bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundens hold i Bundesligaen – uge 32

Hver uge, umiddelbart efter sidste slutfløjt, sætter bulibold.dk rundens hold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Torwart:

Tom Starke, FC Bayern München:
Den 29. marts 2013. Det var datoen, sidste gang Tom Starke var i aktion for Bayern München. Lørdag eftermiddag indtog han dog for en sjælden gang målet på Allianz Arena. Modstanderen var ligaens bundprop Darmstadt, og tredjemålmanden var af den grund nok ikke tænkt til at skulle have en hovedrolle i lørdagens kamp. Som forventet sad Bayern tungt på spillet, men Darmstadt stod godt i de bagerste geledder, og Darmstadt-keeper Esser havde også et par rigtig flotte redninger i ærmerne. Bayern var på samme tid også hamrende uskarpe, men fik dog lige sneget frem til én scoring fra Juan Bernat. “Die Lillien” kom faktisk frem til en del fine afslutninger, men hver gang det skete fik Starke fingrene på. Den 36-årige målmand havde et hav af flotte redninger undervejs i kampen, og i slutminutterne gjorde han sig selv til eftermiddagens helt store helt i München. Darmstadt fik nemlig tilkæmpet sig et straffespark, og det var den tidligere Bayern-spiller Hamit Altintop, der skulle tage sparket fra pletten. Endnu en gang leverede Starke dog lækkerier fra stregen, og snuppede straffesparksforsøget. Målmanden, hvis kontrakt udløber til sommer, blev dermed dagens helt i sin kamp nummer otte for de sydtyske giganter.

Abwehr:

Rafinha, FC Bayern München:
Den populære brasilianer fik lørdag eftermiddag chancen på højrebacken til kampen mod Darmstadt. Rafinha spillede faktisk en rigtig fin kamp og satte sine holdkammerater op til flere gode scoringsmuligheder. Desværre for ham blev det ikke til nogle assists, da hans holdkammerater var utroligt ineffektive.

Dayot Upamecano, RB Leipzig:
Med en sejr i Berlin ville oprykkerne kunne sikre sig deltagelse i næste sæsons Champions League-gruppespil. Måske af den grund så drengene fra det gamle Østtyskland væsentligt skarpere ud end hjemmeholdet. I fraværet af Willi Orban fik Upamecano chancen i midterforsvaret ved siden af Compper, og franskmanden var en glimrende erstatning for viceanføren. Han lavede 14 tacklinger, hvilket var det højeste af alle spillere på banen, og i opspillet ramte ca. 90% af hans afleveringer plet. Leipzig hentede en 4-1-sejr hjem og kunne hermed fejre, at klubben efter blot otte års levetid allerede har sikret sig Champions League-gruppespil.

Robin Knoche, VfL Wolfsburg:
“Die Wölfe” var lørdag på en vanskelig opgave ude mod Europa-kandidaterne Eintracht. Wolfsburg selv har deres at se til i ligaens bundregion. Gæsterne fra Wolfsburg klarede sig dog super godt, og i defensiven havde de en flot spillende Robin Knoche, der lukkede af for “Die Adlern”. Han var også god til at bringe spillet frem i banen, og den tyske midterforsvarer har derfor sin andel i, at klubben fra Niedersachsen fik tre livsvigtige point i kampen om at undgå nedrykning.

Marcel Schmelzer, Borussia Dortmund:
Lørdag havde Dortmund en direkte duel med ligaens tredjeplads Hoffenheim. Med tre point kunne “Die Schwarz-Gelben” vælte sydtyskerne af pinden og overtage den plads, der giver direkte adgang til Champions League-gruppespillet næste efterår før de to sidste kampe. Der var hermed dømt “hanekamp” på Signal-Iduna Park, og her slog værternes kaptajn igennem. Han var banens mest tacklende spiller, og så lykkedes han også med langt størstedelen af sine afleveringer. Dortmund vandt 2-1, hvilket sender dem op på tredjepladsen før sæsonens sidste to runder, og vejen mod direkte deltagelse i Champions League er hermed banet for Tuchels tropper.

Mittelfeld:

Leonardo Bittencourt, 1. FC Köln:
Köln havde en vigtig kamp foran sig hjemme på RheinEnergieStadion, da formstærke Werder Bremen var gæster i Tysklands fjerdestørste by. Bittencourt var dynamit ude på kanten, og han var hele tiden ivrig efter at sætte sig selv eller holdkammerater op til chancer. Ivrigheden gav pote ved 1-0-målet, da han søgte en nedfaldsbold, og lagde den over til Modeste, der sikkert eksekverede. Kort efter scorede Bittencourt også selv et glimrende hovedstødsmål, der gav stillingen 2-0. Werder kom tilbage på 2-2, men kort før pausen headede den 23-årige kantspiller bolden videre til Zoller, der scorede til 3-2. Nogle gang så det smukt ud, andre gange så det mindre flot ud, men hele tiden ville Bittencourt til chancer. Han fik dermed en afgørende rolle for Köln, da de tog et vigtigt skridt mod europæisk fodbold i en 4-3-sejr over Werder Bremen.

Joshua Guilavogui, VfL Wolfsburg:
Modsat manges forventninger er Wolfsburg denne sæson endt i fare for nedrykning, og tre point ude mod Frankfurt ville derfor gøre stor gavn for “Die Wölfe”. Sidste weekend viste Jonkers drenge alt andet end stabilt defensivt arbejde, men denne lørdag fik sangen en anden melodi. Specielt Guilavogui gjorde sig positivt bemærket som kontrollerende midtbanespiller, da han vandt en masse dueller og tilbagelagde tæt på de 12 km. Det lykkedes ham også at ramme en medspiller på ca. 90% af sine afleveringer, og han gav derfor lørdag eftermiddag et stort bidrag til et hold, der lukkede ned for Eintracht Frankfurt, og vandt 2-0.

Diego Demme, RB Leipzig:
Igennem sæsonen har Diego Demme fungeret som en ankermand hos Leipzig, og det har gjort med stor kvalitet. Demme er en glimrende boldfordeler, og gør det muligt for sit hold at sætte sig på kampene. Han er også en spiller, der laver rigtig mange bolderobringer. De evner havde Leipzigs nummer 31 taget med i kufferten til Berlin, og han var dermed endnu en gang vigtig for sit hold. Leipzig har nu fået formaliteterne på plads og sikret sig deltagelse til næste sæsons Champions League-slutspil. Som om det ikke var nok, så har træner Hasenhüttl nu også givet spillerne fri til på onsdag. Es Läuft, som de siger i det tyske.

Marco Reus, Borussia Dortmund:
En sejr over Hoffenheim kunne give Dortmund tredjepladsen med to spillerunder tilbage, så lørdag eftermiddag var det ikke svært at forstå hvad opgaven var. Marco Reus scorede i sikker stil kampens åbningsmål, og herefter fik han også tilkæmpet “Die Schwarz-Gelben” et straffespark, som Aubameyang dog ikke formåede at eksekvere. Som sædvanlig var kantspilleren dejlig energisk og fik sig selv frem til et par afslutninger, mens han heller ikke var bleg for at tage nogle dribleture.

Sturm:

Florian Niederlechner, SC Freiburg:
Søndag havde Streichs drenge hjemme på Schwarzwald Stadion en unik mulighed for at sætte Schalke af i kampen om europæisk fodbold og selv hente tre store point. To gange i første halvleg nettede Niederlechner for værterne og gav Schalke et stort bjerg at bestige til anden halvleg. “Die Breisgau-Brasilianer” ligger efter kampen på tabellens 5.-plads, og europæisk fodbold på Schwarzwald Stadion til næste sæson virker efterhånden som et yderst realistisk scenarie.

Anthony Modeste, 1. FC Köln:
Köln kæmper i de sidste par kampe af sæsonen om europæisk fodbold til næste sæson, og skal forhåbningerne efterleves, så har “Die Geißböcke” brug for, at deres store franske frontmand har mål i støvlerne. Hjemme mod Europa-konkurrenterne Werder Bremen fredag aften viste Modeste ligesom så mange gange før i denne sæson, at han har udviklet sig til at være en af ligaens bedste angribere. Kölns målmaskine scorede to mål, og leverede også en flot arbejdsindsats til gavn for holdkammeraterne. Stögers hold vandt i en underholdende og nervepirrende kamp med 4-3, og de har nu et godt udgangspunkt i kampen om Europa mod resten af sæsonen.

Trainer:

Ralph Hasenhüttl, RB Leipzig:
Leipzig sad på begivenhederne i Berlin stort set fra første fløjt, og “Die Roten Bullen” gav ikke Hertha et ben til jorden. Leipzig var hele tiden et skridt foran Hertha, og satte aldrig nogensinde spørgsmålstegn ved udfaldet af lørdagens aftenkamp. Sejren sætter en streg under, at Leipzig vil være at finde i næste sæsons Champions League-gruppespil, og selvom vi i august vidste, at oprykkerne kom op i Bundesligaen med et stort potentiale, så var det her nok ikke lige det, man havde forventet. Det kontroversielle hold har taget fusen på de fleste af os, og Hasenhüttl fortjener stor ros. Ikke bare for lørdagens opgør, men for hele sæsonen generelt. Så skal vi heller ikke glemme at rose østrigeren for at have givet sin spillere fri til på onsdag. God stil!

You may also like
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Øl, stadionplatte, promillegrænse
Bundesligaen indfører en promillegrænse for den kommende sæson
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Sæsonoptakt: 1. FC Köln – Baumgart Ball i ny fase
RB Leipzig, Red Bull
Sæsonoptakt: RB Leipzig – Koster filosofien en plads i Champions League?