bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Gladbach – Stuttgart

Det er rundens sidste kamp, når Gladbach hjemme tager imod nedrykningsaspiranterne fra Stuttgart. Det er to hold med to vidt forskellige udgangspunkter, da Gladbach har brug for point for at blive på andenpladsen, mens Stuttgart gerne vil væk fra bunden.

Kampfakta

Spillested: Borussia-Park, Mönchengladbach
Dommer: Aytekin
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 18:00
TV: Se kampen Gladbach – Stuttgart live her

Holdnyt

Gladbach:

Der er ikke meget, der taler for et pointtab, når formstærke Gladbach søndag hjemme på Borussia-Park tager imod Stuttgart. I sidste runde indkasserede Gladbach godt nok et nederlag, da de på udebane tabte til Yussuf Poulsen og Leipzig, som vandt 2-0, men foran egne fans har holdet endnu ikke har tabt på hjemmebane i Bundesligaen.

Holdet har i den grad selvtillid på kontoen, og specielt Thorgan Hazard, der virkelig er fortsat på samme niveau, som han sluttede på inden denne sæson, er brandvarm. Belgieren har faktisk en imponerende statistik på hjemmebanen, Borussia-Park, hvor han i de sidste fire kampe, har lavet fem mål og fire assists.

Kampen i sidste runde mod Leipzig var også den første gang i denne sæson, at Gladbach ikke formåede at score, hvilket må siges at være temmelig imponerende. Offensiven har været sprudlende, og holdet har altså lavet 30 mål i de første 13 kampe, hvilket giver et snit over 2 mål pr. kamp!

Der skal også gerne en sejr til, hvis Gladbach vil forblive på andenpladsen i Bundesligaen, da både Bayern og Leipzig begynder at presse på bagved. Set på de to holds formkurver, skulle det dog også være realistisk, hvis Hazard og Pleá spiller op til deres vanlige niveau.

Til kampen mod Stuttgart må Dieter Hecking undvære Doucouré og Matthias Ginter, der har fået to brud i ansigtet. Jonas Hoffman er heller ikke i spil til opgøret, da han har en muskelskade, der driller ham i øjeblikket.

Stuttgart:

Selvom tabellen siger noget andet, har Stuttgart faktisk fået selvtillid på kontoen de sidste par kampe. Det er nemlig blevet til to sejre i de seneste tre kampe for VfB, som har slået Nürnberg og Augsburg, mens det blev til et nederlag mod Leverkusen.

Selvom det selvfølgelig er positivt, kan man ikke tillade sig, at sige det om Stuttgarts start på denne sæson. Offensiven har været rystende hos Stuttgart, der i denne sæson kun har formået at lave ni mål i 13 kampe, hvilket bestemt vidner om, at der i januars transfervindue skal ske ting og sager på de offensive pladser.

Skulle det gå hen og være lige, når uret runder det sidste kvarter, så er der dog en sandsynlighed for, at Stuttgart får et mål imod sig. Det er nemlig sket hele ni gange i denne sæson, at de har indkasseret mål i kampens sidste kvarter.

Stuttgart er uden Özcan og Sosa, mens Ascacibar har karantæne pga. for mange gule kort.

Karantæner:

Gladbach: Ingen
Stuttgart: Ascacibar

Bud på startopstillinger:

Gladbach: Sommer – Lang, Elvedi, Jantschke, Wendt – Neuhaus, Strobl, Zakaria – Hazard, Stindl (c), Plea
Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Pavard, Badstuber – Beck, Gentner (c), Aogo, Insua – Donis, Gonzalez – Gomez

Vidste du, at..:

Gladbach med en vil sejr tangere klubbens hjemmebanerekord med ti sejre på Borussia-Park, som senest skete mellem februar og september i 2016?

Dom:

Gladbach er kæmpefavoritter, og det kan godt vise sig at gå hen og blive et rigtig målrigt opgør, hvor især hjemmeholdet burde vise klassen. Stuttgart er udfordret defensivt, og det kommer uden tvivl til at gøre ondt. Vi tror på en 3-0-sejr til Gladbach.

Vil du opleve et sprudlende Gladbach-hold foran en imponerende kulisse, så se her, hvordan du får billetter til deres kampe

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg