bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt og spiltips: FC Schalke 04 – Borussia Dortmund

Optakt og spiltips: FC Schalke 04 – Borussia Dortmund

Lørdagens runde byder på et brag af en kamp, når de to vesttyske ærkerivaler fra Ruhr-distriktet mødes i Gelsenkirchen til Bundesligaopgør nummer 93 af Revierderby. Et opgør hvor ustabile Schalke tager imod ubesejrede Dortmund.

Kampfakta:

Spillested: Veltins Arena
Kamptidspunkt: Lørdag 15.30
TV: TV3 Max – Stream kampen og se Bundesligaen direkte her
Dommer: Daniel Siebert

Holdnyt

FC Schalke 04

Tedesco stod for sidste sæsons store genoprejsning af Schalke 04, da han førte holdet til en andenplads i Bundesligaen. Succesen blev skabt på et stærkt fundament, hvor det ikke nødvendigvis handlede om sprudlende offensive kvaliteter, men derimod om en stærk defensiv og offensiv kynisme. Et af de stærke våben var på dødbolde, hvor de scorede seksten mål efter dødboldssituationer, mens de i denne sæson endnu ikke har scoret på standardsituationer.

I denne sæson ser det anderledes svært ude for de kongeblå vesttyskere, som efter 13 runder ligger på en tolvtepladsen, syv point fra syvendepladsen og europæisk fodbold. Holdet er dog ubesejrede i to kampe med en sejr og uafgjort i seneste kamp på udebane mod Hoffenheim. Skulle de gå hen og få point i lørdagens revierderby vil det være første gang i sæsonen, at holdet går ubesejrede gennem tre kampe.

De kan blandt andet finde optimismen til det, ved at klubben ikke har tabt til i fem derbies (fire uafgjorte, en sejr i seneste opgør). Herunder den famøse kamp som endte 4-4, hvor Schalke leverede alletiders comeback. Skulle du have glemt kampforl’bet, udlignede Schalke 04 i 90. minut til 4-4 på mål af Naldo, efter at have været bagud ved pausen med 4-0. Den brasilianske midterforsvar er lidt af en derby-helt, da han med seks mål mod ærkerivalen er den mest scorende spiller i den nuværende trup.

Hvis Die Königsblauen skal gøre sig forhåbninger om sejren, skal de til at udnytte deres offensive kvaliteter og målgivende chancer. Med 167 skud på mål har de haft det samme antal skud som Dortmund, men de har kun formået at score fjorten mål. Ti af de fjorten mål er kommet i sejre mod bagvedliggende hold i Nürnberg (5-2), Hannover (3- 1) og Düsseldorf (2-0). Det gør dem til ligaens fjerde mindst scorende hold. Til modsætning er Dortmund ligaens mest scorende hold med 37 mål.

Tedesco må overveje, om han I stedet for fire defensive spillere, som mod Hoffenheim, vil satse på en bagkæde med tre stoppere og to backs. I sådan tilfælde kan Stambouli være tilbage i startopstillingen. Træneren må undvære de skadesramte spillere Di Santo, Embolo, Teuchert og Uth.

Vil du selv opleve et Revierderby på nærmeste hold, så ser her hvordan du får billetter til Schalke mod Dortmund

Borussia Dortmund

Dortmund har indtil videre haft en formidabel sæson, og de er efter 13 kampe ligaens eneste ubesejrede hold. Holdet virker ustoppeligt, og senest gik det ud over Freiburg, der blev sendt hjem fra Signal Iduna Park med et nederlag på 2-0, hvor super-jokeren Paco Alcacer på ny scorede efter en indskiftning.

Det var hans spanierens og bundesliga-topscorens tiende scoring, men mest bemærkelsesværdigt er det, at det var hans niende mål som indskifter. Med målet udlignede han rekorden med mål fra indskiftere, som tidligere var tangeret af Nils Petersen (2016/17, Freiburg) og Ionel Ganea (2002/03, Stuttgart).

En anden spiller der er i topform er Marco Reus, der allerede har scoret ni mål. Det er hans største udbytte på denne tid af sæsonen i den gule trøje. Han har dog aldrig scoret mod Schalke i Bundesligaen, og mon ikke han brænder for at lave om på det lørdag eftermiddag. Generelt har offensiven været usædvanlig velfungerende, og med 37 mål efter 13 runder er det die schwarz-gelbens bedste målsnit siden sæsonen 1963/64, hvor de havde scoret 41 mål.

Skulle Favres mandskab vinde opgøret, mens de nærmeste konkurrenter mister point, kan Dortmund rent faktisk erobre den symbolske titel som herbstmeister. Det kan de så symbolsk fejre ved at tænke på, at sidste gang mesterskabet blev vundet (2011/12) havde holdet syv point mindre end på nuværende tidspunkt.

Af taktiske overvejelser må Favre spekulere over, om han skal bringe Alcacer fra start, eller om han skal stille med Götze i front, som han havde succes med i sidste runde. Favre har i ugens løb haft alle spillere til sin rådighed, da både Akanji og Pulisic vendte tilbage på træningsbanen onsdag. Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen trænede begge for sig selv torsdag, men deres deltagelse er ikke fare. Jadon Sancho var fraværende ved den aflsluttende træning pågrund af et dødsfald i den nærmeste familie, men også han er klar til Revierderbyet. Eneste tvivlsomme spiller er derfor Zagadou, der er ved at restituere ovenpå en fodskade.

Karantæner:

FC Schalke 04: Ingen

Borussia Dortmund: Ingen

Bud på startopstillinger:

FC Schalke 04: Fährmann – D. Caligiuri, S. Sané, Nastasic, Oczipka – Rudy – Harit, Konoplyanka – Bentaleb – G. Burgstaller, McKennie

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Akanji, Diallo, Hakimi – Delaney, Witsel – Bruun Larsen, Reus, Sancho – Alcacer

Vidste du, at…:

19 point adskiller de to rivaler? Det er den største afstand mellem klubberne nogensinde inden deres første møde i en sæson.

Dom og spiltips:

På trods af problemer med at slå Schalke i de seneste kampe, må BVB med deres nuværende form påtage favoritværdigheden. Der findes næppe en modstander, der ønsker at give dem sæsonens første nederlag mere end Schalke, og som klichéen lyder, så lever Revierderbies deres eget liv. Det bliver et nervøs opgør med masser af nerve. Dortmund vinder 1-0. Et resultat du lige nu kan få pengene 10 gange igen hos vores partner fra YouBet. Ellers står et uafgjort resultat til 3,40 hvilket også må siges at være ganske pænt, da det traditionelt set er tætte kampe og fire af de seneste fem inbyrdes kampe er endt med pointdeling

 

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?