Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: VfL Wolfsburg - FC Bayern München - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: VfL Wolfsburg – FC Bayern München

Optakt: VfL Wolfsburg – FC Bayern München

Wolfsburg kunne ikke ønske sig et bedre tidspunkt at møde rekordmestrene fra Bayern på, da storklubben er på vej ind i en begyndende krise. Niko Kovac´ mandskab har nemlig ikke vundet i fire kampe i træk, så der er pres på Bayern, der lørdag gæster Volkswagen Arena.

Kampfakta:
Spillested: Volkswagen-Arena, Wolfsburg
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Dommer: Winkmann
TV: Viaplay

Holdnyt:

VfL Wolfsburg

Ser man på formen, så er det faktisk ikke to specielt formstærke hold, der lørdag mødes i Volkswagen-byen. Wolfsburg kom ellers godt fra start, da holdet vandt de to første kampe i dette års Bundesliga, men siden har `Die Wölfe` ikke vundet.

På trods af den negative statistik, så indtager Labbadias mandskab stadig 9. pladsen i ligaen, og man kan roligt sige, at der er tre meget vigtige point på spil. Taber Wolfsburg, kan holdet lige pludselig komme meget langt ned i tabellen, hvis de andre mandskaber omkring dem vinder deres kampe.

Offensiven har været det store problem indtil videre i Wolfsburg, da holdet ikke rigtig har fundet nogen decideret målscorer endnu. Til gengæld er målene blev fordelt lidt ud over forskellige spillere, hvilket på sigt godt kan vise sig at være en gevinst.

Der er heller ikke meget statistik, der taler for en Wolfsburg-sejr, og træner Bruno Labbadia

har også kun vundet en ud af 14 kampe mod Bayern som træner. Sejren kom i september 2009, da han var træner for HSV.

Det bliver selvfølgelig en af de sværere kampe i sæsonen, men omvendt kunne Wolfsburg ikke ønske sig et bedre tidspunkt at møde Bayern på. Gæsternes offensiv virker ikke til at have fundet rytmen, og er Wolfsburg kyniske nok, kan de muligvis godt drille Bayern, som de gjorde i sidste sæson, hvor de spillede 2-2 i München.

Til kampen må Wolfsburg dog undvære Bruma, Azzaoui, Camacho og Klaus, som alle er ude med skader.

 

FC Bayern München

Det er sjældent, at man kan bruge begrebet begyndende krise i en klub som Bayern München, der de sidste mange år bare har strøget gennem Bundesligaen uden problemer. Det har dog ikke været tilfældet i år, hvor holdet har smidt overraskende syv point efter syv kampe.

Niko Kovac er derfor også ved at være en presset mand, som ikke har vundet en kamp siden den 22. september, da Bayern besejrede Schalke på udebane. Uanset hvad, så kommer det til at være et sultent Bayern-hold, der på lørdag går på banen i Wolfsburg. Holdet ikke bare tabte i sidste runde – de blev kørt rundt i egen manege af Gladbach, der tog fra Allianz Arena med en 3-0-sejr!

Det værste tidspunkt at få et nederlag på, er inden en landsholdspause, og det fik Bayern-spillerne. I landsholdspausen fik de tyske landsholdsspillere dog heller ikke ligefrem nogen succesoplevelse. Nu skal vi ikke male fanden på væggen, for kigger man i historiebøgerne, er Bayern da stadig kæmpefavoritter i lørdagens opgør. Vi skal nemlig tilbage til den 1. august 2015 for at finde den seneste Wolfsburg-sejr over Bayern, og det var i Super Cup-finalen, hvor en vis Nicklas Bendtner afgjorde kampen.

Det er dog også vigtigt lige at påpege, at så er der heller ikke længere til toppen i Bundesligaen, selvom Bayern ligger på en 6. plads. Der er nemlig kun fire point op til ligaens dukse, Dortmund, inden denne rundes opgør, og situationen er dermed meget lig den for et års tid siden, inden Jupp Heynckes kom til.

Niko Kovac ved da også godt, at han er ved at være en presset mand, og han er også klar over, at spillet på banen ikke fungerer. Specielt offensivt har det set tyndt ud.

”Vi kan ikke få det til at hænge sammen på banen. Vi spiller ikke som enhed, og vi kan ikke finde løsningerne. Tre skud på mål er alt for lidt, selvom modstanderen står dybt og lukker mange rum ned”, fortalte han til kicker inden landsholdspausen.

Bayern skal forsøge at rejse sig lørdag, men det bliver uden Kingsley Coman og Corentin Tolisso, som begge fortsat er skadet. Ellers har Niko Kovac alle stjernerne til rådighed, og bliver det ikke til tre point, kan en mulig fyring måske snart være på tale.

Karantæner:

Wolfsburg: Ingen
Bayern: Ingen

Bud på startopstillinger:

VfL Wolfsburg:
Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Tisserand, Arnold – Steffen, Malli, Brekalo – Weghorst
FC Bayern München:
Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martinez – T. Müller, Thiago – Robben, F. Ribery – Lewandowski

Vidste du at..:

det er første gang siden sæsonen 2010/2011, at Bayern ikke er i top-5 på dette tidspunkt af sæsonen?

Dom:

Selvom Wolfsburg ikke kunne drømme om et bedre tidspunkt at møde Bayern på, så burde rekordmestrene fra Syd vise klassen. Det kan ende med to scenarier, enten buldrer Bayern der ud af – og kører Wolfsburg over – eller også bliver det, det første mål, der afgør kampen. Vi tror på det første scenarie, så en 3-0-sejr til Bayern.

Foto: www.fcbayern.com

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!