bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Overblik – Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen

Meget er sket siden sidst for de danske spillere i Bundesligaen, hvor flere af spillerne har fået ny arbejdsgiver i jagten på mere spilletid. Derudover er der også kommet nye ansigter til, bl.a. er landsholdsspilleren Mathias Zanka Jørgensen i Düsseldorf, mens Simon Makienok har gjort Brian Hamalainen selskab i Dynamo Dresden.  

 

Thomas Delaney – Borussia Dortmund

Den danske midtbanespiller er fortsat ramt af den ledbåndsskade, han fik den sidste EM-kvalifikationskamp ude mod Irland. Der er dog positivt nyt, da han i sidste uge stille og roligt genoptog træningen i Dortmund, hvor han også har fået en ny konkurrent i form af den tyske landsholdsspiller Emre Can. Can er dog hovedsagligt købt ind til defensiven, men han kan altså også uden problemer spille på midten, som han gjorde i sin Bundesliga-debut mod Leverkusen

Vi håber, at Delaney snart er tilbage i fuld vigør, og at han kan erobre pladsen på midtbanen igen.

Kampe: 9
Mål: 0
Assists: 0

 

Mathias Zanka Jørgensen – Fortuna Düsseldorf

Det var nok lidt af en overraskelse for de fleste, at landsholdsstopperen Mathias Zanka Jørgensen på sidstedagen af transfervinduet skiftede tyrkiske Fenerbahce ud med Fortuna Düsseldorf.

Danskeren var ikke fast mand i den tyrkiske traditionsklub, og han er derfor blevet lejet ud til Düsseldorf, som er i færd med at prøve at overleve i Tysklands bedste fodboldrække. Zanka var dog ikke med den 2. februar mod Frankfurt, hvilket var ganske naturligt, da han knap nok havde trænet med holdet, men han fik dog chancen mod Wolfsburg, hvor han blev skiftet ind efter 40 minutter, da Kaan Ayhan måtte udgå med en skade.

I pokalsejren over Kaiserslautern spillede danskeren hele kampen, og han ligner generelt en mand, der kan pynte på et Düsseldorf-mandskab, der har defensive problemer.

Kampe: 2
Mål: 0
Assists:
 0

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

2020 er langt fra startet på den måde, som Yussuf Poulsen havde håbet på. Danskeren er nemlig røget helt ud af startopstillingen for RB Leipzig, efter han blev skadet i november måned, hvor han var ude i to kampe.

Vi skal også tilbage til den 9. november for at finde den seneste Bundesliga-kamp, hvor danskeren spillede 90 minutter, og det er bekymrende. Omvendt har det også været en nødvendighed fra Julian Nagelsmanns side, da Yussuf Poulsen har bidraget med for lidt offensivt. Mål og assists har der ganske enkelt været for få af, men han kom dog på tavlen mod Augsburg inden jul.

Den danske landsholdsspiller fik chancen fra start i pokalturneringen ude mod Frankfurt, hvor angriberen endda bar anførerbindet, men heller ikke her gjorde Poulsen det store væsen af sig. Det var ellers muligheden for danskeren, der også blev skiftet ind i topbraget på Allianz Arena i weekenden. Her fik Poulsen dog blot ét sølle minut på banen, og hvad der var mere bekymrende var, at Patrik Schick blev skiftet ind før danskeren.

Poulsen er godt nok kommet på banen i alle de Bundesliga-kampe – på nær en – siden sin skade i november, men det har primært været som indskifter. Målstøvlerne skal findes frem igen, det ønsker både Nagelsmann, Åge Hariede og ikke mindst Yussuf Poulsen selv.

Kampe: 25
Mål: 3
Assits: 11

 

Jacob Bruun Larsen – TSG Hoffenheim

Det længe ventede og nødvendige skifte blev en realitet på transfervinduets sidste dag, da TSG Hoffenheim offentliggjorde, at de havde købt den 21-årige kantspiller i Dortmund. Det var bestemt en nødvendighed for Bruun Larsen at komme væk fra BVB, hvor han slet ikke fik minutter nok.

