bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (32. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (32. runde)

Det blev til en uge uden de store overskrifter, hvad angår de danske spillere. Vi så dog en assist fra dansk fod. Ellers bød runden på den første officielle nedrykker, og det med en dansker på holdkortet.

Nok har vi ikke set meget spektakulært, men vi har som altid samlet overblikket til dig.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Det er mærkværdigt med subtoppen i Bundesligaen. Man kan spille nok så svingende, og alligevel skal man ikke afskrives til de europæiske pladser. Kig på Gladbach, de har fået fire point i deres seneste fire kampe, de har stadig en reel mulighed for at tilspille sig en til Europa adgangsgivende plads.

I denne runde måtte holdet hjemme nøjes med at spille 1-1 med Augsburg. Begge Gladbachs danskere, Jannik Vestergaard og Andreas Christensen spillede hele kampen. Faktisk blev de nummer et og to på listen over folk med mest boldbesiddelse, og tilsammen havde de hele 20 % boldbesiddelse. Så kan man roligt tale om et dominerende stopperpar. Men det er selvfølgelig ikke udelukkende i Gladbachs interesse at centrere bolden omkring eget forsvar, når man sagtens kunne have brugt flere mål i kampen. Det skal også nævnes, at ingen af de to danskere så særligt heldige ud ved Augsburgs føringsmål.

Heldigvis for Gladbach fik de i overtiden reddet et point, og muligheden for en slutplads af de sjove lever stadig.

Frederik Sørensen og Nikolas Nartey, 1. FC Köln:

Fredagens opgør i Bundesligaen bød ikke blot på et danskermøde, den bød også på en kaskade af mål. Köln med Frederik Sørensen tog imod Werder Bremen, der havde Thomas Delaney i startopstillingen, og tilskuerne tog højst sandsynligt stakåndede hjem. Köln vandt nemlig kampen 4-3.

Som sagt spillede Frederik Sørensen for Köln, og han spillede hele kampen. Han gjorde sig bemærket med fire succesfulde tacklinger og hele ni clearinger, og ingen kunne matche ham på antallet af hverken tacklinger eller clearinger. Det lyder meget fint, men man kan ikke som central forsvarsspiller undgå at være såret på stoltheden, når ens målmand må fiske bolden ud af nettet tre gange.

Heldigvis for Sørensen og Köln endte kampen i tre point, og en vigtig sejr var det, fordi Werder Bremen forinden lå over Köln i tabellen. Nu har begge hold 45 point, og Köln er foran i tabellen på en bedre målscore.

Nikolas Nartey var igen i denne runde at finde hos Köln II i Regionalliga West. Her startede han på banen, men blev skiftet ud efter 77 minutter. Köln II vandt 4-2 over Rot Weiss Ahlen.

Patrick Banggaard, SV Darmstadt 98:

Så skete det for Darmstadt. 32. runde blev runden, hvor deres nedrykning blev officiel. Med to runder tilbage er den matematiske mulighed for, at de redder sig, forsvundet. De skulle have brugt alle tre point mod Bayern München, men i stedet led de et spinkelt nederlag på 1-0. De havde ellers muligheden for at få i det mindste et uafgjort resultat, men de misbrugte et straffespark i det 85. minut, og resten er historie.

Patrick Banggaard spillede igen hele kampen for Darmstadt, men det er næppe nogen kamp, han foreviger i en scrapbog. En enkelt tackling og mindst boldbesiddelse af de 22 startere kunne det blive til. Til gengæld stod han også for otte clearinger.

Det var altså for godt til at være sandt at tro på, at Darmstadt faktisk kunne redde livet i Bundesligaen, men det skal selvfølgelig stadig blive spændende at følge Banggaard i 2. Bundesliga.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Mainz kunne tage et vigtigt skridt i nedrykningskampen i denne runde, da de mødte HSV, der ligger lige under dem i tabellen med samme pointantal. Det formåede de dog ikke. Kampen mod HSV endte uden mål. Det betyder også, at Mainz skal være helt på stikkerne i næste runde for at sikre sig overlevelse.

Jonas Lössl var igen blevet fravalgt i målet, hvor Jannik Huth huserede. Det bringer stimen op på fem kampe i træk, hvor Lössl ikke har set nogen spilletid. Og han kommer desværre nok heller ikke til at se nogen i den resterende del af sæsonen.

Niki Zimling spillede 90 minutter for Mainz II, der i runden besejrede VfR Aalen 2-0. Ingen af målene blev i øvrigt scoret af Zimling.

Det forlyder nu, at Emil Berggreen er tilbage i holdtræningen for Mainz. Om det betyder, at han snart skal i kamp, eventuelt på andetholdet, kan vi ikke sige med sikkerhed på nuværende tidspunkt. Måske tænker man i Mainz at lade hans opstart være meget blid og med fokus på næste sæsons opstart i stedet. Men man kan da som dansker håbe på det første.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Nedrykningsspøgelset spøger stadig på fuld kraft i Ingolstadt, og i weekenden tabte klubben et vigtigt skridt i kampen om at undgå netop nedrykning. De kom ellers planmæssigt foran mod Leverkusen, men Martin Hansen måtte indkassere en scoring fra Kai Havertz, og hermed endte kampen 1-1. Det endte altså uforløst for Ingolstadt, men muligheden for at overleve eksisterer stadig.

Martin Hansen spillede hele kampen for Ingolstadt og sluttede kampen med fire redninger. Meget mere er der i grunden ikke at sige om hans præstation. Det er i hvert fald svært at klandre ham for Leverkusens mål.

Som sagt er muligheden for overlevelse ikke forduftet, så nerverne sidder nok uden på tøjet hos spillerne fra Ingolstadt i de resterende to kampe.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:

Som nævnt var Thomas Delaney og Frederik Sørensen del af den vanvidskamp, der udspillede sig fredag aften. Thomas Delaney måtte dog, i modsætning til sin landsmand, forlade banen før tid. Efter 54 minutter blev Delaney udskiftet til fordel for Serge Gnabry. Delaney havde ikke spillet sin bedste kamp og ikke vist sig så dominerende, som vi tidligere har set ham. Samtidig havde han pådraget sig et gult kort efter 21 minutter, og muligheden for et andet gult og dermed et rødt kort kan sagtens have spillet ind på beslutningen om at lade ham udskifte.

Det skulle altså blive Köln, der stoppede Werder Bremens forrygende stime på 11 ubesejrede kampe i træk, og det skal blive spændende at følge med i, om Werder Bremen kan komme op på hesten igen til de to resterende kampe og sikre sig en nærmest sensationel mulighed for at spille europæisk fodbold i næste sæson.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Der var dømt topopgør i weekenden mellem Dortmund og Hoffenheim. Dortmund vandt slaget 2-1, og dermed overtog de tredjepladsen fra netop Hoffenheim. Der er dog kun to point mellem de to klubber, så de har stadig alt at spille for i den resterende del af sæsonen.

Desværre fik vi ingen Emre Mor at se på banen. Han måtte finde sig i at sidde på bænken igennem de 90 minutter. Det kan så enkelt forklares, at han ikke blev foretrukket af træner Thomas Tuchel, og derfor vil vi ikke gå ind i nogen længere udredning. Vi tillader os dog at håbe stærkt på, at han når at betræde græstæppet, inden sæsonen når sin ende.

Har man fulgt bare en smule med i danskerstatus, vil man også vide, hvad vi nu skal til at skrive om Jacob Bruun Larsen. Han har igen ikke set skyggen af hverken træningsbanen eller kampaktion; naturligvis fordi han fortsat er skadet.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

RB Leipzig og Yussuf Poulsen skulle i weekenden på besøg i hovedstaden hos Hertha BSC, og her blev de hjulpet godt på vej af meget tvivlsomme defensive præstationer hos Berlin-klubben.

Yussuf Poulsen startede på banen for RB Leipzig, og han kom i fokus, da han efter pausen brændte en kæmpe chance. Momenter senere var han dog mere kalkulerende, da han opfangede en fejlslagen aflevering fra Herthas målmand, som han sendte videre til Timo Werner, der kunne prikke den i mål. Udover assisten blev han også noteret for fem vundne hovedstødsdueller.

Yussuf Poulsen blev pillet ud til fordel for Davie Selke efter 81 minutter, da hans arbejde for dagen var færdiggjort. RB Leipzig vandt kampen 4-1, og de skal nu blot bruge et enkelt point i de sidste to kampe for at sikre sig andenpladsen. Til gengæld er de allerede sikre på at indtræde i gruppespillet i Champions League i næste sæson.

Noter fra 2. Bundesliga:

Den traditionsrige afsluttende rundtur i 2. Bundesliga starter i denne omgang hos Hannover 96. Der er dog ikke så meget at sige, for Uffe Bech måtte igen tage til takke med end ikke at være udtaget til truppen på kampdagen. Hannover 96 vandt dog også 2-0 over Heidenheim uden Bechs hjælp.

Videre til 1860 München, Christian Gytkjær og mere positive beretninger. Gytkjær startede igen på banen for 1860 München, og han takkede for tilliden ved at score kampens første mål efter 43 minutter. Efter 72 minutter blev han skiftet ud. 1860 München besejrede Dynamo Dresden 2-1.

Af Union Berlins to danskere var det kun Kristian Pedersen, der kom på banen. Jakob Busk måtte igen nøjes med en plads på bænken. Pedersen spillede hele kampen, men han kunne ikke forhindre, at Union Berlin tabte 3-1 til Eintracht Braunschweig.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi