bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: VfL Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach

Optakt: VfL Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach

Det er næstsidste spillerunde, og derfor begynder tingene at spidse til i tabellen. Wolfsburg kæmper for at holde sig over nedrykningsstregen, mens Gladbach kæmper for at nå top seks, der giver adgang til Europa League.

Kampfakta:
Spillested: Volkswagen Arena
Dommer:
Christian Dingert
Kamptidspunkt:
Lørdag 15.30
På TV:
Vises ikke på dansk tv

Holdnyt:
VfL Wolfsburg:
Efter en elendig sæson er Wolfsburg på 14. pladsen og kun to point over HSV på 16. pladsen. Derfor har de brug for point i lørdagens opgør for at blive over nedrykningsstregen. Wolfsburg fik i sidste runde oprejsning ovenpå det ydmygende 6-0 nederlag til Bayern München, da de vandt 2-0 mod formsvage Frankfurt.

Ulvene fra Nordtyskland kan gå ind til kampen med en optimisme, da de vandt seneste opgør mod Gladbach. Faktisk har de en glimrende statistik mod Die Fohlen, da de har vundet 19 af de 33 indbyrdes opgør, hvor af 13 af sejrene er sket på hjemmebane. De har kun mistet point i tre hjemmekampe (to nederlag, en uafgjort) siden 1998, hvor af seneste nederlag på Volkswagen Arena fandt sted i 2003. Nederlaget var med blandt andre Thomas Rytter i truppen.

Statistikken kan bruges til at finde håb, da det i indeværende sæson kun er Ingolstadt (16), som har fået færre point på hjemmebane end Wolfsburg (17), mens de med ni nederlag har indkasseret flest nederlag.

Hvis Wolfsburg skal sejre, skal de formentlig få gang i Mario Gomez, som har scoret 15 af holdets 32 mål og dermed været en central faktor i at holde Die Wölfe over stregen. Det har placeret ham på topscorerlistens femteplads, hvilket må siges at være godkendt for en angriber i bundstriden.

Andries Jonker må til dagens kamp undvære de skadesplagede spillere Bruma og Azzaoui, mens Gerhardt har karantæne efter sit femte gule kort. Derudover er Rodriguez og Horn tvivlsomme, efter de ikke deltog i midtugens træning, hvilket kan give plads til Blaszczykowski eller Träsch som back.

Borussia Mönchengladbach:
Gladbach kæmper stadig med at hente pointene fra sin dårlige sæsonstart og indfri målsætningen om Europa i næste sæson. Med to kampe tilbage ligger holdet på niendepladsen og er kun tre point efter sjettepladsen, mens der er fire point til femtepladsen. Die Fohlen er med en sejr og uafgjort ubesejrede i to kampe og med Wolfsburg og Darmstadt som sæsonens sidste modstandere, burde der være mulighed for flere point og forhåbninger om top seks.

Rundens kamp bliver et gensyn for to af Gladbachs mænd, da både Fabian Johnson og træneren Dieter Hecking har en fortid i klubben. Hecking opnåede stor succes, da han blev nummer to og vandt DFB pokalen i sæsonen 14/15, mens det også blev til sejr i den tyske Super Cup. For at de kan sejre på Heckings gamle hjemmebane, skal de sørge for at få scoret, hvilket har vist sig svært på Volkwagen Arena. Således er Gladbach gået fra stadion ti gange uden at score, hvilket er dårligst af alle hold, der har spillet i Wolfsburg. I de seneste to indbyrdes opgør har de dog fået scoret, men begge kampe endte alligevel med et nederlag på 2-1.

Gladbach må undvære Doucouré, Jantschke, Wendt og Drmic, mens Andreas Christensen er tvivlsom med rygsmerter. Hecking kan til gengæld glædes ved, at Stindl meldes kampklar, samt at have Raffael, Johnson og Hazard tilbage på træningsbanen. Det er dog tvivlsomt, om alle tre er klar til en plads i startopstillingen.

Karantæner:
VfL Wolfsburg: Yannick Gerhardt
Borussia Mönchengladbach:
Ingen

Bud på startopstillinger:
VfL Wolfsburg: Casteels – S. Jung, Knoche, Luiz Gustavo, Horn – Arnold, Guilavogui – Bazoer, Didavi, Ntep – Gomez
Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Vestergaard, N. Schulz – Dahoud, Benes – Traoré, Hofmann – Hahn, Stindl

Vidste du, at…:
den første kamp i Wolfsburg mellem de to hold blev spillet i 34. spillerunde af sæsonen 1997/98? Kampen endte 2-0 på mål af Stefan Effenberg og Peter Wynhoff og er kun en af to Gladbach sejre i Wolfsburg.

Dom:
Opgøret er svært at vurdere, da begge hold i denne sæson har været utilregnelige. Wolfsburg har det godt imod Gladbach, men har været dårlige på hjemmebane. Begge hold burde være motiveret, da de har alt at spille om, men Wolfsburgs kamp for at undgå nedrykning kan blive udslagsgivende. Kampen ender 1-0, og Wolfsburg får tre sejre på stribe mod Gladbach.

 

Foto: Vfl-Wolfsburg.de

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg