i gruppespillet. Lørdag eftermiddag stod hans drenge over for en svær opgave på Weser-Stadion i Bremen, hvor hjemmeholdet gennem foråret har været flyvende. Den unge træner havde dog fået sit hold til at gå ind og trykke på fra første minut, og det gav pote. Gæsterne trykkede Bremen i bund og førte med 3-0 efter første halvleg. I stedet for at gå afventende ud til anden halvleg, og lade Werder komme lidt frem på banen, så valgte Nagelsmann at fortsætte med det høje tryk, og af den grund var sydtyskerne foran med 5-0 efter 50 minutters spil. Herfra gik det dog ned i tempo, og Werder fik faktisk med tre reduceringer gravet sig lidt ind på gæsternes forspring. Det er altid lidt af et sats, når man kommer ud til en kamp med en så aggressiv indstilling. Derfor skal det hyldes, når det lykkes i en sådan en grad, som det gjorde for Hoffenheim lørdag eftermiddag.

You may also like
EM, EM 2024, Tysklands trup til EM 2024
Her er Tysklands trup til EM 2024 – Hummels og Goretzka fravalgt
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?