bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – Werder Bremen: Redder angrebet endnu en sæson?

Optakt – Werder Bremen: Redder angrebet endnu en sæson?

Sidste sæson:

Nummer 13 i Bundesligaen.

Med en dramatisk sejr og afslutning mod Frankfurt på sidste spilledag sikrede Werder sig en ny sæson i Bundesligaen. Overlevelsen, og dertil anfører Clemens Fritz’ kovending i sit planlagte karriestop, burde være en god start på sommeren. Men sådan gik det ikke på Weserstadion. Sportsdirektør Thomas Eichin så ikke nogen fremtid i Viktor Skripnik og ønskede derfor en ny træner. Ikke overraskende var Skripnik uenig.

På trods af en svingende sæson og forlydender om, at flere spillere tvivlede på hans taktik, havde klubkoryfæet stadig opbakning fra klubben. Dermed opstod en intern magtkamp imellem Eichin og Skripnik, som endte kort efter. Ledelsen fyrede Eichin, og hans afløser blev efter uroen et andet klubkoryfæ i Werder, Frank Baumann.

Transfers:

Baumann har siden slutningen af maj og henover sommeren derfor ikke ligget på den lade side. Først og fremmest mistede man i Anthony Ujah og Jannik Vestergaard to nøglespillere. Dernæst sagde man farvel til Alejandro Gálvez samt de to lejespillere Levin Öztunali og Papy Djilobodji, og udlejede endeligt Laszlo Kleinheisler. Med de indeværende spillersalg denne sommer er der således sikret næsten 200 millioner kroner.

De mange penge fra spillersalg har Baumann forvaltet forsigtigt og fornuftigt. Dermed fortsætter han det stabile arbejde, som hans forgænger udførte. Der er i Jaroslav Drobny købt en aldrende, men stabil målmand når han spiller. Videre er der købt tre forsvarsspillere i form af Niklas Moisander, den tidligere Freiburg-spiller Fallou Diagne og Lamine Sané. Moisander har international erfaring og kan med Diagne muligvis give Werders tvivlsomme forsvarsspil stabilitet.

Der er ikke kun købt forsvarsspillere denne sommer. Med de danske briller på, så er Superligaens måske bedste spiller, Thomas Delaney, købt til vinter. Skripnik og Baumann er meget tilfredse med handlen, da han har stor erfaring samt udviklingspotentiale. Umiddelbart virker det som et godt match for begge parter. Werder ser Delaney som fremtiden spiller, og klubben giver plads til unge spillere og deres udvikling. Altså kan han her tage det næste skridt i karrieren. Samtidigt kan han se frem til stemningen på Weserstadion, hvor fansene bakker holdet op.

Delaney kan med sine kvaliteter, offensivt såvel som defensivt, se frem til spilletid på den centrale midtbane. Konkurrencen er på de to pladser ikke lige så stor som i andre Bundesligaklubber, og Fritz spiller sin (vel nok) sidste sæson. Derfor kan Delaney forhåbentlig danne et stærkt makkerpar med unge Florian Grillitsch i fremtiden.

Længere fremme på banen blev fløjspilleren Florian Kainz købt i Rapid Wien. Han har været en af de bedste spillere i den østrigske Bundesliga, og kan med sin hurtighed, teknik og bevægelse udfordre, lave den afgørende aflevering og samtidigt afslutte foran mål. Baumann udtalte i forbindelse med købet sine store forventninger til Kainz, fordi han ikke kunne forstå, at en spiller med de kvaliteter ikke var skiftet tidligere.

Endeligt må der også være forventninger til Max Kruse, der er vendt tilbage til Werder. Det har trukket overskrifter i de tyske aviser – mest på grund af den seneste tids præstationer udenfor banen. Kontroverserne samt en middelmådig sæson i Wolfsburg har sandsynligvis fået dem til at sælge Kruse. Ikke desto mindre kan han være afgørende for Werder. Han har de seneste sæsoner især i Freiburg og Mönchengladbach vist sin fleksibilitet og evner i det opbyggende angrebsspil, hvor han kan holde på bolden og se sine medspillere.

Styrket/svækket:

Styrket en smule.

Denne sæson:

Skripnik holder i denne sæson sandsynligvis fast i en 4-2-3-1 opstilling. Her kan dygtige Zlatko Junuzovic spille som 10’er bag angriberen og alternativt længere tilbage på midtbanen. Men med tilføjelsen af Max Kruse som hængende angriber giver det Skripnik flere taktiske muligheder i offensiven. Han kan også bruge Kruse i en 4-4-2 opstilling med Kainz og Bartels på kanterne.

Werders angrebsspil og hurtige omstillinger bliver med købene af Kruse og Kainz således spændende at følge. Samtidigt er Aron Jóhannsson ved at være tilbage fra den skade, som holdte ham ude stort set hele sidste sæson. Finder han sin gamle form, så kan han hjælpe holdets store stjerne, Claudio Pizarro, med målscoringen.

Samlet set er holdet måske blevet en my bedre end sidste sæson. Når det er sagt, så afhænger det dog af, at Moisander kan udfylde Vestergaards rolle, og at Pizarro kan aflastes. Jóhannsson og Kruse må finde tilbage i form og henholdsvis holde sig fra skader og ballade. Midtbane og angreb ser i stærkeste opstilling nemlig rigtig spændende ud, og det kan give Werder en fordel i forhold til deres direkte konkurrenter. På trods af det er der stadig store spørgsmålstegn ved holdets forsvar, bredde og Viktor Skripnik. Fra første spillerunde (mod Bayern München) må holdet nok kæmpe i Bundesligaens nederste halvdel.

Bud på placering:

11-14

Bud på idealopstilling: 4-5-1

Wiedwald

Garcia, Moisander, Diagne, Selassie

Fritz, Grillitsch/Junuzovic, Kainz, Junuzovic/Kruse, Bartels

Pizarro

Hold øje med:

Som tidligere nævnt, så giver Werder Bremen plads til unge spillere. Denne sæson skal der holdes øje med Grillitsch på den centrale midtbane, som var fast mand i store dele af sidste sæson. Derudover kan man håbe på spilletid til de talentfulde brødre Maximilian og Johannes Eggestein, samt venstrebacken Ulisses Garcia. Både Maximilian – der gør sig på den offensive midtbane – og Garcia var med omkring førsteholdet sidste sæson. Sværest bliver det for Johannes Eggestein. På trods af at være en af klubbens største talenter, så er han med sine kun 18 år oppe imod rutinerede kræfter i angrebet.

Foto: werder.de