bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayer Leverkusen > Optakt – Bayer Leverkusen: Målsætningen er top 4

Optakt – Bayer Leverkusen: Målsætningen er top 4

Sidste sæson:

Nummer 4 i Bundesligaen

Roger Schmidts første sæson i Leverkusen var godkendt – nok mere end det endda. Den 48-årige tysker, der blev hentet til klubben fra Red Bull Salzburg, fik Leverkusen til at spille underholdende angrebsfodbold med et hidsigt presspil.

I begyndelsen havde de visse problemer i defensiven. Mod Hertha Berlin, Wolfsburg, Paderborn, Werder Bremen og Stuttgart lukkede de to eller flere mål ind.

I begyndelsen af forårssæsonen fortsatte tendensen. På hjemmebane tabte de blandt andet 4-5 til Wolfsburg, men mod slutningen af sæsonen fandt Schmidt den helt rette balance på holdet. I sæsonens sidste 12 kampe lukkede de kun otte mål ind.

Transfers:

Leverkusen sagde tidligt i transfervinduet farvel til den alsidige og pålidelige midtbanespiller Gonzalo Castro, der er skiftet til Dortmund. Et stort tab for han er et godt bud på en af Bundesligaens mest undervurderede spillere.

Fejlkøbet Josip Drmic er blevet skippet videre til Gladbach, Stefan Reinartz til Frankfurt, mens Phillip Wollscheid, Dominik Kohr og Arkadiusz Milik har fået vekslet deres lejeaftaler til permanente af slagsen med henholdsvis Stoke, Augsburg og Ajax. Endeligt er den bosniske stopper Emir Spahic blevet fyret efter at have slået en steward i en af sæsonens sidste kampe.

Spahic er blevet erstattet med den tyske U19-landsholdsspiller Jonathan Tah fra HSV. Det er dermed tredje år i træk, at Leverkusen henter en profil fra den nordtyske klub. Tidligere har Son-Heung Min og Hakan Calhanoglu taget samme vej.

I sin tidligere klub Red Bull Salzburg har Roger Schmidt hentet den defensive brasilianske allrounder Jonas Ramalho. Og hullet som Drmic efterlod, er blevet lukket af Admir Mehmedi fra Freiburg.

Derudover er Christoph Kramer vendt tilbage til klubben efter to år på leje i Gladbach, mens forsvarsspilleren, der er ligeså stærk, som hans navn er langt, Kyriakos Papadopoulos er blevet hentet permanent efter udlån fra Schalke 04.

I skrivende stund arbejder Leverkusen også på at hente den chilenske midtbanespiller Charles Aránguiz, der spillede et forrygende Copa América for Chile tidligere på sommeren. Internacional-spilleren er dog også jagtet af Marseille og Leicester. Hvis Leverkusen får gennemført transferen, vil han være en fuldgod erstatning for Castro.

Styrket/svækket: 

Status quo

Denne sæson:

Fortsætter Leverkusen takterne fra forårssæsonen, går de endnu en god sæson i møde. Målsætningen bør endnu en gang være en top 4-placering og dermed Champions League-fodbold, men toppen af Bundesligaen ser stærkere ud end længe.

Et kig på truppen giver et par spørgsmålstegn. Hvordan klarer de fraværet af Ömer Toprak? Forsvarsspilleren blev langtidsskadet i den sidste testkamp mod Chievo, og med Emir Spahic væk skal der pludseligt laves meget om i defensiven. For at gøre ondt værre bliver Tin Jedvaj heller ikke klar lige foreløbigt.

Og er der nok mål i en angrebsduo med Admir Mehmedi og Stefan Kiessling? Man kan godt have sin frygt på Leverkusens vegne.

I Hakan Calhanoglu, Son Heung-Min, Karim Bellarabi og Julian Brandt har de dog en af Bundesligaens mest lovende offensive kvartetter.

Bud på placering: 

3-5

Bud på idealopstilling:

4-2-3-1 – Bernd Leno – Tin Jedvaj/Hilbert, Ömer Toprak/Tah, Kyriakos Papadopoulos, Wendell – Christoph Kramer, Lars Bender – Karim Bellarabi, Hakan Calhanoglu, Son Heung-Min – Stefan Kiessling

Hold øje med: 

Julian Brandt
Får han regelmæssig spilletid kan 19-årige Julian Brandt få sit helt store gennembrud i den kommende sæson. Han er hurtig og driblestærk som få, men mangler måske endnu lidt i presspillet for at spille hver weekend for Roger Schmidts hold.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby