bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Hvordan ender Bundesligaen? Kampen om Europa League

Bundesligaen nærmer sig sin slutning, og guldet er allerede placeret. Det står også forholdsvis klart, hvem der skal i Champions League, men hvad med Europa League pladserne? Vi tager temperaturen på de syv hold, der fortsat har en realistisk chance for at komme til at spille europæisk i næste sæson.

Kampen om pladsen i subtoppen er ekstremt tæt i denne sæson, hvor blot fem point adskiller Hertha BSC på 5.-pladsen og Eintracht Frankfurt 11.-pladsen. De to hold, der slutter henholdsvis nummer fem og seks i ligaen er sikret adgang til Europa League, mens syvendepladsen kan følge trop, hvis Dortmund vinder pokalen, eller hvis Frankfurt vinder pokalen og samtidig slutter i top seks.

Alle mandskaberne har tre kampe tilbage, og vi har forsøgt at spore os ind på holdenes rest-programmer for at forudse, hvordan de hver især forløber.

Hertha BSC:
Restprogram:
RB Leipzig (hjemme)  Uafgjort 1-1
Darmstadt 98 (ude) Uafgjort 0-0
Bayer Leverkusen (hjemme) Hertha-sejr 2-0

Hertha BSC indtager før denne runde ligaens femteplads, og “Die Alte Dame” er lige nu det eneste hold, der kan nå top-4 af de hold, der ikke ligger der i forvejen. Det kræver dog, at Hertha vinder deres resterende kampe, mens Dortmund taber deres sidste samtidig med at deres målscore skal forbedres væsentligt.

Berlinerne ligger altså i en yderst favorabel position til at sikre Europa League til næste sæson, og med et fint kampprogram tilbage skal de virkelig lave en “Hertha”, hvis Europa skal glippe.

I denne runde møder står de blå-hvide over for Leipzig, og selvom “Die Roten Bullen” har haft en super-sæson, og lige nu ligger til at tage andenpladsen, så er Hertha en stor mundfuld for de fleste hold på hjemmebane.

Ligeså gode de er hjemme, ligeså dårlige er de ude, og da Darmstadt her mod slutningen af sæsonen er begyndt at blomstre op som “liljer” kan Hertha sagtens få problemer på Jonathan-Heimes-am-Böllenfalltor.

Hertha kan glæde sig over, at sæsonens sidste kamp spilles på Olympiastadion. Med de resultater vi har sat Hertha til at få, kan det godt ske, de får brug for point, og måske endda tre af slagsen i sæsonens sidste kamp. Efter Hertha-standarder er det dog også den letteste af de resterende kampe. De møder Leverkusen på hjemmebane, der sandsynligvis ikke kommer til at have noget som helst at spille for, og det er nok heller ikke en motivationsfaktor, at spille for Tayfun Korkut kan få en permanent kontrakt som Leverkusen-træner.

Selvom Hertha ikke kommer til at slutte sæsonen af i bravur, så vil de med udgangspunkt i vores forudsigelser have skrabet 51 point sammen efter 34. spillerunde, hvilket må anses som godkendt, og en smal forbedring af sidste sæsons pointhøst på 50.

Werder Bremen:
Restprogram
FC Köln (ude) Köln-sejr 3-1
Hoffenheim (hjemme) Werder Bremen-sejr 2-1
Dortmund (ude) Dortmund-sejr 2-0

I hovedparten af sæsonen har overlevelse sådan set været det essentielle formål. Nordtyskerne er dog lige pludselig kommet i spil til de europæiske placeringer, og faktisk ligger de lige nu nr. 6 i rækken. Bremerne har haft en fuldstændig sindssyg “Rückrunde”, hvor kun Bayern har hentet flere point end “Die Grün-Weißen”. Her har tilkomsten af danske Thomas Delaney sat store aftryk i en positiv retning, mens folk som Max Kruse, Fin Bartels og Felix Wiedwald har øget niveauet.

For tiden er det rigtig sjovt at være Werder-fan, men grinene bliver langsomt mindre højlydte, når de ser deres slutprogram. Det begynder i denne runde på RheinEnergieStadion, hvor de møder en direkte konkurrent i form af Köln. Det er en kamp, der er hamrende svær at forudse, og Bremens Europa-chancer afhænger i utrolig høj grad af kampens udfald.

De to sidste kampe bliver mod hold top-4-holdene Hoffenheim og Dortmund, der begge kæmper om tredje- og måske andenpladsen. Af de to kampe må det være mest sandsynligt, at “Die Grün-Weißen” vinder kampen mod Hoffenheim. Både fordi kampen spilles på Weser-Stadion, og fordi Dortmund nok generelt bare er et bedre hold end Hoffenheim, selvom det ikke for alvor er kommet til syne i indeværende sæson.

Det barske slutprogram gør, at Werder ifølge vores spådomme kun tilføjer tre point til tabellen for resten af sæsonen, og ender med en total 48 point. De har dog et forspring til de andre konkurrenter, så det kan måske alligevel godt lykkedes at komme i Europa? Vi kommer med konklusionen længere nede i artiklen.