Læs: Jacob Bruun Larsen – kometkarrieren der gik i stå

Skiftet giver mening på flere parametre, idet han uden tvivl rykker tættere på spilletid, og det er noget, som danskeren ellers har manglet i en lang periode.

Godt nok var han ikke i truppen mod Leverkusen, men den kamp var altså bare to dage efter offentliggørelsen af skiftet. Den 5. februar fik Jacob Bruun Larsen dog chancen fra start, da han begyndte på kanten i det hæsblæsende pokaldrama mod Bayern München. Danskeren gjorde ikke rigtig det store væsen af sig, men han fik alligevel 71 minutter på banen, og i weekenden fik han de sidste otte minutter mod Freiburg.

Det ser generelt fornuftigt ud, men dermed ikke sagt, at Bruun Larsen bare kommer til at vælte sig i spilletid. Danskeren har dog den fordel, at han kan spille både i højre- og venstre side. De to kampe, som han har været med i indtil videre viser trods alt også, at Alfred Schreuder tror på sin nye spiller, når han bringer ham i kamp mod Bayern få dage efter skiftet blev en realitet.

Kampe: 11
Mål: 0
Assits: 1

 

Robert Skov – TSG Hoffenheim

Hvis man kan snakke om et godt skifte, må Robert Skovs skifte fra FC København til TSG Hoffenheim i sommers være med i den kategori. Skov er blevet omskolet til at spille venstre-wingback, og det er uden tvivl en succes. Mål er danskeren dog ikke holdt op med at lave, og det er især værd at bide mærke i kampen mod Augsburg den 13. december.

Desværre for Hoffenheim blev det til et nederlag, men Skov leverede både et mål og en assist i det opgør. To kampe senere rendte danskeren dog ind i en muskelskade, som holdte ham ude af kampene mod Frankfurt og Werder Bremen. Ikke desto mindre vendte Skov tilbage til kampen mod Leverkusen, hvor han igen kom på scoringstavlen, da han blev matchwinner.

Måske burde Åge Hareide have Skov med i overvejelserne til venstrebacken til sommerens EM-slutrunde. Skov burde dog være et forholdsvis sikkert kort i den trup, da hans udvikling kun går en vej i øjeblikket.

Kampe: 19
Mål: 3
Assits: 4

 

Frederik Rønnow – Eintracht Frankfurt

Frederik Rønnow greb chancen, da Kevin Trapp tidligere på sæsonen blev skadet, men nu er de roller igen byttet om.

Rønnow blev nemlig lårskadet i december måned, mens Trapp fortsat var skadet, og det åbnede døren for tredjekeeper Wiedwald, der fik to kampe på den anden side af jul. Den danske keeper er dog kommet over sin lårskade, men han var ikke med på træningslejren inden Rückrunden, da skaden på daværende tidspunkt holdt ham ukampdygtig.

Nu er Rønnow dog tilbage, men det samme er Kevin Trapp, der igen er førstevalg mellem stængerne i Eintracht Frankfurt. En skade kommer aldrig på et godt tidspunkt, men denne gang var Rønnow virkelig uheldig, da han for alvor havde chancen, og nu er han tilbage på bænken. Det ligner et forår med tæt på ingen spilletid for Rønnow, der meget vel skal på klubjagt til sommer

Kampe: 8
Clean sheets: 1

 

Marcus Ingvartsen – FC Union Berlin

Fra en negativ udvikling til det stikmodsatte.

Marcus Ingvartsen har for alvor fundet den form, der sendte ham fra Nordsjælland til Genk i 2017. I Union Berlin, som har overrasket alt og alle, er Marcus Ingvartsen tæt på at være en fast bestanddel af startopstillingen, og han har leveret, når han har fået chancen.

Ingvartsen har fungeret som 10´eren, der lå bag de to angribere, mens han også har spillet på højrekanten med succes. Hjemme mod Augsburg den 25. januar kom danskeren også på tavlen for fjerde gang i indeværende sæson, inden han dog måtte se Union blive skilt ad ude mod Dortmund med 0-5 fra bænken.

