bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakter > Optakt – VfB Stuttgart: Kravler aberne højere op?

Optakt – VfB Stuttgart: Kravler aberne højere op?

Sidste sæson:

Nummer 14 i Bundesligaen

Efter de med nød og næppe undgik nedrykning forrige år, skulle sidste sæson være anderledes. Ansættelsen af den tidligere mestertræner Armin Veh skabte optimisme i klubben, men efter den værste sæsonstart nogensinde, der også involverede en fyring af sportsdirektør Bobic, trak Veh sig fra posten kort inden jul.

Den nye sportsdirektør i form af Robin Dutt hyrede gode, gamle Huub Stevens ind som redningsmand, akkurat som han var det for Stuttgart i sæsonen forinden.

I foråret var der ikke meget, der tydede på, at Huub igen kunne udføre mirakler, men med en fremragende slutspurt og tre sejre i træk, lykkedes det akkurat for die Schwaben at spille sig op over stregen.

Bemærkelsesværdigt var det, at det var de mange unge talenter, der især viste vejen efter de ellers måtte tage i mod en del kritik i løbet af sæsonen, og for så vidt også fra Huub Stevens selv, der kaldte dem for aber under en af de sidste træninger. Gruppen med Martin Harnik i spidsen lod sig dog ikke slå ud, tog i stedet tilnavnet til sig og fejrede derfra et hvert mål med at hoppe rundt som aber.

Transfers:

Stuttgart har haft travlt på transfermarkedet. På målmandsfronten er både Przemyslaw Tyton og Mitchell Langerak hentet ind, mens Sven Ullreich til gengæld er skiftet til Bayern.

Også til venstreback positionen er der hentet to spillere. Philipp Heise kommer til fra Hedienheim, mens argentineren Emiliano Insúa kommer på en fri transfer efter et ophold I Atletico Madrid.

Derudover har Stuttgart kastet €1 million efter den 21-årige Jan Kliment, der primært gør sig på kanten, ligesom Paderborns Lukass Rupp er kommet til på en fri transfer.

Udover Ullreichs er også talentfulde Joshua Kimmich skiftet til Bayern. Den centrale midtbanespiller var i sidste sæson på græs i RB Leipzig, og det var egentlig ventet, at han skulle tilbage til Stuttgart, der dog måtte give fortabt, da Bayern lagde 7,5 millioner kroner for et af de største talenter i tysk fodbold netop nu.

På samme position har de også taget afsked med Robin Yalcin, Moritz Leitner, og Oriol Romeu.

Endelig er det blevet farvel til højreback Gotoku Sakai, der skifter til rivalerne fra Hamburger SV, mens Konstantin Rausch er smuttet til oprykkerne fra Darmstadt.


Styrket/svækket:

En anelse svækket

Denne sæson:

Selvom Stuttgart de sidste to sæsoner har sværmet om nedrykningsstregen, så er vi fortrøstningsfulde på deres vegne. Det er vi ikke mindst fordi, den store talentmasse de har i truppen endelig begyndte at udfolde sit potentiale hen i mod slutningen af sæsonen. Spillere som Ginczek, Werner, Rüdiger og Kosic er alle store talenter, og kan de ride videre på den succesoplevelse de oplevede i foråret, kan Stuttgart sagtens blive sæsonens overraskelse.

Godt nok var kampen mod Manchester City kun en træningskamp, men at vinde 4-2 efter at have være foran 4-0 og spillet dem ud af brættet, er alligevel et vidnesbyrd om den klasse, som Stuttgart besidder.

Klubbens nye træner Alexander Zorniger ligner den profil, Stuttgart har sukket efter i rigtig mange år. Tør han at fastholde sin offensive tilgang til spillet og give de unge spillere chancen, kan det blive rigtig spændene at følge dem i denne sæson.

Det store spørgsmålstegn bliver dog skader. En spiller som Rüdiger er alt for ofte skadet, og han er da også ude i begyndelsen, men kan han komme tilbage i fulde omdrejninger, har Stuttgart en leder, der alene vil redde dem mange point.

Med fare for at må æde vores ord senere hen på sæsonen, så tror vi på, at hvis alt spiller for Stuttgart, så kommer de til at kæmpe med om Europa League pladserne til det sidste.

Bud på placering:

8-12

Bud på idealopstilling:

4-4-2
Tyton – Klein, Hlousek, Rüdiger, Insua – Gruezo/Die, Gentner, Kostic, Didavi – Harnik, Ginczek

Hold øje med –

Daniel Ginczek
Var stærkt medvirkende til, at Stuttgart reddede livet i sidste sæson med syv scoringer, hvor langt størstedelen faldt i de sidste par kampe. Efter at have tilbragt det meste af sæsonen på bænken, viste han i de sidste ti kampe nogle kvaliteter, der på sigt også må gøre ham attraktiv for andre klubber. Vi tror på, at det helt store gennembrud kommer i denne sæson.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”