SC Freiburg:
Restprogram:
Schalke 04 (hjemme) Freiburg-sejr 2-1
Ingolstadt (hjemme) Freiburg-sejr 2-1
FC Bayern (ude) Bayern-sejr 1-0

Freiburg har egentlig bare holdt en stabil formkurve, så mens andre hold har tabt point, er de lige så stille kommet fra baghjul og listet sig ind i kampen om Europa League. Freiburg har vist sig som et hold, der ikke giver op, og flere gange har de sikret deres point i slutningen af kampene, hvilket er en af grundene til, at sydtyskerne ligger, hvor de gør.

Oprykkerne holder til på ligaens syvendeplads blot ét point bag Werder. Freiburg restprogram går nok ikke helt i hånd med det ideelle, men det går alligevel an. Deres vigtigste kamp er den i den kommende runde, hvor de møder Schalke hjemme på Schwarzwald Stadion. Her vil tre point både give Freiburg selv et boost, og på samme tid sende Schalke ud af Europa-striden.

Den næste kamp hjemme mod Ingolstadt ser nu ganske tilforladelig ud, selvom man selvfølgelig ikke må undervurdere, at gæsterne måske til den tid stadig har en chance for overlevelse. Sæsonens sidste kamp er det notorisk sværeste opgør på kalenderen, Bayern München på Allianz Arena. Det er måske alligevel et fint tidspunkt at møde de tyske mestre, for de kommer til at spille i kølvandet af kommende festligheder, hvilket måske kan tage lidt af brodden fra de ellers knivskarpe Bayern-spillere.

Hvis vores forudsigelser ellers er korrekte, ender Freiburg med 50 point.

FC Köln:
Restprogram:
Werder Bremen (hjemme) Köln-sejr 3-1
Bayer Leverkusen (ude) Uafgjort 2-2
Mainz 05 (hjemme) Köln-sejr 3-1

Köln klarede sig rigtig flot igennem “Hinrunden”, og hvis de igennem foråret havde holdt fast i den form, så havde de nok stået med bedre kort på hånden i slaget om Europa League.

I den nuværende tabel “Die Geißböcke” på 8.-pladsen, og trods et forår på det jævne ligger de alligevel kun tre point fra Werders 6.-plads. Stögers drenge har dog et relativt hårdt program tilbage, men det er dog alle kampe, man godt kan se dem komme sejrrigt ud af.

Den nok vigtigste kamp tilbage på programmet er opgøret mod Werder Bremen, som må tildeles prædikatet sekspointskamp. Så er der selvfølgelig et “Rheinisches Derby” mod Leverkusen på BayArena. Det er den slags kampe, der lever sit eget liv, og derfor er den svær at spå, men umiddelbart virker et remis som et realistisk udfald på det opgør.

Til sidste mangler kölnerne Mainz på hjemmebane. Man kan godt forestille Mainz komme ind til den kamp i fare for nedrykning, og derfor gå ind med stor motivation. Kampen er af den grund ikke lige så let, som den ser ud på papiret, men Köln vil stadig være favoritter.

Vi tror Köln kommer til at klare sig rigtig godt i de sidste kampe, og vil have gode muligheder for at sikre sig europæisk fodbold, hvilket vil være en flot præstation af en klub, der ikke altid har haft det lige nemt. Ifølge vores vurderinger ender Köln på 49 point.

Borussia Mönchengladbach:
Restprogram:
Augsburg (hjemme) Gladbach-sejr 3-0
Wolfsburg (ude) Uafgjort 2-2
Darmstadt (hjemme) Gladbach-sejr 4-0

Danskerklubben fra Nordrhein-Westfalen er flere gang blevet dømt inde og ude af kampen om europæisk fodbold. Lige for tiden ligger de på 9.-pladsen og har 42 point. Efter “Hinrundens” sidste kamp mod Wolfsburg trak sportsdirektør Max Eberl stikket, og fyrede den daværende træner Andre Schubert til fordel for Dieter Hecking. Det har vist sig at være en glimrende ide, eftersom “Die Fohlen” lå i nedrykningsfare, da man fyrede Andre Schubert, og under Dieter Hecking har Gladbach vist noget af den klasse, som sendte dem i Champions League i både forrige- og forgangne sæson.

Under Dieter Hecking er Jannik Vestergaard også begyndt at levere på et flot niveau. Andreas Christensen tilbragte en stor del af efteråret på skadesbænken, men når han har været klar, så har det set rigtig godt ud.

Af alle hold tilbage i Europa-striden må “Die Fohlen” anses for at have det absolut letteste program. Alle hold de skal møde ligger blandt de seks nederste, og to af kampene skal de sågar spille hjemme på Borussia-Park. På den negative side kommer både Augsburg og Wolfsburg til at have noget at spille for, hvilket gør kampene lidt svære end først antaget. Og så har de jo også stadig Darmstadt på hjemmebane, og “Die Lillien” kan nok ikke trække den teoretiske overlevelseschance hele vejen til 34. spillerunde, selvom de godt nok har overrasket os på det seneste.

Deres sværeste opgør af de resterende må selvfølgelig være udekampen mod Wolfsburg, hvor de dog stadig må anses som små favoritter, og vi tror derfor op, at “Die Elf vom Niederrhein” ender op med 49 point.

Schalke 04:
Restprogram:
SC Freiburg (ude) Freiburg-sejr 2-1
HSV (hjemme) Uafgjort 1-1
Ingolstadt (ude) 2-2

Igennem hele sæson har “Die Königsblau” været ligaens mest uberegnelige hold. Sidste runde leverede de dog en flot præstation mod Leverkusen, og på ligaens 10.-plads ligger de nu kun fire point fra Werders 6.-plads.

Af mandskaberne tilbage i Europa-striden besidder Schalke nok den stærkeste trup, men deres problem er lige pt., at der ligger for mange hold foran dem. De har derfor en stor stak hold, som de skal indhente, hvis Europa-drømmene skal gå i opfyldelse. Holdet fra Gelsenkirchen kan alligevel glæde sig over, at sværhedsgraden af deres restprogram er forholdsvis mildt.

Schalke har tre finaler tilbage, og den sværeste er nok den kommende mod Freiburg på Schwarzwaldstadion. “Die Knappen” har generelt ikke vist det store uden for Veltins-Arena, og med stærkt og stabilt Freiburg-hold kan det godt blive til nederlag. Det vil nok hægte dem af i kampen om europæisk fodbold.

Derudover tror vi, at de spiller uafgjort i begge af de to sidste kampe mod henholdsvis HSV på Veltins-Arena og Ingolstadt på Audi Sport-Park. HSV vil have alt at spille for på Veltins-Arena, mens Schalke ikke vil kun til kampen med de store ærinder, og vi tror derfor motivationen vil spille en rolle. Ingolstadt er nok rykket ned, når Schalke møder dem, så begge hold ville ikke kunne ændre særlig meget på sæsonens udfald, men det ville nok betyde mest for sydtyskerne at slutte ordentligt af. Ifølge vores forudsigelser ender Schalke med 43 point, hvilket vi godt kan afsløre ikke holder til Europa, da både Hertha, Werder og Freiburg har det i forvejen.

Eintracht Frankfurt:
Restprogram
Wolfsburg (hjemme) Frankfurt-sejr 1-0
Mainz 05 (ude) Uafgjort 1-1
RB Leipzig (hjemme) Frankfurt-sejr 2-1

I “Hinrunden” imponerede holdet fra Hessen ved at spille uattraktivt fodbold, der alligevel kastede resultater af sig, i “Rückrunden” har det bare været uattraktiv fodbold. På det seneste er de dog med små skridt begyndt at finde frem til noget af det rigtige, og måske er det først gået op for dem nu, at de er ved at smide den plads i europæisk fodbold, de ellers virkede så sikre på.

Eintracht befinder sig pt. på 11.-pladsen, og derfor bag alle de andre konkurrenter. Det er naturligvis en ulempe for “Die Adlern”, men hvis vi skal se positivt på deres aktuelle situation i ligaen må det være, at deres slutprogram er ganske overkommeligt, og omend det kommer til at kræve en stærk indsats af Kovac’ drenge, så tror vi faktisk de kan skrabe en god håndfuld point sammen i de resterende tre kampe.

Frankfurt er egentlig stærkere end både Wolfsburg og Mainz, men de to modstandere er i stor fare for nedrykning, og de Eintracht-spillere, der var med sidste år, ved om nogen, hvilken styrke det kan give et hold. Sæsonens sidste kamp på hjemmebane mod Leipzig er på papiret den sværeste opgave, men da gæsterne nok til den tid ikke kommer til at have det store på dagsordenen, så bør “Die Adlern” have en ganske fin mulighed for at snuppe sejren. Hvis forudsigelser holder stik, så ender Eintracht med 48 point. Det er det tætteste, de kan komme på at gøre fuldt hus i de sidste tre kampe. Eintracht har dog en ekstra mulighed for europæisk fodbold i form af en sejr i DFB-Pokal-finalen over Dortmund.

Slutstillingen:
Efter at være kommet med forudsigelser af udfald og resultater for slutprogrammerne af alle de hold, der kæmper med om at få adgang til næste sæsons Europa League kommer slutstillingen til at se således ud:

 

  1. Hertha Berlin                                          41:38      51 point
  2. SC Freiburg 50p                                    42:58      50 point
  3. 1. FC Köln 49                                        51:40      49 point
  4. Borussia Mönchengladbach 49p          50:47      49 point
  5. Werder Bremen 48p                             55:56      48 point
  6. Eintracht Frankfurt 48p                         36:37      48 point
  7. Schalke 04 43p                                     47:41      43 point 

 

Vi spår altså Hertha til at holde forfølgerne på afstand, mens Freiburg sikrer sig den sidste europæiske billet. For Köln handler det om at sætte deres lid til, at Dortmund vinder finalen mod Frankfurt, hvis Stögers tropper skal have et europæisk eventyr i den kommende sæson.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?