bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: VfB Stuttgart – Borussia Dortmund: Ny Jacob Bruun Larsen opvisning?

Optakt: VfB Stuttgart – Borussia Dortmund: Ny Jacob Bruun Larsen opvisning?

Stuttgart byder lørdag eftermiddag Dortmund velkommen for 50. gang på hjemmebane. For første gang i historien er det en kamp mellem Bundesligaens første- og sidsteplads.

Kampfakta:

Spillested: Mercedes Benz Arena
Kamptidspunkt: Lørdag 15.30
TV: Viaplay.dk
Dommer: Gräfe

Holdnyt
VfB Stuttgart

Stuttgart har lidt under en svær sæsonstart, der har resulteret i en sidsteplads med fem point. Senest blev det til et 3-1 nederlag mod Hannover 96, hvilket førte til sæsonens første trænerfyring i Tayfun Korkut. Afløseren for ham er i fundet i Markus Weinzierl, som senest var i Schalke 04, og lørdag får han sin debut i mod den tidligere ærkerival.

Han har skrevet kontrakt med klubben til 2020 og har til opgave at redde klubben fra dens nuværende krise, hvor VfB allerede for anden gang denne sæson ligger i bunden af tabellen. I sidste sæson som oprykker var man aldrig så tæt på bunden. For at ændre situationen er 4-2-3-1 en mulighed i stedet for 4-3-3, hvilket kan give plads til at den tidligere Dortmund-spiller Gonzalo Castro kan bevæge sig fremad sammen med Ascacibar og Gentner.

Skal man finde noget positivt frem for sydtyskernes sæsonstart har holdet har formået at få fire af sine fem point i sine tre hjemmekampe, ligesom Mario Gomez, den 33 årige gamle målræv, stadig kan finde vejen til målet. Han har scoret tre af holdets seks mål i syv kampe. Gomez kan vise sig afgørende for sæsonens succes eller kamp i bundstriden.

Historisk set står det helt lige mellem de to hold i 106 kampe med 41 sejre til hver og 24 uafgjorte. Stuttgart har dog haft det svært mod BVB i nyere tid. Ingen steder har Dortmund vundet oftere i Bundesligaen end i Stuttgart (13 gange), og de seneste syv af ni Bundesliga-dueller er endt med sort-gul sejr. Siden 2007 har Stuttgart kun fået tre sejre, og vi skal helt tilbage til 2003-2006 for at finde en serie af pointgivende kampe mod Dortmund. Her blev det til seks kampe uden nederlag, hvoraf fire var sejre.

På skadeslisten har holdet Meyer, Kempf, Aogo, Donis og den tidl. Brøndby spiller Jan Kliment. Hvis Didavi er blevet sin skade med akillessenen kvit, kan han få en rolle som joker fra bænken.

Borussia Dortmund

Favre har fået en formidabel start med Dortmund, som han har ført til en førsteplads efter syv runder, hvor de har tre point ned til forfølgerne. Faktisk har BVB stadig sit første nederlag til gode og er foreløbig gået ubesejret gennem alle turneringer. Senest blev det til 4-3 på hjemmebane mod Augsburg. Drages der en parallel til sidste sæson var Dortmund ligeledes ubesejrede i Bundesligaen efter syv runder, hvorefter nedturen begyndte for Peter Bosz’ mandskab. Derefter vandt holdet ikke i de efterfølgende otte runder, hvilket førte til fyringen af Bosz.

En af de positive overraskelser for vesttyskerne har været Jacob Bruun Larsen og Jadon Sancho, der sammen med Reus og Alcacer har ageret som ligaens farligste offensiv. Jacob Bruun Larsen har bortset fra hans debut i startopstillingen mod Frankfurt, hvor han måtte lade sig udskifte efter en anonym indsats, sat sit præg på holdet og været medvirkende til holdets offensive succes. I hans fem kampe har han bidraget med tre mål og to assist. Han kan tage selvtillid med tilbage ovenpå en succesfuld landsholdspause, hvor han med scoringen til 1-0 mod Færøerne var med til at spille Danmark til EM for U21.

Generelt har Jacob Bruun Larsen fyldt en del op til kampen, da Stuttgarts sportschef Michael Reschke i denne uge fortalte medierne, at Stuttgart var klar til at gøre danskeren til klubbens dyreste indkøb nogenisnde i sommer, men at Dortmund afvise at forhandle.

En anden spillere der har tiltrukket interesse er Paco Alcacer, som klubben hentede fra Barcelona i sommers som erstatning for Aubameyang. Spanieren fører topscorerlisten efter seks scoringer i sine første 81 Bundesliga minutter, hvilket er Bundesliga historie. Derudover har Sancho bidraget ved at lægge op til seks mål, hvilket giver dem førstepladsen på topscorer- og assistlisten.

Dortmund har scoret 23 mål i denne sæson og har aldrig før scoret så mange mål efter syv runder. Indskifterne har haft succes for BVB med ni scoringer, hvilket ligeldes er rekord efter syv runder.

At spillerne kan gå ind i anden halvleg og afgøre kampene har Delaney en mulig forklaring på, da han til bold.dk har udtalt: “Vi oplever at rigtig mange hold går rigtig hårdt til os i starten af kampene. Jeg vil ikke sige, det gør det svært for os i første halvleg, men det bliver i hvert fald nemmere, efterhånden som kampene skrider frem. Det kan man også se på næsten alle vores kampe. Vi scorer mange mål i de sidste 20 minutter. I første halvleg kan de løbe solen sort, og så løber de tør”

Dortmund har to spillere på skadeslisten i Schmelzer og Manuel Akanji, mens Reus er klar på ny efter sin knæskade. Wolf, Pulisic, Kagawa, Guerreiro og Piszczek er alle tvivlsomme til kampen

Karantæner:

VfB Stuttgart: Ingen
Borussia Dortmund: Ingen

Bud på startopstillinger:

VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Baumgartl, Pavard, Insua – Ascacibar – Castro, Gentner – Er. Thommy, Gonzalez – Gomez
Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Diallo, Zagadou, Hakimi – Witsel, Delaney – Sancho, Reus, Bruun Larsen – Paco Alcacer

Vidste du, at…:

perioden 1994-1996 bød usædvanlig målrige indbyrdes opgør? Således blev der scoret hele 21 mål i klubbernes fire kampe over de to sæsoner. Desuden med en særdeles negativ statistik for Stuttgart. Sæsonen 94/95 bød på en 5-0 sejr til Dortmund, mens Stuttgart reddede æren i anden kamp med 0-0. Den efterfølgende sæson startede med et målrigt opgør på Westfalenstadion der endte 6-3, mens Stuttgart led endnu et pirrende nederlag på hjemmebane, da det endte 5-0. Således endte fire kampe over to sæsoner med en målscore på 16-3 i Dortmunds favør.

Dom:

På trods af Stuttgarts “nye start” med en ny træner får de en svær kamp mod Bundesligaens førerhold. Dortmund har haft et godt tag på sydtyskerne og har ikke tabt som førerhold mod sidstepladsen siden april 2011. Her led klubben et 0-1 nederlag i Mönchengladbach. BVB kommer til at forblive ubesejrede, men gentager næppe storsejrerne fra 94-96. Dortmund vinder 3-1.

Vil du en tur til Stuttgart og se die Schwaben tørne ud for et fyldt Mercedes-Benz-Arena, så få her gode råd om billetter og transport til din næste fodboldrejse.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!