bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (33. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (33. runde)

Alle rundens kampe i Bundesligaen blev afviklet samtidig lørdag klokken 15.30, og det blev en særdeles hæsblæsende omgang. Hele 37 mål blev der scoret på tværs af de ni kampe, og to af de mål blev scoret af danskere. Hvad danskerne ellers har præsteret i runden, har vi som sædvanligt samlet i dette overblik.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Det ene af de to danskermål, runden bød på, så vi i kampen mellem Wolfsburg og Gladbach. Kampen rummede dog også anderledes dramatik, den blev nemlig afbrudt i cirka tyve minutter, fordi vejrforholdene var yderst ubehagelige. Store hagl faldt fra himlen, og de to hold så sig nødsaget til at gå i omklædningsrummene.

Udover Vestergaards mål, der blev Gladbachs eneste, scorede Mario Gomez også en enkelt gang for Wolfsburg, så resultatet blev 1-1 og dermed ikke rykkede det store for nogen af holdene. Gladbach har dog stadig en meget lille mulighed for at komme i Europa i næste sæson, hvis alt, inklusiv DFB-pokalen, falder ud til Gladbachs fordel.

Udover scoringen bør vi også nævne, at Vestergaard blev noteret for flest tacklinger og flest clearinger af alle i kampen. Han kom da også på ugens hold på hjemmesiden WhoScored, der forsøger at rangere spillernes præstationer ud fra statistik.

AC skal vi anerkende for hans evne som boldspillende forsvarsspiller, han var nemlig den spiller med mest boldbesiddelse i kampen, den spiller med flest afleveringer og sammen med Tobias Strobl den spiller med højest pasningssikkerhed. I den forbindelse skal det nævnes, at Tobias Strobl blev skiftet ind i det 75. minut.

Flotte præstationer af danskerne, der dog ikke udmøntede sig i tre point.

Frederik Sørensen og Nikolas Nartey, 1. FC Köln:

Köln spillede i weekenden 2-2 med Leverkusen, og selvom Kölns fans vil være ærgerlige over dette resultat, er vi mange fodboldfans, der ser spændende perspektiver i netop dette. Det betyder nemlig, at den eftertragtede sjetteplads i høj grad er i spil i sidste runde. Der er lige nu to point mellem Freiburg på sjettepladsen og Köln på syvendepladsen. Köln får besøg af Mainz i sidste runde, mens Freiburg skal spille ude mod Bayern München. Såfremt Freiburg taber dette opgør, og Köln vinder deres, vil det altså betyde europæisk fodbold til Köln i næste sæson. Der er vitterligt Europa at spille for i sidste runde.

Tilbage til den i runden afviklede kamp. Frederik Sørensen var igen at finde blandt Kölns udvalgte 11, og han blev da også på banen kampen igennem. Han var en travl mand, han stod for otte vundne hovedstødsdueller, fem tacklinger og ti clearinger. Hverken på antallet af tacklinger eller clearinger kunne nogen matche ham.

Vi kan altså nu forvente en yderst spændende sidste runde, hvor i hvert fald én dansker har alverden at spille for.

Nikolas Nartey spillede 90 minutter for Köln II, der spillede 1-1 med SC Verl i Regionalliga West.

Patrick Banggaard, SV Darmstadt 98:

Darmstadts fremtid blev allerede afgjort i sidste runde; den byder fra næste sæson på 2. Bundesliga. Derfor var det også klart Hertha Berlin, der havde mest at spille for i rundens opgør mellem de to hold. Om det blev den store årsag til resultatet, skal vi lade være usagt, men i hvert fald vandt Hertha Berlin kampen 2-0.

Patrick Banggaard spillede igen hele kampen for Darmstadt. Det har han nu gjort fem kampe i træk, og han ligner i store træk en fast mand. Derfor skal det også blive spændende at følge, hvad der sker i næste sæson. Banggaard markerede sig i kampen ved at have næstmest boldbesiddelse af alle, ved at vinde hele ti hovedstødsdueller og ved at lave syv clearinger. Derudover var han ikke langt fra at score sit første mål, da han havde et nærgående forsøg efter en dødbold.

En på mange måder flot præstation af Banggaard, der dog i sidste ende var nyttesløs.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Mainz vandt i weekenden en meget vigtig sejr over Frankfurt. Sejren betyder også, at Mainz nu ikke kan rykke ned, fordi HSV og Wolfsburg, der begge ligger under Mainz, mødes i sidste runde, hvormed kun en af klubberne har mulighed for at indhente Mainz. De må altså kunne føle en enorm byrde blive løftet fra skuldrene i Mainz, nu kan de kigge fremad mod næste sæson; en sæson hvor Emil Berggreen forhåbentlig bliver en vigtig brik for holdet.

Jonas Lössl måtte igen tage til takke med pladsen på bænken, så ham vil vi ikke beskæftige os med. Der er rent ud sagt heller ikke noget, der tyder på, at han kommer til at spille sæsonens sidste kamp.

Niki Zimling spillede 50 minutter for Mainz II, der spillede 3-3 med Sportfreunde Lotte.

Emil Berggreen kan vi fortsat ikke sige noget nyt om, så ham får vi nok ikke at se før næste sæson.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

De to nederst placerede hold i Bundesligaen rykker direkte ned i 2. Bundesliga. Vi fandt i sidste uge ud af, at Darmstadt med Patrick Banggaard bliver det ene af de to hold. Nu har vi fundet ud af, at Ingolstadt med Martin Hansen bliver det andet af de to hold. Ingolstadt formåede ”kun” at spille 1-1 med Freiburg i runden, og dermed er deres skæbne nu afgjort.

Martin Hansen var på mål for Ingolstadt, og ser man blot på statistikkerne (hvad der selvfølgelig kan være farligt), tabte han duellen til sin målmandskollega. Alexander Schwolow blev noteret for otte redninger, mens Martin Hansen blev noteret for tre af slagsen. Til gengæld skal vi nævne, at Martin Hansen blev solgt af sit forsvar, og i særdeleshed Romain Brégerie, i forbindelse med målet, hvor Brégerie fuldstændig mistimede sit indgreb og gav Maximillian Philipp en 1-mod-1 situation med Martin Hansen.

Summa summarum skal Ingolstadt spille fodbold i 2. Bundesliga i næste sæson. Om Martin Hansen også skal, må tiden vise. Hvis han skal, vil vi naturligvis følge ham med spænding.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:

En af grundene til, at rundens akkumulerede målscore er så høj, finder vi i kampen mellem Werder Bremen og Hoffenheim. 3-5 endte kampen, og det kan måske lyde forholdsvis tæt, men det afspejler slet ikke det reelle kampbillede, der bød på en udradering af Werder Bremen. Efter 51 minutter var Werder Bremen bagud 0-5, hvorfor Hoffenheim naturligt nok trak foden lidt fra speederen. Det, tilsat to hurtige scoringer i kampens døende minutter, og så har man en yderst højtscorende affære.

Thomas Delaney deltog i affæren for Werder Bremen. Han begyndte på banen, men måtte lade sig udskifte efter 75 minutter uden at have spillet nogen pragtkamp. Faktisk er der ikke rigtig noget, man kan fremhæve fra hans præstation. Den fulgte i rækken af de lidt tvivlsomme, som Delaney har stået for efter sit comeback. Det er til gengæld også svært at skinne igennem på et hold, der ikke får et ben til jorden i de første 50 minutter af kampen.

Hvis resultaterne flasker sig for Werder Bremen, lever muligheden for europæisk fodbold fortsat, men de skal i sidste runde møde Borussia Dortmund, der er ubesejrede på hjemmebane i over to år.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Tredjepladsen i Bundesligaen giver direkte adgang til gruppespillet i Champions League, så det er en uhyre vigtig plads, og der er en usandsynlig tæt kamp om pladsen i øjeblikket. Både Borussia Dortmund og Hoffenheim har 61 point, hvilket også betyder, at de begge har en reel mulighed for at ende på tredjepladsen.

Dortmund missede i denne runde muligheden for at fastholde deres forspring på to point, da de måtte nøjes med at spille 1-1 med Augsburg. Augsburg ligger ellers og roder i bunden af ligaen, så det lignede endnu et eksempel på manglende kynisme hos Dortmund.

Nuvel, her skal det handle om de danske/dansktyrkiske spillere hos Dortmund. Desværre må vi endnu engang blot erkende, at Emre Mor kun betrådte græstæppet under opvarmningen. Resten af tiden måtte han spendere på bænken. Tuchel skulle måske, i bagklogskabens klare lys, have indskiftet Mor mod slutningen af kampen for at skabe noget ravage, men han står ikke ligefrem forrest i køen i øjeblikket.

I har sikkert gættet det, men Jacob Bruun Larsen er fortsat skadet, og han har derfor helt naturligt ikke betrådt en fodboldbane i den forgangne uge. Til gengæld har U19-holdet, som han spiller for, spillet sig i finalen om det tyske mesterskab.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Vi indledte denne danskerstatus med at berette om et danskermål, og derfor er det kun passende, at vi nu, hvor slutningen nærmer sig med hastige skridt, beretter om det andet danskermål. Det kom fra Yussuf Poulsens fod i en kamp, der højst sandsynligt vil hjemsøge RB Leipzigs spillere i nogen tid fremover.

RB Leipzig kom planmæssigt foran mod Bayern München efter bare to minutter, men den føring blev udlignet i det syttende minut. Herpå scorede Leipzig først to mål, så scorede Bayern et, og Leipzig kvitterede ved at score endnu et. Der stod altså 4-2 til RB Leipzig langt inde i kampen, men i det 84. minut brød helvedet løs (man kunne selvfølgelig sagtens argumentere for, at helvedet allerede var brudt løs med seks scoringer forinden). Robert Lewandowski reducerede til 4-3 i det 84. minut. I det første tillægsminut sendte David Alaba et frispark direkte i mål til stillingen 4-4. Som om det ikke var nok tragedie for RB Leipzig, sluttede Arjen Robben kampen af ved at score til 4-5 med kampens allersidste skud, hvormed comebacket og Leipzigs nederlag var en realitet.

Som sagt scorede Yussuf Poulsen et af kampens ni mål. Han scorede til 3-1 i det 47. minut. Det er faktisk første gang, at en scoring fra Poulsen ikke har resulteret i en sejr til RB Leipzig, men der skal jo være en første gang for alting. Målet kom i øvrigt efter en afslutning på kanten af feltet, der blev afrettet af Alonso og snød Starke i målet.

Resultatet kommer ikke til at rokere ved nogen pladser i stillingen, de ligger allerede fast, men de må sidde med en yderst dårlig smag i munden hos RB Leipzig oven på sådan et kollaps. Heldigvis har de én kamp mere til at vende moralen til det bedre.

Noter fra 2. Bundesliga:

Ikke mere Bundesliga for denne gang, tilbage er der kun at rette blikket mod 2. Bundesliga.

Vi begynder hos Uffe Bech. Eller det vil sige, vi begynder hos Hannover 96. Uffe Bech var nemlig igen fravalgt til kampen. Hannover klarede sig uden ham og besejrede Stuttgart 1-0, og det ligner nu, at de igen skal spille 1. Bundesliga efter ferien.

Kristian Pedersen spillede igen hele kampen for Union Berlin, mens Jakob Busk igen måtte nøjes med en plads på bænken. Pedersen kunne dog ikke forhindre, at Union tabte 1-0 til Heidenheim og dermed med glippede den sidste mulighed for at rykke op.

Hos 1860 München var Christian Gytkjær at finde i startopstillingen i deres kamp mod Bochum. Kampen endte 2-1 til Bochum, og Gytkjær var ikke involveret i 1860 Münchens mål. Desuden blev han udskiftet efter 81 minutter. 1860 ligger inden sidste runde til nedrykning.