bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 3 Liga > FC Ingolstadt 04 > Optakt – FC Ingolstadt: Mere end en plastikklub

Optakt – FC Ingolstadt: Mere end en plastikklub

Sidste sæson:

Nummer 1 i 2. Bundesliga

Der var ikke mange, der havde spået, at Ingolstadt skulle rykke op, men klubben, der er en fusion og først blev stiftet i 2004, beviste, at flosklen om at det er holdet, der er stjernen, har rod i virkeligheden. Fik en fremragende indledning på sæsonen, hvor vi skulle helt hen til slutningen af november, før de indkasserede deres første nederlag. Selvom presset fra omverdenen begyndte at stige i takt med de gode resultater, så lod de sig aldrig kyse og sikrede en fortjent og sikker oprykning til Bundesligaen.

Med 53 mål var Ingolstadt det mest scorende hold af alle i 2. Bundesliga, men ikke en eneste spiller blandede sig i top ti på topscorerlisten. Det fortæller meget godt historien om et hold, hvor træner Ralph Hassenhüttls filosofi er, at målene skal komme flere steder fra. 

Transfers:

Ingolstadt har forstærket sig ganske fornuftigt. Som lille klub og oprykker er pengene ikke store, men de har alligevel formået at handle godt ind.

Elias Kachunga, der i sidste sæson scorede seks gange for Paderborn, er hentet til for €1,5 millioner, mens målmand Örjan Nyland er kommet til fra Molde.

I forvaret har de handlet den 28-årige franskmand Romain Brégerie fra ligarivalerne fra Darmstadt, ligesom venstreback Markus Suttner er kommet til fra Austria Wien.

Klubben har formået at holde på alle deres ”store” navne og egentlig kun skillet sig af med det overflødige her i blandt danske Leon Jessen, ligesom spillere som Christian Eigler, Karl-Heinz Lappe, André Weis, Ralph Gunesch og André Mijatovic alle er fortid i klubben


Styrket/svækket:

Styrket

Denne sæson:

Det vil være tæt på naivt at tro på meget andet end en placering i bunden og formodet nedrykning, men med Hassenhüttl i spidsen kan alt ske. Da han overtog tøjlerne i Ingolstadt, var de tæt på nedrykning til 3. Bundesliga, men med et klart spilkoncept har han ført klubben op i den bedste række for første gang nogensinde.

Klubben har holdt fast på stammen, og selvom der med undtagelse af Pascal Groß ikke er mange store stjerner på holdkortet, så er der en masse dygtige spillere, der hvis de får den ønskede start, godt kan volde de andre hold problemer.

For at sådan en start skal finde sted, skal der dog strammes op på defensiven. 32 indkasserede mål er for så vidt okay, men det var forholdsvis mange personlige fejl ikke. De bliver straffet hårdt i Bundesligaen.

Endelig skal vi heller ikke glemme, at de med Audi i ryggen også har lidt ekstra kapital til at købe en forstærkning i vinterpausen, hvis de ser det nødvendigt. Mange har sammenlignet Ingolstadt med en mini-udgave af RB Leipzig, men selvom Audi poster mange penge I klubben, så er det alligevel småkroner i forhold til det, som Red Bull lægger i RB Leipzig.

Bud på placering:

14-18

Bud på idealopstilling:

4-3-3
Özcan – Levels, Matip, Hübbner, Suttner – Roger, Groß, Christiansen, Lex, Leckle, Hinterseer

Hold øje med –

Pascal Groß
Var Ingolstadts og 2. Bundesligas bedste spiller i sidste sæson, og eftersigende skulle han have afvist bud fra større klubber i sommeren. Kommer til at byde Geis, Calhanoglu og Junuzovic op til dans i kampen om at være ligaens bedste firsparksskytte. Leverede over 20 assists sidste sæson, hvor en stor del af dem kom fra dødbolde.
Hold også et vågent øje med kun 18-årige Max Christiansen, der formentlig kommer til at ligge på den defensive midt, men som også kan gøre sig i midterorsvaret.

You may also like
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby
2. Bundesliga, St. Pauli
Optakt til runde 13 i 2. Bundesliga – Stikker Hamburg-klubberne af?