bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Werder Bremen – TSG 1899 Hoffenheim

Optakt: Werder Bremen – TSG 1899 Hoffenheim

Hjemmeholdet Werder Bremen kan godt vinke farvel til europæisk fodbold næste sæson, hvis det ikke bliver til sejr. Samtidig har gæsterne Hoffenheim brug for tre point, hvis de vil gøre sig forhåbninger om top-3, så der er masser på spil lørdag eftermiddag.

Kampfakta:
Spillested: Weser-Stadion, Bremen
Dommer: Siebert
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
Werder Bremen:
Det var overordentlig god reklame for Bundesligaen, men Werder tabte et vigtigt skridt i kampen om europæisk fodbold, da de sidste fredag blev slået af Köln med 4-3.

Nouris drenge indtager med to runder tilbage ligaens 8.-plads, og der bør ikke tvivl om, at Werder nærmest lige så godt kan vinke farvel til europæisk fodbold, hvis “Die Werderaner” ikke henter tre point i eftermiddag.

Udover vigtige point i kampen om Europa, så har lørdagens kamp endnu en historie. Clemens Fritz siger efter 11 års tro tjeneste farvel til Osterdeich, og lørdag eftermiddag er han for sidste gang en del af et Werder-hold, der spiller på Weser-Stadion. Fritz er skadesramt, men alligevel skal vi nok regne med, at hans afsked vil blive markeret. Det er heller ikke utænkeligt, at der kommer til at falde et par tårer hist og pist på stadion.

Til kampen mangler “Die Grün-Weißen” Hajrovic, Caldirola, Santiago Garcia, mens Moisander sidder ude med karantæne. Clemens Fritz er også skadet, men som sagt kommer hans afsked med Werder Bremen og fodbolden generelt til at blive markeret på Weser-Stadion.

Hoffenheim:
Nagelsmanns drenge led i sidste weekend et nederlag til Dortmund på 2-1, der sender dem ned på fjerdepladsen før de sidste to runder.

Da top-4 for længst er i hus, vil sydtyskerne nok gå efter en placering i top-3, der i så fald skåner dem fra at skulle spille playoff om deltagelse i Champions League-gruppespillet. Hvis de skal nå det, så kræver det, at Nagelsmann får fundet sin sejrsformular i eftermiddag.

Uanset om det bliver til top-3 eller ej, så har det indiskutabelt været en hel ekstraordinær sæson for “Die Kraichgauer”. Mange havde på forhånd regnet med, at de ville kunne komme til at skulle slås for nedrykning. I stedet har de nu som minimum sikret sig Europa League-gruppespil, og der er en ganske pæn sandsynlighed for, at de kan bringe sig til samme fase i Champions League.

Hoffenheim har ikke nogle spillere ude med skader. Klubbens stab har været gode til igennem hele sæsonen, at holde sin spillere kampklare, hvilket uden tvivl også har været en medvirkende faktor i mandskabets enorme succes denne sæson.

Karantæner:
Werder Bremen: Niklas Moisander
TSG Hoffenheim: Ingen

Bud på startopstillinger:
Werder Bremen: Wiedwald; Gebre Selassie, L. Sané, Veljkovic, Ro. Bauer; Delaney; Grillitsch, Junuzovic; M. Kruse; Bartels, Gnabry
TSG Hoffenheim: Baumann; Süle, Vogt, B. Hübner; Kaderabek, Rudy, Zuber; Demirbay, Amiri; Wagner, Kramaric

Vidste du, at…:
med en sejr til “Die Grün-Weißen” vil de for første gang siden sæsonen 2007/08 hente seks hjemmesejre i streg?

Dom:
Umiddelbart virker det som om, Werder har mest på spil, og hjemme på Weser-Stadion vil fansene kunne bringe spillerne frem på banen. 2-0 til Werder.

You may also like
Optakt runde 34: Afgørelsens time
Podcast: Fuld fokus på fankultur i Tyskland
Runden rundt: Højdepunkter og mål fra 32. spillerunde
Optakt Bundesliga runde 31: Revierderby og oprykningsangst