bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Dortmund > Paco Alcácer – store sko for den lille spanier

Paco Alcácer – store sko for den lille spanier

Borussia Dortmund hentede i slutningen af transfervinduet angriberen Paco Alcácer på en lejeaftale i den spanske storklub FC Barcelona. Men hvem er Alcácer, hvad kan han, og kan han blive den næste store målscorer i Dortmund?

De har været godt stillet i Ruhr. Barrios, Lewandowski, Aubameyang. Klassiske målscorere har ikke just været en mangelvare de sidste mange år, men da sidstnævnte i januar forlod Dortmund til fordel for Arsenal, stod afløseren ikke klar, sådan som man ellers var vant til.

Lewandowski havde allerede en sæson, da han skulle overtage fra Barrios, og Aubameyang havde spillet et enkelt år – godt nok primært på kanten – da han af omveje blev afløseren for Lewandowski.

Men da angriberen fra Gabon i vinter sagde farvel, stod Dortmund reelt set uden angriber. Michy Batshuayi kom ind på lejeaftale og gjorde det hæderligt, men i sommers stod klubben så på ny uden angriber.

Maximilian Philipp har gjort det fint i front, og hans arbejdsiver er stort, men målnæsen er en smule forkølet. Unge Aleksander Isak har potentialet, men han er endnu for ung til at være fast mand.

Det virkede åbenlyst, at holdet skulle hente en angriber, men først helt til sidst lykkedes det at finde ham. Paco Alcácer.

Hvem er Paco Alcácer?

Spanieren er 25 år gammel, og han kom til Barcelona i 2016/2017-sæsonen, hvor han blev hentet i Valencia efter en sæson med 13 La Liga mål.

I Barcelona blev det dog ikke til noget gennembrud for Alcácer, der i første sæson blot fik 1.385 minutter i samtlige turneringer, som Barcelona deltog i. Det blev til otte mål i de 28 kampe, som han var på banen i, men på Camp Nou var der næsten opgivende blikke, når han blev sat ind i løbet af kampene. Men hvorfor blev det aldrig til noget gennembrud i Barcelona? Det forsøger medejer af FC Barcelona Centralen DK, Magnus Monrad, at svare på.

– Pacos manglende niveau fra en rigtig storklub var til at se, da han begyndte at få spilletid. Han blev for det meste skiftet ind i anden halvleg, men han fik aldrig rigtig gang i målscoringen. Suárez fik mere og mere spilletid, og det lukkede nærmest helt ned for Pacos chancer for at slå igennem, fortæller han til Bulibold.

Sæsonen efter bed han sig heller ikke fast på et stærkt Barcelona-mandskab, som sjældent havde Alcácer i startopstillingen, og generelt manglede spanieren spilleminutter i Barcelona. Derfor takkede han i sidste ende ja til en lejeaftale med Dortmund, selvom han nok helst var blevet i Spanien ifølge de lokale medier.

Her har han foreløbig fået en god start, da han blot skulle bruge 21 minutter på banen, før han kom på tavlen i debutkampen mod Frankfurt. I samme kamp blev Alcácer dog skadet, og spanieren har derfor siddet ude de seneste par kampe, men til weekendens kamp mod Leverkusen er han så tilbage i fuld vigør.

Måske han ikke starter inde efter den flotte 7-0 kamp i midtugen, men Alcácer er manden, der er udset til at følge i fodsporene på Barrios, Lewandowski og Aubameyang. Spørgsmålet er så, om han kan det.

Fleksibilitet til Dortmund offensiven

Han står noteret for 43 mål i 151 La Liga-optrædener for Barcelona, Valencia og Getafe, og selvom det da er ganske hæderligt, så er det også langt fra det snit, hans forgængere har præsteret.

Men måske det ikke gør det store. Måske Dortmund ikke søger ham, der kan score i omegnen af 30 Bundesliga-mål på en sæson, men ham der i stedet kan score i underkanten af 20 og med sit blik for spillet og indgåelse i kombinationerne i stedet kan være med til at sikre, at målene bliver fordelt ud på flere spillere.

Det er svært at brokke sig over en mand som Aubameyang, der scorede i næsten hver eneste kamp, han spillede i, men kigger vi alligevel lidt kritisk på gaboneseren, så bidrog han groft sagt heller ikke med meget andet. Samtlige Dortmund angreb skulle afsluttes fra hans fødder og hoved, og han deltog ikke meget i det opbyggende spil.

Alcácer er en anden type. Han har lederegenskaber, som han blandt andet viste, da han bar anførerbåndet i Valencia, men først og fremmest er han dygtig i kombinationerne. Vi så en formsmag på det, da han satte målet til 2-1 mod Frankfurt op ved at søge dybt ned i banen. Hans pasningsspil kommer særligt Reus og Pulisic til at nyde godt af, da det kan være med til at sætte dem oftere i scene.

Som afslutter er han også ganske habil. Alcácer er især skarp, når boldene kommer til forreste stolpe, og så er han kølig, når han får chancen foran kassen. Med skiftet væk fra Aubameyang og Batshuayi, skifter Dortmund i højere grad også væk fra de mange høje indlæg, men skal i stedet forsøge at centralisere det omkring spillet lige uden for boksen og dybdeløbene fra kanterne, som vi blandt andet så det i 7-0 nedsablingen af Nürnberg.

Alcácer kommer med andre ord ikke til at score mål på samle bånd, men han kommer til at gøre Dortmunds offensiv mere fleksibel og måske dermed også bedre.

Foreløbig er han at finde i Ruhr i en enkelt sæson, men Dortmund har sikret sig en klausul, der gør, at de kan købe ham fri for en fastsat pris, hvis han lever op til forventningerne og bliver den næste store angriber i Dortmund.

Foto: bvb.de

Vil du en tur ned til Dortmund og opleve Paco Alcácer og den fantastiske stemning hos den gule mur, så se her hvordan du får billetter til klubbens kampe

You may also like
Union Berlin, optakt, udebanefans, sæsonkort
Så meget koster et sæsonkort i Bundesligaen i 2023/24 sæsonen
BVB, Borussia Dortmund, Sébastien Haller
Sæsonoptakt: Borussia Dortmund: Kunsten at lære fra en tragedie
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Borussia Dortmund eller Bayern München – hvem bliver tysk mester 2023?
Dortmunds fans, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Union Berlin