bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 6. runde i 2. Bundesliga: Frankenderby og tiltrængt succes for Hertha
Max Morlock, Nürnberg, Stadion, fans, 2. Bundesliga

HSV marcherer videre og vandt fortjent topkampen hjemme mod Hansa Rostock.
De øvrige tophold vandt dog alle deres kampe, så die Rothosen har ikke for alvor fået slået et betryggende hul ned til konkurrenterne.
Magdeburg leverede et forrygende comeback og slog Hertha med tenniscifrene 6-4. I bunden ser det ganske tungt ud for opkomlingene fra Osnabrück, samt for den tidligere brøndbytræner Alexander Zornigers Fürth.
Velkommen til optakten til verdens bedste næstbedste liga.

SC Paderborn 07 – Wehen Wiesbaden – fredag kl. 18.30

Der var ganske store forventninger til Lukas Kwasniok og hans Paderborn-mandskab inden sæsonen, men Murphys Lov har i den grad ramt den unge polak og hans hold. I kampen mod Kiel blev Robert Leipertz skadet og må stå over i længere tid. Det er holdets 8. stamspiller, der dermed er langtidsskadet. Kwasniok har sideløbende med den dårlige sæsonstart haft en anklage hængende over hovedet. Kwasniok blev anholdt på Mallorca i sommers og selv om han blev løsladt nogle timer senere, så var han stadig anklaget for voldtægt. De mallorcinske myndigheder har nu droppet anklagen, så nu kan Kwasniok koncentrere sig om sit Paderborn hold, som nok kan bruge den opmærksomhed.
I udekampen i Kiel bragte Leipertz gæsterne foran. Kielerne scorede bare to gange med det resultat, at Paderborn ligger 3. sidst med blot fire points.
Wehen lignede i hjemmekampen mod Schalke længe en taber, men i femte overtidsminut lykkedes detWehen at udligne den føring, som Tobias Mohr gav gæsterne kort efter pausen. Det er ganske overraskende, at Wehen klarer sig bedst af oprykkerne. Holdet har kun tabt en enkelt kamp og ligger på en flot 8. plads inden landskampspausen.
Bullibolds tip: SC Paderborg 07 – Wehen Wiesbaden 3-1

1. FC Nürnberg – Greuter Fürth – fredag kl. 18.30

Fredagens anden kamp er et vaskeægte lokalopgør, da der kun er 11 km mellem Max-Morloch Stadion i Nürnberg og Sportpark Ronhof i Fürth.
”Der Club” kunne ikke stille alverden op mod et veloplagt K´lautern hold, der punkterede kampen med tre mål i den første halve time. Nürnberg kom dog efter det og fik reduceret ved Lukas Schleimerinden pausen. I anden halvleg pressede frankerne på og fik da også bolden i nettet to gange. Begge blev dog annulleret efter VAR gennemsyn. Kort før slutfløjtet modtog Nürnbergs målmand Christian Mathenia et direkte rødt kort og må dermed stå over i dette opgør.

Efter den flotte 5-0 sejr over Paderborn i sæsonåbneren er det kun blevet til yderligere et point for Fürth, der nu roder rund lidt for tæt på nedrykningspladserne. Der er således alt på spil for Alexander Zorniger, der helst ikke må tabe dette opgør. Fürth kom ellers fint fra start i hjemmekampen mod Hannover, men netop som alle troede, at hjemmeholdet havde styr på kampen, så slog gæsterne til to gange indenfor seks minutter. Julian Green reducerede kort inde i anden halvleg, men gæsterne cementerede sejren med deres mål til 3-1 efter en lille times tid.
Jeg tror ”Der Club” gør Zornigers situation mere bøvlet.
Bulibolds tip: 1. FC Nürnberg – Greuter Fürth 3-1

