bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (31. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (31. runde)

Den 31. spillerunde af dette års Bundesliga blev kendetegnet ved, at Bayern München tilspillede sig mesterskabet for femte sæson i træk. Men for os danskere blev den også kendetegnet ved et comeback til en savnet dansker og længe ventet spilletid til en anden. Som ved alle andre spillerunder har vi samlet det vigtigste, du skal vide.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Muligheden for et danskeropgør forelå i kampen mellem Mainz og Gladbach, men den blev aldrig til noget, fordi kun de to danskere fra Gladbach kom på banen. Til gengæld spillede begge hele kampen og var med til at besejre Mainz 2-1.

Ingen af dem spillede nogen kamp til historiebøgerne, men Jannik Vestergaard gjorde sig blandt andet bemærket ved igen at levere en masse clearinger, denne gang stod han for seks af slagsen, og ingen opnåede noget lignende.

Om Andreas Christensen skal vi sige, at han sluttede kampen med en afleveringspræcision på 94 %, hvilket kun indskiftere med langt færre afleveringer kunne overgå.

Sejren var livsvigtig for Gladbachs mission om at sikre sig en af de sidste pladser, der giver adgang til europæisk fodbold i næste sæson. De står ikke først i køen, men muligheden kan ikke afskrives, hvis en række resultater falder deres vej i de kommende uger.

Frederik Sørensen og Nikolas Nartey, 1. FC Köln:

Faktisk var der mulighed for, at hele tre kampe lørdag kunne mønstre et danskeropgør. Vi har allerede slået fast, at således blev det ikke i kampen mellem Mainz og Gladbach, og desværre var resultatet det samme i kampen mellem Dortmund og Köln.

Her kom kun Kölns dansker, Frederik Sørensen, på banen. Til gengæld spillede han hele kampen, og det gjorde han på tilfredsstillende vis, for det lykkedes for Köln at lukke helt ned for Dortmunds offensive arsenal. Det samme lykkedes dog for Dortmund, og dermed endte kampen 0-0.

Sørensen spillede i det centrale forsvar, og positionen gav ham blandt andet mulighed for at lave fem clearinger og to tacklinger. For hans vedkommende var kampen godkendt, men flere superlativer fordrer hans indsats ikke. Specielt fordi han havde det svært overfor Dortmunds hurtige spillere, og fordi han med en fejlaflevering på midten af banen var tæt på at koste et mål.

For Köln betød resultatet, at det blev lidt sværere at sikre sig en af de pladser, der er adgangsgivende til næste sæsons europæiske fodbold, men muligheden lever, og mon ikke de vil blive ved med at kæmpe for den?

Endelig kan vi rapportere om noget spilletid til Nikolas Nartey, og det er, mildest talt, ikke så ringe endda. Faktisk var vi lidt for hurtige på tastaturet i sidste uge, da vi ikke fik fortalt, at han mandag i sidste uge startede inde for Kölns andethold og blev skiftet ud efter 63 minutter.

I denne runde var han igen at finde på andetholdet, hvilket er meget imponerende, da vi forventede, at han i første omgang var tiltænkt en rolle omkring U17-mandskabet. 90 minutter blev det til for Nartey i Regionalliga West, og han var en del af en dramatisk kamp, som Köln II fik udlignet til 2-2 langt inde i overtiden.

Vi kan vist godt sige goddag og velkommen til Nikolas Nartey, der allerede virker til at have gjort sit indtog i den vestlige afdeling af Tysklands fjerde bedste fodboldrække.

Patrick Banggaard, SV Darmstadt 98:

Som en bil, der kører direkte mod afgrunden, og pludselig hiver i rattet af alle kræfter for at ændre tingenes åbenlyse udfald, kæmper Darmstadt nu med næb og kløer for at undgå den nedrykning, alle for længst havde mejslet i sten.

I denne runde gik deres heroiske redningsforsøg ud over Freiburg, der ugæstfrit blev sendt hjem med et nederlag på 3-0 i bagagen.

Patrick Banggaard spillede igen hele kampen for Darmstadt, som han i øvrigt har gjort det i de tre seneste kampe, Darmstadt alle har vundet. Et andet mønster fra de seneste kampe tog Banggaard også med i weekendens, da han tilegnede sig et gult kort for tredje kamp i træk. Dermed bliver hans total på fire gule kort i seks Bundesligakampe.

Med al tænkelig sandsynlighed vil det ikke lykkes for Darmstadt at redde livet, men man må bare anderkende deres måde at slutte sæsonen af med et brag på.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

De positive nyheder står ikke ligefrem i kø for Jonas Lössl i denne periode. I denne runde var han igen at finde på bænken, og det faktum, at han er blevet sat af, er det efterhånden svært at argumentere imod. Til gengæld kunne han se sin målmandskollega og konkurrent indkassere to mål i opgøret mod Gladbach. Om det bringer Lössl tættere på en plads i det eftertragtede selskab, kan kun tiden vise, men at oddse sin opsparing på det er næppe det smarteste valg.

Niki Zimling spillede 69 minutter for Mainz II, der besejrede FSV Frankfurt 2-1.

Emil Berggreen har ikke været i aktion i runden, men hvis man skal tro bulletinerne, er han nærmere end nogensinde på et comeback. Så det vælger vi at tro på.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Martin Hansen var en del af den eneste kamp, ud af tre mulige, der i denne runde bød på et danskeropgør. Endda et meget konkret opgør mellem de to danskere, eftersom Martin Hansen stod på mål for Ingolstadt, og som en af hans direkte modspillere befandt Yussuf Poulsen sig i angrebet for RB Leipzig.

Af de to danskere slap Martin Hansen bedst fra opgøret, fordi han sammen med resten af Ingolstadt-holdet leverede et clean sheet. Det samme gjorde Peter Gulácsi i målet for RB Leipzig, hvormed resultatet naturligvis blev 0-0.

Martin Hansen blev noteret for tre redninger, og så skulle han endda modstå Leipzigs pres i de døende minutter, hvor Ingolstadt havde fået udvist Alfredo Morales.

Resultatet betyder, at Ingolstadt fortsat er på 17. pladsen, og at de skal præstere noget bedre end de seneste tre kampes to nederlag og en uafgjort, hvis de skal redde livet.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:

Lørdagens kampe bød på et glædeligt gensyn med Thomas Delaney, der har siddet udenfor i tre kampe med en skade. Delaney var klart nok ikke klar til startopstillingen, men han blev skiftet ind i pausen og fik altså anden halvleg på banen.

Han sluttede dog med en afleveringspræcision på 40 procent og i rene tal betyder det, at han ramte en medspiller otte gange på sine i alt 20 forsøg. Det er ikke godt nok for en central midtbanespiller, specielt ikke når man kigger på afleveringerne og ser, at ingen af dem er diagonaler på tværs af banen eller lignende. Han skabte dog en chance med en af sine afleveringer, hvilket selvfølgelig også skal nævnes.

Delaney har nu taget første skridt tilbage mod fast førsteholdsfodbold, og forhåbentlig kan det betyde en mere dominerende udgave, når vi ser ham igen.

Vi skal også næsten lige bringe en kommentar til Werder Bremen, der bare udbygger deres imponerende stime og vinder igen, denne gang 2-0 over Hertha Berlin.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Desværre kan vi ikke rapportere om spilletid til Emre Mor i denne runde. Ifølge den ofte så velinformerede hjemmeside Transfermarkt var han syg, hvilket forhindrede ham i at spille, men graver man lidt dybere i sagen, virker det mere til, at han igen var blevet fravalgt. Det kan selvfølgelig også være en blanding af de to ting. Om ikke andet er det bemærkelsesværdigt, at han i de senere uger først er blevet meldt syg kort før kampstart.

I hvert fald kom han ikke i spil under Dortmunds kamp, og udsigterne for en masse spilletid i den resterende del af sæsonen ser heller ikke ovenud positive ud. Det skal altså blive spændende at følge med i, om der skal ske noget for ham på transferfronten til sommer; eventuelt en lejeaftale. Denne sæsons sporadiske spilletid kan han nok næppe være tjent med ret længe.

Heller ikke Jacob Bruun Larsen var i aktion i runden, men det hænger selvfølgelig sammen med, at han fortsat er skadet.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Vi har allerede nævnt, at kampen mellem RB Leipzig og Ingolstadt endte 0-0, og at Martin Hansen må siges at vinde den direkte danskerduel mellem ham og Yussuf Poulsen.

Vi skal også nævne, at Yussuf Poulsen spillede hele kampen for Leipzig, at han leverede en præstation, der både bød på fem vundne hovedstødsdueller og tre tacklinger, og at han pådrog sig et gult kort i kampen. Mål eller lignende bidrog han ikke med, men han var dog sammen med Emil Forsberg de eneste med et skud på mål i kampen. I sær den ene afslutning burde have resulteret i mål, men Poulsens afslutningsevner er nok en god del af forklaringen på, hvorfor han kun har nettet tre gange i sæsonen.

Mestre må Leipzig erkende, at de ikke bliver i denne sæson, men med ni point tilbage at spille om og fem point ned til Hoffenheim på tredjepladsen begynder den meget imponerende andenplads efterhånden at ligne en realitet.

Noter fra 2. Bundesliga:

Denne uges afsluttende rundtur i 2. Bundesliga starter hos Union Berlin, der var i kamp mod Sandhausen i runden; en kamp Union vandt 2-1. Jakob Busk måtte igen tage til takke med en plads på bænken, men Kristian Pedersen spillede hele kampen på venstre back og fik tilraget sig et gult kort.

Christian Gytkjær startede igen på banen for 1860 München, men han kunne ikke hjælpe sit hold på vej med mål eller målgivende afleveringer, og efter 71 minutter blev han skiftet ud. 1860 München tabte 1-0 til Eintracht Braunschweig.

Uffe Bech kunne igen ikke tilspille sig spilletid i Hannover 96. Faktisk var han end ikke udtaget til kampdagstruppen i denne runde, da han var skadet. Hannover slog Fortuna Düsseldorf 1-0.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Max Morlock, Nürnberg, Stadion, fans, 2. Bundesliga
Optakt til 6. runde i 2. Bundesliga: Frankenderby og tiltrængt succes for Hertha