Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Rundens hold i Bundesligaen - uge 31 - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundens hold i Bundesligaen – uge 31

Hver uge, umiddelbart efter sidste slutfløjt, sætter bulibold.dk rundens hold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Torwart:

Timo Horn, 1. FC Köln:
Lørdag eftermiddag skulle Köln op imod Dortmund på Signal-Iduna Park. Det skulle naturligvis ikke blive nogen let opgave, og på forhånd vidste man, at Köln som minimum havde brug for en solid målmandsindsats at Horn, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om point. Timo Horn svigtede dog ikke sine holdkammerater, og undervejs i kampen fik han hevet flere gode redninger op af lommen. Specielt i tillægstiden fik kölnerne brug for deres keeper, da Guerreiro blev fri foran mål. I fremragende facon smed Timo Horn sig ned og fik stoppet fransk-portugiserens hovedstødsforsøg, hvilket resulterede i en nulløsning på Signal-Iduna Park. Det var dog en af de mere seværdige 0-0-kampe, og havde det ikke været for en storspillende Timo Horn og et uskarpt Dortmund-hold, så havde vi nok fået et par kasser i lørdags.

Abwehr:

Theodor Gebre Selassie, SV Werder Bremen:
Den tjekkiske højreback har i denne sæson været alt andet end fast inventar i Werders startopstilling. Lørdag valgte Nouri at spille med wingbacks mod Hertha BSC, hvilket muligvis var den afgørende grund til, at den energiske træner satte Selassie i start-elleveren. Det var en utrolig klog beslutning af Nouri, for Selassie leverede en rigtig flot præstation. Han var den spiller, der kom succesrigt ud af flest dueller. Med 11,2 km. tilbagelagt og 27 sprints leverede han også et stort løbearbejde. Werder vandt med 2-0, og indtager ligaens sjetteplads med tre spillerunder tilbage. “Die Grün-Weissen” ligger derfor efterhånden i en ganske favorabel position med henblik på europæisk fodbold til næste sæson.

Aytac Sulu, SV Darmstadt:
Vi har givet genvalg til Darmstadt forsvarsgeneral. Aytac Sulu, der også var på rundens hold i sidste uge, leverede for anden uge i streg en flot præstation. “Die Lillien” stod i lørdags på egen hjemmebane over for bejlerne til Europa League Freiburg. Sulu havde en afleveringsrate omkring de 90%, og sørgede også for at vinde sine tacklinger. Darmstadts defensiv dæmmede op for Freiburg og gjorde Streichs drenge ufarlige. Frings’ tropper kunne dermed hive en 3-0-sejr hjem, og det skal Patrick Banggaards forsvarsmakker blandt andet have kredit for.

Benedikt Höwedes, Schalke 04:
Godt nok er Leverkusens maskot en løve, men fredag aften var holdet blot en flok tamme killinger. Det havde til dels også noget at gøre med, at Schalke kontrollerede kampen fra første fløjt. Det gjorde de blandt andet via en fremragende boldomgang bygget op fra bagkæden og solidt presspil. Det første stod Höwedes specielt for, da den tyske landsholdsspiller lykkedes med ca. 90% af sine afleveringer. Han havde også succes med at bremse Leverkusen højere op på banen, før det blev farligt, og Höwedes’ markeringer sad også lige i skabet. Det samme kan ikke siges om Leverkusens opdækning, da Höwedes steg til vejrs og headede målet til 2-0 ind.

Phillip Max, FC Augsburg:
Søndag eftermiddag var der dømt bundbrag imellem Augsburg og HSV på WWK Arena. Hjemmeholdet viste ikke et glimt af gæstfrihed og bankede nordtyskerne med 4-0. Venstrebacken Max havde støvlerne snøret helt perfekt, og rev Hamburgs højreside rundt i manegen. Han slog mange gode indlæg og kom med i utallige overlap. Faktisk blev venstrebacken noteret for hele 82 intensive løb. Han blev afgørende kort før pausen, da han slog en flad bold på tværs ind til Halil Altintop, der scorede til 2-0. I anden halvleg kom han også selv på tavlen og gjorde det til 3-0. Hvis kampen ikke var lukket her, så sørgede Max også for assisten til Bobadillas 4-0-mål. Det blev det endelige resultat i en kamp, hvor Phillip Max må betragtes som kampens spiller, og dermed fik sydtyskerne i stor stil sikret sig vigtige point i den drabelige nedrykningskamp.

Mittelfeld:

Arjen Robben, FC Bayern München:
Som så mange gange før var den hollandske kantspiller pågående, duelsøgende og skarp, da Bayern lørdag aften var rejst til Niedersachsen for at spille mod deres tidligere træner Andries Jonkers nuværende mandskab Wolfsburg. I eftermiddagskampene lød et af resultaterne på 0-0 mellem Leipzig og Ingolstadt, og det gav Bayern mulighed for at sikre det mesterskab, de egentlig bare har ventet på. For at kunne blive kronet som tyske mestre for femte år i streg lørdag aften krævede det tre point mod Wolfsburg. Det blev gjort i overlegen stil, da sydtyskerne med et resultat på 6-0 kørte “Die Wölfe” over. Robben selv scorede målet til 4-0 og lagde assisten til 6-0. Efter kampen kunne jublen bryde løs, og traditionen tro kunne Bayern-holdet i april fejre mesterskabet, før de får overrakt trofæet på Allianz Arena. Stort tillykke til Bayern!

Nabil Bentaleb, Schalke 04:
Man skulle næsten tro, Bentaleb havde limet sine støvler til kampen mod Leverkusen, sådan som han var helt umulig at snuppe bolden fra. Bentaleb kunne flere gange føre bolden op igennem banen at blive stoppet. Han var også god til at finde de rum i sine afleveringer, som gav plads frem i banen. Algerierens smukkeste aktion i kampen var hans indblanden i 1-0-målet, hvor han ud af den “kongeblå” luft spiller Goretzka fri med en aflevering, der bryder Leverkusens bagkæde. Goretzka spiller herefter bolden på tværs Burgstaller, der scorer i et tomt mål. Bentaleb blev skiftet ud med fem minutter igen, efter han kort forinden havde slået sig, det tager dog ikke noget fra flotte præstation.

Jerome Gondorf, SV Darmstadt:
Endnu et Darmstadt-mand, som får genvalg fra sidste uges hold. Vi er vant til at se Gondorf arbejde stenhårdt, og som sædvanlig blev det til en masse tacklinger og en masse løbearbejde. I denne omgang blev det dog også til en scoring fra vice-kaptajnen, der i sejren over Freiburg scorede kampens sidste mål til 3-0. “Die Lillien” har derfor fortsat et yderst spinkelt håb om overlevelse. Det kræver dog, at HSV taber deres resterende program, Ingolstadt højest henter fire point, og Darmstadt selv vinder deres sidste tre kampe.

Joshua Kimmich, FC Bayern München:
Da sydtyskerne lørdag aften kæmpede for at afgøre mesterskabet på Volkswagen Arena, var den unge sydtysker en af holdets bærende kræfter på midtbanen. Kimmich var den spiller, der løb længst og vandt flest dueller sammen med Thiago. Spilleren med nummer 32 på ryggen var også fuldstændig sikker med bolden, og ramte knap og nap 95% af sine afleveringer med succes. Til at runde flot dag af, kunne han også kampens sidste mål til 6-0, og bagefter fejre klubbens 27. mesterskab.

Sturm:

Guido Burgstaller, Schalke 04:
Der var store forhåbninger i januar, da en 28-årig angriber ved navn Guido Burgstaller ankom til Gelsenkirchen og Veltins-Arena. Angriberen har hidtil taget Bundesligaen med storm, og fredag aften var han endnu en gang på pletten for “Die Knappen”, da turen gik til BayArena. Her fik østrigeren en hovedrolle. Først scorede han til 1-0 efter at være blevet sat formidabelt op af først Bentaleb, og derefter Goretzka. Han scorede også til 4-0, da han på smuk vis firsttimede et indlæg i kassen. Burgstaller var pågående, ærgerrig og ville det bare så meget mere end sine uoplagte modstandere fra Leverkusen. Hans store engagement sammen med resten af “Die Königsblau” blev udslagsgivende, og gav dem sejren med cifrene 4-1.

Robert Lewandowski, FC Bayern München:
Opgaven var til at forstå. Tre point og mesterskabet ville være i hus. Før kampen mod Wolfsburg lørdag aften var de fleste vist efterhånden enige, at det mere var et spørgsmål om “hvornår” end “hvis” i forhold til Bayerns mesterskab. Robert Lewandowski har dog i individuelt regi en hård og tæt kamp kørende med Aubameyang om prisen som årets “Torjäger”. I sædvanlig stil nettede polakken med 9-tallet på ryggen to gange inden pausen, hvilket nok tog pusten fra Wolfsburg-holdet. Bayern endte som bekendt med at vinde 6-0 og snuppe det tyske mesterskab. Sydtyskerne er røget ud af både DFB-Pokal og Champions League, så de har ikke rigtig noget stort tilbage at kæmpe for resten af sæsonen, men mon ikke Lewandowski selv vil gå rimelig vildt efter den topscorer-pris, som han lige nu ligger til at vinde med ét mål ned til Aubameyang.

Trainer:

Manuel Baum, FC Augsburg:
Augsburg-træner har haft en hård “Rückrunde”, men i søndag leverede hans drenge en enorm præstation mod bundrivalerne HSV. Stort set fra kampens første minut havde hans hold formået at lægge et tungt pres på “Die Rothosen”, der varede ved gennem hele forestillingen. Det lykkedes for den tidligere 5. divisionsmålmand at sikre en sejr med de imponerende cifre 4-0. Med tre runder tilbage har Augsburg 35 point, og de bør derfor have fine kort på hånden til at sikre overlevelse.

You may also like
Rundens hold i Bundesligaen – runde 29: Rekord-Sancho,
Rundens hold i Bundesligaen uge 28: Bayern-dominans og Mainz i målhumør
Rundens hold i Bundesligaen – uge 27: Hattrick-Held Yussuf Poulsen
Rundens hold – uge 24: Big Bayern, tyrkisk supertalent og Funklende Fortuna