Karlsruher Sport Club – 1. FC Kaiserslautern – lørdag kl. 13.00

Jeg havde pæne forventninger til KSC inden sæsonen, men de er foreløbig gjort til skamme. I udekampen mod Düsseldorf scorede Fabian Schleussener allerede efter tre minutter men det var en stakket frist, da Fortuna udlignede inden pausen. I anden halvleg stod der Düsseldorf på det meste og da de først bragte sig foran 2-1 efter 55 minutter og da Marvin Wanitzek siden scorede i eget net, så var kampen afgjort.
Dirk Schuster har virkelig fået skik på sit K´lautern mandskab. Hjemmesejren over Nürnberg var således holdets tredje i træk. Richmond Tachie, Tymoteusz Puchacz og Ragnar Ache sørgede for at kampen blev afgjort inden for den første halve time. KSC vinder den her kamp og holder snor i topholdene.
Bulibolds tip: Karlsruher Sport Club – 1. FC Kaiserslautern 2-1

SV Elversberg – HSV – lørdag kl. 13.00

Der var ”danskerdong”, da Wahid Faghir pandede Paul Wanners fine indlæg i mål i bundopgøret mod Osnabrück. Begge spillere er nye i truppen og startede faktisk på bænken i dette opgør. Dermed fik Elversberg klubbens første sejr 2. Bundesliga nogensinde og kravlede samtidig op over stregen.
Saarlænderne kommer dog her på noget af en udfordring, da det er førerholdet HSV, der lægger vejen forbi. ”Die Rothosen” satte autopiloten til og kørte en fortjent 2-0 sejr i land i det overraskende topopgør mod Hansa Rostock. Ludovit Reis og Laszlo Benes sørgede for de to HSV-scoringer. HSV marcherer videre mod Bundesligaen.
Bulibolds tip: SV Elversberg – HSV 1-3

Hansa Rostock – Fortuna Düsseldorf – lørdag kl. 13.00

Som nævnt så havde Rostock ikke de store chancer imod en velsmurt HSV-maskine. Hansa træner Alois Schwartz var tilfreds med sit holds indsats men måtte erkende, at HSV var bedre i stort set alle spillets facetter.
Düsseldorf svarede fint igen på KSC´s tidlige føringsmål, da Yannik Engelhardt bragte balance i regnskabet et kvarters tid inde i kampen. Derefter stod der Fortuna på det meste og klubben sikrede sig sejren på et mål af Christos Tzolis samt et KSC-selvmål. ”Det er vigtigt at vi sender fansene hjem med en god følelse” sagde Fortuna træner Daniel Thioune, der kunne være godt tilfreds med sit holds indsats.
Hansa har nok spillet lidt over evne, så mon ikke Düsseldorf tager den her?
Bulibolds tip: Hansa Rostock – Fortuna Düsseldorf 0-3

Schalke 04 – 1. FC Magdeburg – lørdag kl. 20.30

En kamp, hvor det lidt overraskende ikke er Schalke, der er topholdet af de to. ”Die Knappen” har kun klaret sig en anelse bedre end den anden nedrykker Hertha. Sidst lykkedes det lige netop ikke, at forsvare den føring, som Tobias Mohr ellers skaffede holdet lidt inde i 2. halvleg i udekampen mod Wehen. Hjemmeholdet snød Schalke for to af de forventede tre points, da wiesbaderne udlignede i femte overtidsminut.
Topholdet i dette opgør er nemlig Magdeburg, der leverede et forrygende comeback hjemme mod Hertha. Fire gange var ”Die Ossies” bagude men formåede hver gang at udligne gæsternes føring og kronede endda den præstation med to scoringer mod slutningen af kampen, som betød tre rare points til 1. FC N. Træner Christian Tiets var naturligvis en glad mand efter kampen, der hæftede sig ved, at Hertha hver gang kun fik lov til at føre i ganske kort tid og at hele seks forskellige spillere kom på tavlen. Magdeburg får også noget med fra denne kamp.
Bulibolds tip: Schalke 04 – 1. FC Magdeburg 1-1

FC St Pauli – Holstein Kiel – søndag kl. 13.30

For fjerde gang i træk måtte Fabian Hürzelers mænd gå fra banen og være skuffede over, at det kun blev til ét point. St Pauli sad på det meste i udekampen mod Braunschweig men som ofte senest, så kneb det i den grad med at omsætte overtaget i spillet og chancer til mål. ”Die Kiezkicker” havde bolden i 62 procent af tiden, havde 14 skud forbi mål og fem, der ramte inden for rammen. Hjemmeholdet havde kun et enkelt men det var nok til at udligne den føring, som Elias Saad sørgede for i starten af anden halvleg. Det har været et stort problem for St Pauli at omsætte deres fine spil i mål. Hürzeler har derfor hentet den erfarne angriber Simon Zoller i Bochum.
Storkene fra Kiel flyver fortsat højt. I hjemmekampen mod Paderborn scorede gæsterne først men Tom Rothe fik udlignet efter en halv times spil. I første halvlegs overtid ramte gæsterne indersiden af stolpen, men det var Kiels Steven Skrzybski, der blev matchvinder, da han fra godt 40 meter fangede Paderborns målmand lidt for langt væk ude og med et behersket vristspart sendte bolden i mål.
Jeg tror Zoller gør forskellen i denne kamp.
Bulibolds tip: FC St Pauli – Holstein Kiel 3-1

Hertha Berlin – Eintracht Braunschweig – søndag kl. 13.30

Pal Dardai må have haft en træls følelse i kroppen på den korte tur tilbage til hovedstaden efter udekampen i Magdeburg. Fire gange bragte hans spillere holdet foran men endte med at tabe med to i en meget underholdende og lige kamp. Dardai mente efter kampen, at hans hold stadig ikke er spillet godt nok sammen og derfor laver for mange fejl. I det mindste kan han da konstatere, at offensiven er ved at være på plads.
Braunschweig fik det optimale ud af hjemmekampen mod St Pauli. Værterne valgte fra start, at gå efter det ene point og stillede meget defensivt op. Efter gæsternes føring lignede det en klar St Pauli sejr, men pludselig lykkedes det Thorir Helgason at score på hjemmeholdets eneste kvalificerede afslutning. Hertha bliver dog nok en for stor mundfuld for Braunschweig.
Bulibolds tip: Hertha Berlin – Eintracht Braunschweig 4-0

Hannover 96 – VFL Osnabrück

Stefan Leitls mandskab hentede anden udesejr i træk, da holdet forværrede Fürths krise med en 3-1 sejr. Nicolo Tresoldi og Derrick Kohn bragte gæsterne foran med 2-0 efter blot 20 minutter. Værterne fik reduceret kort inde i anden omgang men blot syv minutter senere afgjorde Marcel Halstensberg kampen.
Osnabrück tabte oprykkerduellen mod Elversberg, da gæsterne snuppede alle tre points via en sen scoring. Efter kampen beklagede træner Tobias Schweinsteiger sig over, at holdet ofte træffer de forkerte beslutninger på banens sidste tredjedel.
Denne kamp ligner en walk-over for Hannover.
Bulibolds tip: Hannover 96 – VFL Osnabrück 3-0

Topscorerlisten
Toppen af listen er lige nu et internt HSV opgør mellem Robert Glatzel og Laszlo Benes. Det var kun sidstnævnte, der kom på tavlen i kampen mod Hansa, hvilket betyder, at han er alene på førstepladsen med fem træffere. Glatzel må dele andenpladsen med hele fem spillere heriblandt Herthas Haris Tabakovic, der scorede to gange i nederlaget mod Magdeburg.

3. Liga
Dynamoerne fra Dresden ligger fortsat i toppen af den 3. bedste række, da sachserne hjemme besejrede Ingolstadt med 2-0. Aue ligger stadig på andenpladsen efter deres flotte 2-1 sejr ude over 1860, som man næsten kan kalde 3. Ligas HSV og her tænker jeg naturligvis ikke på denne sæson men mere de seks forgangne.
Regensburg vandt ligeledes 2-1 hjemme over Duisburg og overhalede dermed Unterhaching, som måtte nøjes med 0-0 i Verl.
I bunden ligger et af sidste sæsons tophold Freiburg II, der har et point mindre end MSV på næstsidstepladsen.