bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: SC Freiburg – FC Schalke 04

Optakt: SC Freiburg – FC Schalke 04

Begge hold kæmper for at sikre adgang til Europa League, i det der med en kliché kaldes for en seks point kamp.

Kampfakta:
Spillested: Schwarzwald-Stadion, Freiburg
Dommer: Kampka
Kamptidspunkt: Søndag 17:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
SC Freiburg:
SC Freiburg har haft en glimrende sæson. De er i øjeblikket placeret på en 7. plads, med kun ét point optil Werder Bremen på en 6. plads og dermed de europæiske pladser. Efter de sidste sæson befandt sig i 2. Bundesliga, har Freiburg hurtigt genvundet sig de sjovere placeringer i Bundesligaen dette år efter oprykningen.

I den seneste kamp tabte SC Freiburg til bundproppen Darmstadt, som har været godt kørende på det seneste, med hele 3-0. I de seneste seks kampe har Freiburg vundet tre og tabt tre, så formen hos Freiburg er lidt blandet forud for mødet imod Schalke på søndag. Freiburg har tidligere haft svært imod Schalke 04, hvor Freiburg kun har vundet to ud af de seneste seks kampe imod holdet fra den blå del af Ruhr-distriktet.

En sejr fra Christian Streichs tropper på søndag kan være et stort skridt imod et europæisk eventyr.

Efter nederlaget til Darmstadt kunne Streich lave flere ændringer. Både Frantz og Söyüncü er truet af skader, men Grifo har trænede med siden tirsdags, efter han har været plaget af en knæskade siden starten af april.

FC Schalke 04:
De kongeblå fra Schalke er lige i midten af det hele. De er i øjeblikket på en 10. plads med hele otte point ned til nedrykning samt fire point op til Werder Bremen på 6. Pladsen. I den seneste runde tog Schalke en tur til Leverkusen og vandt hele 4-1. Det er derfor et velspillende Schalke mandskab, der møder op i Freiburg på søndag.

Kampen imod Leverkusen var Schalkes største udesejr i denne sæson. Alligevel har Schalke ikke vundet to kampe i træk endnu. Men det kan blive en realitet på søndag, hvis de vinder imod Freiburg.

En sejr vil betyde, at Schalke ryger over Freiburg i tabellen, og dette er ikke set siden runde 13. Derfor er kampen imod Freiburg ufattelig vigtig for Schalke 04, hvis de skal ud i Europa og prøve kræfter igen i år.

Weinzierl har nogle taktiske overvejelser at gøre sig. Meyers situation er tvivlsom, efter han måtte afbryde træningen i midten af ugen. Forsvareren Nastasic er til gengæld tilbage efter sin lange skadesperiode. Weinzierl kan også tænke over, hvem han ville have på venstrebacken, hvor valget står imellem Kehrer eller Coke.

Karantæner:
SC Freiburg: Ingen
FC Schalke 04: Ingen

Bud på startopstillinger:
SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Gulde, Kempf, C. Günter – Höfler – Abrashi – P. Stenzel, Haberer – Philipp – Niederlechner
FC Schalke 04: Fährmann – Coke, Höwedes, Badstuber, Kolasinac – Stambouli, Bentaleb – D. Caligiuri, Goretzka, M. Meyer – G. Burgstaller

Vidste du, at…:
sidste gang Schalke 04 besøgte Freiburg, vandt hjemmeholdet med 2-0? Det var helt tilbage i November 2014.

Dom:
En vigtig samt svær kamp for begge hold. Men Schalkes pragtkamp imod Leverkusen, må de også trække det længste strå. 3-1 til Schalke 04.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg