Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt - VfL Wolfsburg: Hvem skal score målene? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – VfL Wolfsburg: Hvem skal score målene?

Optakt – VfL Wolfsburg: Hvem skal score målene?

Sidste sæson:

Nummer 8 i Bundesligaen

Sidste sæson var en stor skuffelse for Volkswagen-klubben. Efter at være endt som nummer to bag de suveræne Bayern München i 14/15-sæsonen sluttede man altså helt uden for de europæiske pladser i den forgangne. Det skyldes hovedsagligt deres utroligt dårlige udebanestatistik, hvor de hentede sølle 13 point i de 17 kampe. Kun Frankfurt, der med nød og næppe overlevede i Bundesligaen, var dårligere. To af lavpunkterne var 5-1 nederlagene til både Bayern München og Dortmund. Af de få højdepunkter sæsonen bød på, må 6-0 afklapsningen af Werder Bremen fremhæves. Max Kruse viste her prøver på lidt af det, han blev hentet for, da han scorede to mål og lavede et assist. Det, man som dansker lagde mest mærke til, var, da Nicklas Bendtner efter endnu en dårlig sæson blev opsagt i slutningen af april – noget, der nok opfattes som et lyspunkt i sæsonen hos Wolfsburg-ledelsen.

Det var altså en sæson, man som Wolfsburg-fan vil være hurtig til putte i glemmebogen og håbe på, at de igen kommer i det finere selskab, hvor man skal spille europæisk fodbold. Europæisk fodbold var måske en af grundene til, at det gik så dårligt i ligaen. Man var med i Champions League, hvilket formentlig har skubbet prioriteterne, så der var færre kræfter til den hjemlige liga. Det europæiske togt blev da også en fin succes, da man nåede til kvartfinalerne, hvor Real Madrid blev endestationen.

 

Transfers:

Det blev kun til en enkelt sæson i Wolfsburg for førnævnte Max Kruse. 43 kampe, ni mål, tolv assists og et farvel og tak. Wolfsburg lider et tab på 4,5 millioner euro på den transfer og ser nu lidt tynde ud, når man kigger på angriberpositionen. Det kortvarige fænomen Bas Dost er stadig at finde i klubben, og han har fået selskab i angrebsøvelserne af Real Madrid-talentet Borja Mayoral, der er kommet på en et-årig lejeaftale. Han scorede i Youth Champions League et fremragende mål mod Manchester City, og hvis det er de takter, han hiver med sig til Tyskland, skal det nok blive spændende. Sidste års lejesevend, Josuha Guilavogui, er blevet hentet ind på en 3-årig kontrakt fra den anden store Madrid-klub.

Derudover er der blevet tyndet ud i centerforsvaret, hvor den faste styrmand, Naldo, er taget til Schalke på fri transfer, mens Felipe er røget til den portugisiske liga ligeledes på en fri transfer. Ind er i stedet for hentet Jeffrey Bruma fra PSV, der må forventes at gå direkte ind i startopstillingen. Dieter Hecking har i hvert fald udtalt sig meget positivt om sin nye mand. Unge Yannick Gerhardt, der i forrige sæson spillede langt de fleste kampe på Kölns midtbane, er blevet hentet ind som det hidtil dyreste indkøb i denne sæson. Transfermarkt vurderer prisen til at være 13 millioner euro.

Der er dog også kommet spandevis af penge ind den anden vej, da man også har solgt stjernen André Schürrle til vicemestrene fra Dortmund for en stor sum. Den anden vej er Dortmund-favoritten Jakub Blaszczykowski, eller Kuba som han kaldes, kommet ind.

Ungdommen er derudover blevet oprustet, da man har hentet en ung angriber ved navn Victor Osimhen i Nigeria, samtidig med man har hentet det kroatiske talent Josip Brekalo i Dinamo Zagreb.

Det er dog langt fra sikkert, at svingdøren er lukket i Wolfsburg. Den store stjerne, Julian Draxler, er utilfreds og vil væk. Arsenal skulle eftersigende være meget interesseret i at hente kantspilleren.

Styrket/Svækket

Svækket

Denne sæson:

På trods af, det vurderes, at de er kommet svækket ud af transfervinduet, da man har mistet en erfaren herre som Schürrle og Draxler efter alt at dømme også er på vej videre, må man dog tro, at de formår at komme højere op i tabellen end sidste år. Hvis ikke Draxler bliver sendt videre i systemet, bliver han selvfølgelig en nøglespiller. Han skal se, om han for alvor han udfylde savnet efter Kevin De Bruyne. Han efterlod et tomrum, som ikke blev udfyldt sidste år, og lige nu ser det ud til, at Draxler stadig er udtænkt den rolle, hvis han ikke sendes videre. Det er desuden vigtigt, at de formår at få gang i de offensive spilleres målnæse. Sidste år scorede man sølle 47 mål i sæsonen, og ingen af de offensive esser nettede over ti gange, hvilket tydeligt kunne mærkes.

Dieter Hecking har valgt at satse på yngre kræfter til holdet, der sandsynligvis har lidt mere blod på tanden og brug for at bevise sig på en større scene. Jeffrey Bruma kan ligeledes blive en nøgle i den defensive del, der heller ikke præsterede på et højt nok niveau, hvilket sammenlagt gjorde, at man på trods af sin ottende plads endte med en negativ målscore.

Bud på placering:
2-5

Bud på idealopstilling:
4-1-4-1

Benaglio – Träsch, Bruma, Dante, Rodriguez – Guilavogui/Gustavo – Vieirinha, Arnold, Gerhardt, Draxler – Dost

Hold øje med:

Maximillian Arnold. På trods af, han ikke er den, der lyser størst på stjernehimlen, er han en vigtig mand for holdet. Det bliver ikke til mange mål, men han fungerer på den centrale midtbane, hvor han løber solen sort. Hvis han formår at lægge flere assists og mål til sit spil, ville det ikke undre, om større klubber fik øjnene op for ham.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!