bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke 04 – Hamburger SV

Optakt: Schalke 04 – Hamburger SV

Schalke 04, Optakt

HSV er endnu en gang med i den nederste del af ligaen, og lørdag gæster de Schalke 04. Det bliver ikke nogen nem opgave for Gisdols mandskab, som også må undvære keeper René Adler. Schalke skal bare køre på, da det er deres sidste chance, hvis de vil nå Europa til næste sæson.

Kampfakta
Spillested: Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Dommer: Markus Schmidt
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
På TV: Kampen vises ikke på dansk TV 

Holdnyt:
Schalke 04:
En noget rodet sæson for holdet fra Gelsenkirchen, som i øjeblikket indtager ligaens 10. plads. Schalke har reddet sig i denne sæson, i den ellers tætte nedrykningskamp, da de har syv point ned til lørdagens modstander, Hamburger SV. Med kun to kampe tilbage er det begrænset, hvor meget der kan reddes, men en sejr på hjemmebane vil aldrig være så skidt. Det kan gå begge veje, men mon ikke Schalke ender på en 8. eller 9. plads, når det store regnestykke skal gøres op? Europa League ser trods sejr i weekenden ud til at være gledet dem ad hænde.

Sidste gang tabte Markus Weinzieris mandskab med 2-0 ude mod SC Freiburg. Selvom de havde bolden størstedelen af tiden, så var de ikke farlige nok. I den omvendte kamp mellem de to hold vandt HSV med 2-1, i en kamp hvor nordtyskerne oven i købet brændte straffespark.

Hjemme på Veltins-Arena har hjemmeholdet været rimelig godt kørende, da de har vundet halvdelen af kampene. Det er også en sjældenhed, at Schalke ikke får scoret på hjemmebane. Det er kun sket en enkelt gang, hvor Frankfurt fik en 1-0 sejr med hjem.

Schalkes defensiv skal stå solidt, og så vil hjemmepublikummet nok ikke have noget imod, hvis HSV ikke får scoret på Ralf Fährmann. Netop Schalkes sidste skanse har faktisk holdt buret rent i otte kampe.

Abdul Rahman Baba, Alessandro Schöpf og Breel Embolo er alle ude med skader, og de får derfor ikke indflydelse på opgøret mod HSV.

Hamburger SV:
Når man siger ordet, Abstiegskampf, begynder smilet hos de fleste Hamborg-supportere at forsvinde. De sidste par år har HSV været indblandet nedrykningskampen, og 2016/17-sæsonen er ikke en undtagelse. Med to runder tilbage indtager Hamburger SV ligaens 16. plads, og hvis de skal væk fra den, så kræver det altså point i de to sidste kampe. Mainz, som ligger en plads højere op, har også kniven for struben, da de har samme point antal som HSV, men fordi Mainz har en bedre målscorere, så ligger de en plads højere.

I de sidste fire kamp har Markus Gisdols hold kun formået at skaffe et enkelt point, og det hjælper ikke på det, at det normale førstevalg i målet, René Adler, er meldt ude for resten af sæsonen. Der er dog få positive tanker hos HSV, for som tidligere skrevet så vandt de sidst mod Schalke.

De medrejsende HSV-tilhængere vil rigtig gerne have point at lune sig på, men nordtyskerne har kun formået at få ni point ud af deres 16 udebanekamp, så der er ikke den største tro på tingene. Men de normalt trofaste tilhængere møder højst sandsynligt talstærkt op for at bakke deres helte op, også selvom det ser lidt sort ud. Næsten uanset hvordan resultaterne ellers udarter sig i denne runde, venter der et brag af en kamp i sidste runde, hjemme på Volksparkstadion, når VfL Wolfsburg gæster havnebyen.

Udover René Adler er Nicolai Müller og Albin Ekdal ude med skader til kampen. 

Karantæner:
Schalke 04: Ingen
Hamburger SV: Mergim Mavraj

Bud på startopstillinger:
Schalke: Fährmann – Coke, Höwedes, Nastasic, Kolasinac – Goretzka, Bentaleb – D. Caligiuri, M. Meyer – Hunterlaar, G. Burgstaller
HSV: Mathenia – Diekmeier, K. Papadopoulos, Jung, Ostrzolek – Janjicic, G. Sakai – Hunt, Holtby, Kostic – Wood

Vidste du, at..:
Hamburgs højeste placering i denne sæson har været en 10. plads? Den havnede de på efter første runde, hvor de spillede uafgjort mod Ingolstadt.

Dom:
Schalke skal være klar fra start, og de skal ud at vise, hvorfor de bør være et bedre hold end HSV. Derfor tror vi også på en klar sejr til hjemmeholdet på 3-0. HSV kommer ikke til at have mange chancer, og det bliver klart Schalke, som skal styre løjerne, de skulle også gerne kunne passere HSV-defensiven et par gange.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union