bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Bayern München – Borussia Mönchengladbach

Optakt: FC Bayern München – Borussia Mönchengladbach

Optakt, Bayern München, højdepunkter

Lørdag aften er der topopgør på Allianz Arena, når ”die Fohlen ” lægger vejen forbi det sydtyske. Det er normalt ikke en vej, der i Bundesligaen fører et udebanehold til point, men med Bayerns formdyk på det seneste, er det ikke utopi at tro, at vi kan få en interessant og jævnbyrdig kamp. Faktisk er Gladbach i de senere år blevet Bayerns mest jævnbyrdige modstander.

Kampfakta:

Spillested: Allianz Arena, München
Dommer: Willenborg
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
TV: Viaplay

Holdnyt:

Bayern München:

Sidste fredag led sydtyskerne sæsonens første nederlag, da Hertha BSC viste sig stærkere end Niko Kovacs drenge med cifrene 2-0.

Efter en fortrinlig start har det i den seneste tid ikke set så suverænt ud igen for Bayern. Uafgjort hjemme mod Augsburg, nederlag til Hertha samt uafgjort hjemme mod Ajax i Champions League i tirsdags er status for Bayerns seneste tre kampe, der også har sat spørgsmålstegn ved Niko Kovac rolle i minikrisen.

Ifølge BILD skulle spillere som Hummels, James og Wagner blandt andet være utilfredse med kroaten, og hans træningsmetoder og rotationsprincipper.

Bayern har med den lidt halvsløje periodemistet Bundesligaens førsteplads, og et Gladbach-hold, der indtil videre har vist sig stærke denne sæson, kan godt byde de tyske mestre op til dans, hvis Bayern ikke spiller op til vanlig standard.

Tolisso, Rafinha og Coman vil ikke være til rådighed i aftenens kamp for Niko Kovac.

Gladbach:

Dieter Hecking fik et remis med cifrene 2-2 på sin gamle hjemmebane, da Gladbach i sidste runde på udebane spillede mod Wolfsburg.

Den franske angriber Alassane Plea var op til sæsonen nok et ret ukendt navn blandt mange tyske fodboldtilhængere, men Gladbachs nummer 14 er ved at få skrevet sit navn i fodboldverdenens bevidsthed. Han har scoret fire mål i denne sæson allerede nu uden at have startet alle kampe, og Gladbachs rekordindkøb ligner i første omgang en fuldtræffer.

Hvis han kan fortsætte formen, kan han blive en vigtig brik på et hold, der i nogle år har manglet en rigtig stærk angriber, selvom både Stindl og Raffael har gjort det godt på toppen. Netop Stindl kan måske se frem til spilletid efter han endelig er klar ovenpå den ankelskade, der også kostede ham deltagelse ved VM i Rusland.

”Die Fohlen” vil til aftenens kamp være uden Doucoure, Drmic og Raffael.

Karantæner:

Bayern München: Ingen
Gladbach: Ingen

Bud på startopstillinger:

Bayern München: Neuer; Kimmich, Süle, Hummels, Alaba; Müller, Thiago, James; Gnabry, Lewandowski, Ribery
Gladbach: Sommer; Lang, Ginter, Elvedi, Wendt; Neuhaus, Kramer, Hofmann; Hermann, Plea, T. Hazard

Vidste du, at…:

hvis Bayern ikke vinder i aften, så vil det være første gang siden maj 2015, at Bayern spiller tre Bundesligakampe i streg uden sejr?

Dom:

Det kan gå hen og blive en rigtig tæt kamp i aften, men mon ikke Bayern er opsatte på at lukke munden på kritikkerne? Vi tror på en 2-1-sejr til hjemmeholdet.

Vil du en tur til det altid udsolgte Allianz Arena og opleve Bayern München, så se her hvordan du får billetter til rekordmestrenes kampe i Bundesligaen

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!