Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Leverkusen: Tredje hjul eller seriøs bejler? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Leverkusen: Tredje hjul eller seriøs bejler?

Leverkusen: Tredje hjul eller seriøs bejler?

Vi skal helt tilbage til 2009 for at finde en sæson, hvor Bayer Leverkusen har sluttet uden for top 5 i Bundesligaen.

Efterhånden kendt for deres offentlige stil under ledelse af cheftræner, Roger Schmidt, leverer de typisk en yderst underholdende omgang fodbold.

Dette sikrede dem i sidste sæson en fin tredjeplads, bagefter Bayern Munich og Borussia Dortmund.

Alligevel synes præ-sæson diskussionerne hovedsageligt at koncentrere sig om de to sidstnævnte hold. Måske forståeligt.

Lad os imidlertid se lidt nærmere på, hvorvidt Leverkusen har en seriøs chance for at udfordre Bayern og Dortmund i den kommende sæson.

Hvad er Leverkusens chancer?

Lad os forholde os realistisk til Leverkusens muligheder. I den forbindelse kan det være gavnligt at se nærmere på, hvilken plads bookmakerne forudsiger at holdet vil få.

Betting-siden, Bet365, vurderer at Leverkussen vil slutte på en tredjeplads efter Bayern og Dortmund ligesom sidste år. De giver ham i den forbindelse odds 34 og Bayern og Dortmund henholdsvis 1.14 og 7.

Problemet er vel for det første at Bayern og Dortmund af og til har gjort Bundesligaen til et to-mands- eller nogle gange en-mands-opgør. Leverkusen har ikke ét eneste Bundesliga-trofæ hængende hjemme i skabet. Vi skal også skrue tiden helt tilbage til 1993 for at se holdet vinde sin første og eneste DFB-pokal.

Men hvis der er noget faget ”historie” lærte os i folkeskolen, så er det, at vi ikke kan basere vores forventninger alene på tidligere begivenheder. Så lad os se nærmere på, hvordan Leverkusen ser ud i den kommen sæson.

Hvordan ser Leverkusens hold ud efter pausen?

Som vi nævnte i en anden nylig artikel her på Bulibold, så måtte Dortmund skille sig af med et hav af spillere hen over pausen. Leverkusen har dog haft mere held med at holde fast i sine nøglespillere.

Nedenfor er nogle af de vigtigste transfers, som fandt sted i løbet af pausen.

Indkøb:

  • Kevin Volland – TSG Hoffenheim (foromkring 150 millioner kr.)
  • Julian Baumgartlinger – FSV Mainz (for omkring 30 millioner kr.)
  • Danny da Costa – FC Ingolstadt (for omkring 3,7 millioner kr.)
  • Ramazan Ozcan – FC Ingolstadt (ukendt)

Salg:

  • Christoph Kramer – Borussia Monchengladbach (for omkring 111 millioner kr.)
  • Sebastian Boenisch – Uafhængig (kontraktudløb)

Det måske største tab var midtbanespilleren, Kramer. Han blev imidlertid erstatte af Baumgartlinger. Derudover forventes Volland at gøre det godt i angrebet. Volland scorede, som du måske kan huske, Bundesligaens hurtigste mål (præcis 9 sekunder efter kampen blev føjtet i gang!).

Styrker og svagheder

Hvor kan vi forvente at Levekusen vil være stærkest, og hvor vil de muligvis halte bagefter?

Styrker:

  • Leverkusen nok største aktie er deres hurtige og agressive angreb. Forvent øjeblikkelige angrebskombinationer i kølvandet på bolderobringer på midtbanen.
  • Leverkusens forsvar er heller ikke noget at kimse ad. I forrige sæson var dette det tredje bedste i Bundesligaen, hvor målmand Bernd Leno kun lukkede 38 mål ind. Omer Toprak og Jonathan Tah hører derudover til blandt nogle af Bundesligaens absolut bedste forsvarsspillere.

Svagheder:

  • Som følge af deres offentlige fokus er holdet naturligvis i fare for modangreb i tilfælde af boldtab. Vi vurderer, at en stor del af Leverkusen succes i den kommen sæson afhænger af, hvorvidt de kan formindske og kontrollere sådanne modangreb.
  • Antallet af missede chancer var helt bemærkelsesværdig i forrige sæson. Leverkusen bliver simpelthen nødt til at udnytte flere af deres direkte skud på mål, hvis de skal udfordre Bayern og Dortmund.

Potent – men de har noget at bevise

Leverkusens hold synes ikke at være blevet svækket i løbet af pausen. Det modsatte er vel nok nærmere tilfældet.

Når vi tager Dortmunds situation i betragtning – som synes at skulle til at opbygge en helt ny holddynamik – så synes Leverkusen derimod at være klar fra starten med et sammentømret hold.

For at opsummere, er der sandsynligvis langt fra Leverkusen til Bayern. Men mon ikke Leverkusen kan give Dortmund kamp til stregen og på den måde gøre denne Bundesliga-sæson til en af de mest uforudsigelige i senere år?

Skriv gerne din mening i kommentarfeltet forneden. Vi er interesserede i at høre fra dig!