Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Hamburger SV - FSV Mainz 05 - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hamburger SV – FSV Mainz 05

Optakt: Hamburger SV – FSV Mainz 05

HSV, Hamburger SV, Nur der HSV

Ingen tvivl om, at det er en vigtig kamp søndag, når HSV tager imod Jonas Lössls Mainz-hold. Med få runder tilbage af ligaen er pointene vigtige, og især HSV og Mainz har hårdt brug for dem i forsøg på at undgå nedrykning.

Kampfakta:
Spillested: Volksparkstadion, Hamburg
Dommer: Daniel Siebert
Kamptidspunkt: Søndag 15.30
På TV: Eurosport 2 

Holdnyt:
Hamburger SV:
Det er begyndt at gå ned ad bakke hos Markus Gisdols mandskab, som altså ikke har vundet i de sidste tre kampe. Sidste gang led de et forfærdeligt nederlag på hele 4-0 til Augsburg, hvor deres defensiv lige pludselig slet ikke hang sammen. Det har været en mærkelig sæson for HSV, da det går lidt op og ned, men mest ned.

I en periode så det ellers rigtig godt ud, og de var næsten ude af nedrykningskampen, men så led de et par dumme nederlag bla. til Darmstadt og sidst Augsburg.

I øjeblikket indtager HSV ligaens 16. plads, og derfor er hvert et point vigtigt i bundstriden, hvor det er er marginaler, der afgør, om sæsonen bliver en succes og fiasko. Den oplagte målscorer eer n smule svær at finde hos Gisdols hold, men der er alligevel et par stykker som har budt fint ind med scoringer, hvor Nicolai Müller, Bobby Wood og Michael Gregoritsch alle har lavet fem kasser.

I denne uge har Markus Gisdol og resten af trænerteamet måske bragt en lille smule uro i truppen, da de har smidt Johan Djourou, Nabil Bahoui og Ashton Götz ud af truppen. Sportschef Jens Todt har på klubbens hjemmeside forklaret, at man har gjort det for at reducere antallet af spillere i den afgørende fase af sæsonen, da det kun er overlevelse som er målet.

Tilskuerne på Volksparkstadion må stadig se bort fra keeper René Adler samt Albin Ekdal, Nicolai Müller og så selvfølgelig de tre spillere Djourou, Bahoui og Götz, som skrevet alle er smidt ud af truppen.

Mainz 05:
Det er ikke kun HSV, der i øjeblikket kæmper for overlevelse i den bedste tyske række, Mainz ligger nemlig kun to pladser højere end HSV, dog har de samme pointantal. En sejr til Mainz vil måske give en smule ro i spillertruppen, og der vil nok også lette en sten fra Martin Schmidts hjerte, da de så trækker lidt fra i bunden. Et nederlag derimod kan komme til at koste dyrt, da der efter søndag kun er to kampe til at redde sæsonen.

Hvis man kigger på Die Nullfünfers slutprogram, så er det ikke ligefrem det nemmeste, hvis det ikke bliver til tre point i Hamburg. De har Frankfurt på hjemmebane, og så skal de i sidste spillerunde til Köln, og begge kampe kan sagtens ende uden point for Mainz. Derfor vil tre point i Hamburg lune ekstra godt.

De sidste par kampe har været en blandet landhandel for Lössl og Co., da de tabte sidste gang til Gladbach, men så fik de til gengæld et point mod Bayern, og så vandt de 1-0 over Hertha. Men inden sejren mod Hertha, tabte Mainz fem kampe i træk.

En sejr til Mainz på udebane er et sjældent syn, da de har tabt 10 ud af 15 udebanekampe, og så har de kun vundet tre kampe, når de ikke har spillet hjemme på Coface Arena.

Den danske angriber Emil Berggren er stadig ikke med i kampen i Hamburg, da han er på vej tilbage efter en korsbåndsskade. Det er ikke kun Berggren, Martin Schmidt på se bort fra, da også Florian Muller og Gaetan Bussmann er ukampdygtige søndag.

Karantæner:
HSV: Ingen
Mainz: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, K. Papadopoulos, Mavraj, Ostrzolek – G. Sakai, Jung – Hunt, Holtby, Kostic – Wood
Mainz: J. Huth – Donati, Hack, Brosinski, F. Frei, Latza – Öztunali, Bojan, De Blasis – Cordoba

Vidste du, at..:
Hamburger SV har spillet syv kampe i træk uden at få bolden ind over modstanderens mållinje? Dette er det ringeste i Bundesligaen i denne sæson, og det skete fra 17. september til den 30. oktober 2016.

Dom:
Det bliver højst sandsynligt en kamp om liv eller død, og derfor bliver det nok ikke en smuk kamp målt på teknik. Vi er dog alligevel lidt forsigtige i vores bud, da vi forudser et 1-1 resultat på Volksparkstadion.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
VfL Bochum, Ruhrstadion, fodboldrejse, optakt
VfL Bochum – Was für ein Comeback
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?