I seneste runde startede Ingvartsen også på bænken, men han kom ind og spillede de sidste 27 minutter ude mod Werder Bremen.

Kampe: 19
Mål: 4
Assists: 2

 

 

Mads Valentin Pedersen – FC Augsburg (FC Zürich)

Det så fornuftigt ud, da Mads Valentin Pedersen i sommers skiftede til Augsburg efter en god U21-slutrunde. Danskeren har dog bare haft det problem, at både Iago og Philipp Max har gjort det forrygende på venstrebacken, og derfor blev det aldrig rigtig en succes i Hinrunden.

Det har han taget konsekvensen af, da han fornuftigt nok er blevet udlejet til østrigske FC Zürich for resten af sæsonen, så det er også det sidste, vi kommer til at skrive om Mads Pedersen i denne omgang.

Kampe: 5
Mål: 0
Assists: 1

 

Jakob Busk – Union Berlin

Jakob Busk har langt fra samme succes hos Bundesliga-oprykkerne som sin landsmand Ingvartsen, og Jakob Busk er fortsat uden spilleminutter i indeværende sæson. Han lever stadig det kedelig liv som andetvalg, hvor han i det mindste har nogle af de bedste pladser på diverse Bundesliga-stadioner.

Kampe: 0

 

Andreas Poulsen – Borussia Mönchengladbach (Austria Wien)

Ligesom Mads Valentin Pedersen har Gladbachs danske venstreback Andreas Poulsen måtte kigge langt efter spilletid i Bundesligaen. Det unge jyde har også valgt at tage skeen i den anden hånd, da han er blevet udlejet til østrigske Austria Wien, hvor han skal få minutter i benene.

Den 20-årige venstreback har også udtalt til mediet bold.dk, at det gælder om at vise overfor Gladbach, at han er værd at satse på.

”Jeg vil selvfølgelig gerne bevise over for Gladbach, at de i mig har en spiller, de kan stole på, så det er det store mål for det næste halve år”, forklarer han.

Derudover fortæller Poulsen også, at han allerede i sommers snakkede med Gladbach om at finde et sted, hvor der var plads til at få spilletid. Det har han forhåbentlig fundet nu, og danskeren kommer til at tørne ud for Wien frem til udgangen af indeværende sæson, inden han, efter planen, vender tilbage til Gladbach.

Andreas Poulsen mangler dog fortsat at få debut for den østrigske traditionsklub.

 

Jacob Rasmussen – Erzgebirge Aue

Den 22-årige midterforsvar blev i januar transfervinduet lejet af 2. Bundesliga-klubben Erzgebirge Aue, der hentede danskeren i italienske Florentina. Jacob Rasmussen var langt fra spilletid hos førsteholdet i Serie A, og i stedet spillede han på U19-holdet, men nu er der udsigt til førsteholdsfodbold igen.

Jacob Rasmussen er gået direkte ind i startopstillingen for Aue, og han spillede endda til nul i sin debut mod topholdet fra Bielefeld. Danskeren havde otte clearinger i det opgør, mens han var god, rolig og præcis, når han var på bolden.

Det tegner godt for danskeren, der endelig får den spilletid, som han har hungret efter i den italienske storklub. Det bliver ikke desto mindre spændende at følge danskeren i Aue, der i næste runde spiller en vigtig kamp mod Holstein-Kiel – forhåbentlig med Jacob Rasmussen fra start.

Kampe: 2
Mål: 0
Assists: 0

 

Asger Sørensen – FC Nürnberg

Det har været noget op og ned for Bundesliga-nedrykkerne fra Nürnberg i denne sæson i 2. Bundesligaen. Asger Sørensen har været fast inventar i startopstillingen, men han var dog ikke med i weekenden, da Nürnberg slog Osnabrück med 1-0 på udebane.

Danskeren måtte nemlig udgå fra træningen i torsdags, og man kender endnu ikke omfanget af den skade, der holdt ham ude af det opgør.

Målmæssigt har den danske forsvarsspiller faktisk budt ind hele fire gange i indeværende sæson, hvilket endda er en delt tredjeplads i klubben. Den historie fortæller også meget godt, hvilke problemer Nürnberg er i, men det fortæller også, at man som nedrykker fra Bundesligaen ikke bare vader igennem 2. Bundesligaen – tværtimod.

Kampe: 18
Mål: 4

 

Brian Hamalainen – Dynamo Dresden

Brian Hamalainen er fortsat fast mand hos Dynamo Dresden i 2. Bundesligaen, hvor de kæmper for overlevelse. Det har dog været en blandet pose bolsjer for den 30-årige forsvarsspiller, der både har spillet i midterforsvaret og senest på venstrebacken, mens han også har været lidt ude af holdet mod Holstein Kiel og Sandhausen i december.

Han er dog igen gledet ind i startopstillingen, og selvom han var ude med sygdom mod Heidenheim den 2. februar, var han med fra start i seneste rundes nederlag ude mod Darmstadt. Hamalainen kan spille de fleste defensive pladser, og han er i den grad kommet efter sæsonstarten, hvor han var placeret på bænken.

Alt i alt en lidt blandet landhandel for Hamalainen, der er Dresdens altmuligmand.

Kampe: 13
Mål: 0
Assists: 0

 

Simon Makienok – Dynamo Dresden 

Hvis man kan snakke om en forfærdelig debut, kan man bare vende blikket mod Dynamo Dresden og den danske angriber Simon Makienok. Angriberen, der længe har været plaget af skadet, er skiftet til 2. Bundesliga-klubben fra hollandske Utrecht, og i sidste weekend fik danskeren debut for sin nye klub.

Han blev skiftet ind efter 70 minutter, men bare syv minutter senere måtte Makienok igen forlade græsset på sin nye hjemmebane. Danskeren gik for voldsomt ind i en duel med Darmstadts keeper, som fik fat i bolden fast, men angriberen kom med dupperne forrest, der røg i maven på keeperen. Det resulterede i et direkte rødt kort til Simon Makienok, der resulterer i to spilledages-karantæne.

Alt i alt en skidt for Makienok.

Kampe: 1
Mål: 0
Assists: 0

 

Andreas Albers – SSV Jahn Regensburg

De fleste skulle lige tjekke efter en ekstra gang, da SV Jahn Regensburg inden sæson offentliggjorde den 29-årige angriber Andreas Albers, der ikke ligefrem havde et bemærkelsesværdigt CV. Ikke desto mindre har den danske angriber, der kom fra Viborg, udviklet sig til at blive en fast bestanddel af 2. Bundesliga-mandskabet, og Albers har spillet alle kampe på nær en enkelt i indeværende sæson.

Siden sidste danskeroverblik har Albers nettet en enkelt gang, da han scorede mod VfL Bochum i sidste spillerunde inden julepausen. Siden da har danskeren ikke været på tavlen for Regensburg, der ligger i midten af rækken, men tilliden er der stadig til den hårdtarbejdende dansker.

Vi tager hatten af for Albers, der selv har udtalt, at han var kørt fast i det danske system, og han har virket fuldstændig uimponeret i det tyske sidenhen.

Kampe: 21
Mål: 6
Assists: 3

 

Mads Bidstrup – RB Leipzig 

Det bare 18-årige stortalent Mads Bidstrup får spillet en masse kampe i øjeblikket. Det er dog ikke for RB Leipzigs førstehold, hvilket vil være utopi, men til gengæld er det for U19-mandskabet, hvor danskeren spiller regelmæssigt.

Fra 6´er-rollen, som passer Bidstrup bedst, har han i indeværende sæson lavet tre mål i seks kampe.

Kampe: 9
Mål: 3
Assists: 0

 

Foto: f95.de

You may also like
Bayern München, optakt, Manuel Neuer
Podcast: Neuers angreb på Bayern, tysk transfervindue og kokainskandale i Frankfurt
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022
Sådan gik det danskerne i Bundesligaen 2021/22
Sådan går det danskerne i Bundesligaen – april 2022