bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – FC Bayern München

Optakt: RB Leipzig – FC Bayern München

Der er tale om et ægte topopgør, når mestrene fra München lørdag gæster ligaens andenplads Leipzig. Ingen af dem har dog det store at spille for. I sidste weekend lykkedes det Leipzig fra et resultatmæssigt synspunkt at sikre Champions League, mens Bayern har sikret sig sit 27. tyske mesterskab.

Kampfakta:
Spillested: Red Bull Arena
Dommer: Stieler
Kamptidspunkt: Lørdag 15:3
På TV: Vises ikke på dansk tv

Holdnyt:
RB Leipzig:
Leipzig sikrede sig endegyldigt top-3 og dermed Champions League til næste sæson, da de i lørdags på udebane slog Hertha med 4-1.

“Die Roten Bullen” har haft en uovertruffen debutsæson i Tysklands bedste fodboldrække, og med pladsen i Champions League-gruppespillet har østtyskerne overgået alles forventninger.

Der er dog fortsat lidt polemik omkring Leipzigs deltagelse i næste sæsons Champions League. På det sportslige plan har koncern-klubben som nævnt opnået resultaterne til Europas fineste klubturnering, men alligevel er det ikke helt sikkert, om de er tilladt at deltage i Champions League, da søsterklubben Salzburg også er på vej i det forjættede land. To old med samme ejer må nemlig ikke deltage i samme turnering ifølge UFEA’s reglement.

Willi Orban er ligesom i sidste weekend ikke kampklar. Hasenhüttl kan dog glæde sig over, at Klostermann, som gennem det meste af sæsonen har været indisponibel grundet et længerevarende skadesforløb, skulle være klar nok til at sidde på bænken i denne runde.

FC Bayern München:
At slå Darmstadt blev en sværere mission for de femdobbelte tyske mestre end først antaget, men et par fine redninger af tredjemålmand Tom Starke hjalp sydtyskerne til en 1-0-sejr.

Man skulle være et skarn for at kalde en sæson, hvor man vinder sit nationale mesterskab for et skuffende år. Alligevel vil det hele ikke se så overdådigt ud, når man tænker på, at de røg ud af Champions League i kvartfinalen, og blev elimineret i DFB-Pokalens semifinale. I en klub som Bayern er baren bare sat til tæt på uopnåelige højder, og selvom denne sæson kan accepteres, så føler de nok alle hver især, at de skal overgå resultaterne fra denne sæson næste år.

Manuel Neuer og Sven Ulreich sidder på skadesbænken, hvilket endnu en gang sender tredjemålmanden Tom Starke ind i Bayern-målet. Målmanden, der efterhånden er blevet lidt små-kult, kommer til at stå sin niende kamp for de sydtyske mastodonter. Samtidig er Javi Martinez heller ikke kampklar til dagens opgør. I ugens løb har der været historier fremme om Boatengs utilfredshed med sin rolle i Bayern, hvor han grundet skader og formdyk ikke har fået så mange kampe som ønsket.

Karantæner:
RB Leipzig: Ingen
FC Bayern München: Ingen

Bud på startopstillinger:
RB Leipzig: Gulasci; Ilsanker, Upamecano, Compper, Bernardo; Keita, Demme; Sabitzer, Forsberg; Werner, Poulsen
FC Bayern München: Starke; Lahm, Boateng, Hummels, Alaba; Alonso, Thiago; Robben, Müller, Ribery; Lewandowski

Vidste du, at…:
de bayerske klubber har været de hårdeste nødder at knække i denne sæson for Leipzig? Hasenhüttls drenge har i denne Bundesliga-sæson hidtil spillet fem kampe mod klubber fra Bayern, og kun én af dem har de vundet.

Dom:
Begge hold kan til denne kamp slippe tøjlerne, da ingen af de to parter har de store ærinder tilbage at spille for i de sidste to runder. Vi forudser derfor en målfest i vente, og vi regner med at Bayern vinder kampen 4-3.

Foto: dierotenbullen.com

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!