bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke 04 – SV Werder Bremen

Optakt: Schalke 04 – SV Werder Bremen

Lørdag aften mødes to traditionsrige Bundesligaklubber. Sidste sæson lå Schalke i toppen, mens Werder Bremen holdt til i bunden af rækkens. I den aktuelle Bundesliga-tabel er det byttet om på rollerne, men sæsonen er dog fortsat ung. Med de to holds henholdsvise placeringer in mente er det svært helt præcist at udpege en favorit til opgøret, og det kan godt hen og blive en meget interessant duel.

Kampfakta:

Spillested: Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Dommer: Dingert
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
På TV: Viaplay.dk

Holdnyt:

Schalke 04:

Før landskampspausen fik Tedescos tropper en sejr på 2-0 ude over Fortuna Düsseldorf. Med to Bundesliga-sejre og en sejr i Champions League fra de tre seneste kampe er Schalke måske ved at komme tilbage på sporet efter fem nederlag i de første fem kampe.

For det er nok ikke gået nogle Bundesliga-følgere ubemærket hen, at ”die Königsblau” fik en mareridtsstart på sæsonen. Den nyligt forbedrede formkurve har lige akkurat sendt Schalke op over nedrykningsstregen, men en ny sejr lørdag vil for alvor give dem håb om, at de kan komme tilbage i toppen. Også selvom de historisk set aldrig har kvalificeret sig til europæisk fodbold efter at have tabt de første fem kampe i træk.

Teuchert eneste nævneværdige spiller på skadeslisten hos Schalke, og Tedesco har derfor flere muligheder i forhold til formation. Oczipka, Stambouli, Harit, Sané og Skrzybski forventes alle at være tilbage i fulde omdrejninger, og af de nævnte kan Sané måske få en rolle, medmindre han spares frem mod Champions League i næste uge. Ellers er det værd at nævne, at forsvarsgeneral Naldo i denne uge forlængede sin kontrakt, så den nu løber frem til 2020.

Werder Bremen:

Werder kom tilbage på sporet og fik en fortjent 2-0-sejr over Wolfsburg i sidste runde.

”Die Grün-Weiβen” ser stærkere ud, end de har gjort længe, og med en håndfuld af nye interessante profiler og en rigtig god sæsonstart, kan det ikke udelukkes, at det kan blive et rigtig spændende år for Werder Bremen-fans.

Lige nu er de nummer fire i tabellen, og selvom de næppe ender så højt, så virker der til at være så meget bund i mandskabet og ikke mindst træner Kohfeldt, at de måske godt kan drømme om europæiske pladser, hvis alt går op i en højere enhed.

Kohfeldt og Werder må til aftenens opgør se bort fra Johansson, Caldirola, Petsos og Bartels, ligesom Bargfrede også er ny mand på skadeslisten. Han forventes at blive afløst af Sahin, og så kan de til gengæld glæde sig over, at Martin Harnik er kampklar igen, ligesom Veljkovic er klar igen efter udstået karantæne.

Karantæner:

Schalke 04: Ingen
Werder Bremen: Ingen

Bud på startopstillinger:

Schalke 04: Fährmann; Caligiuri, Naldo, Nastasic, Mendyl; Bentaleb, McKennie; Schöpf, Serdar, Konoplyanka; Burgstaller
Werder Bremen: Pavlenka; Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson; Bargfrede; M. Eggstein, Klaasen; Osako, Kainz; Kruse

Vidste du, at…:

den 24. november 2001 blev Werder Bremen det første hold til at slå Schalke på Veltins-Arena i en gældende kamp?

Dom:

Det er en svær kamp at spå om, da Schalke er på vej tilbage i omdrejninger, mens Werder omvendt virker stabile. Vi prøver med et bud på en lidt overraskende 2-1 sejr til gæsterne fra Bremen.

Vil du en tur ned til det næsten altid udsolgte Veltins-Arena og opleve en stemning udover det sædvanlige, så se her, hvordan du får billetter til Schalkes kampe.

Stream kampen mellem Schalke og Werder Bremen direkte hos Viaplay

You may also like
Werder Bremen
Sæsonoptakt: Werder Bremen – Kan Wesers helte genetablere sig på højeste niveau?
Optakt, St. Pauli
Optakt til 2. runde af 2. Bundesliga: Nordderby og ny sejr til HSV?
Schalke 04
Sæsonoptakt: Schalke 04 – Tilbage til det bedste selskab
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort
Så meget koster et sæsonkort i Bundesligaen