bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – FC Augsburg

Optakt: Borussia Dortmund – FC Augsburg

Borussia Dortmund, optakt

Dortmunds offensiv sprudler i øjeblikket, og specielt danske Jacob Bruun Larsen har vist sig at være en farlig herre. Lørdag skal Dortmund så forsøge at fastholde førstepladsen i Bundesligaen, når FC Augsburg gæster Signal-Iduna Park. Et sted, hvor gæsterne kun har vundet en enkelt gang i historien.

Kampfakta

Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund
Dommer: Schmidt
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
TV: TV3 Max

Holdnyt:

Borussia Dortmund

Wauw for en kamp af Dortmund i midtugen, som satte AS Monaco på plads i Champions League, og vel og mærke med en dansker i hovedrollen. Jacob Bruun Larsen kom nemlig på banen efter pausen, og danskeren skulle kun bruge seks minutter på at score i sin CL-debut på sin bare anden berøring. Dortmund var suveræne – specielt i anden halvleg – og holdet endte med at vinde 3-0.

Jacob Bruun Larsen har virkelig slået sit navn fast i Dortmund i denne sæson, hvor han har fået chancen, og han har da også kvitteret med tre mål i de seneste tre kampe. Kicker tror da også på, at danskeren begynder på banen lørdag, og så må vi se, om han igen kommer på tavlen. En anden der også sagtens kan tænkes at komme på tavlen er spanske Paco Alcácer. Han har fået en forrygende start på tilværelsen i Dortmund, og er igen blevet en del af det spanske landshold efter sine gode præstationer på det seneste.

I Bundesligaen har BVB fået en drømmestart, hvor holdet efter seks kampe fortsat er ubesejret. Lucien Favres mandskab fører også Bundesligaen med 14 point, da Bayern noget overraskende smed point ude mod Hertha Berlin – og har dermed ”kun” 13 point.

Dortmund har generelt rigtig godt styr på sagerne i øjeblikket, og i de seneste tre kampe har holdet scoret 14 mål. Faktum er, at offensiv sprudler i øjeblikket, og Dortmund er da også kæmpefavoritter inden lørdagens opgør hjemme mod Augsburg.

I starten af denne måned skrev unge Jadon Sancho også under på en ny kontrakt med Dortmund, så den talentfulde englænder nu er at finde i den gule trøje i 2022. En vigtig forlængelse for Dortmund.

Rent statistisk set har Dortmund også overhånden, når det gælder Bundesliga-kampe mod Augsburg. Dortmund har ikke tabt til Augsburg siden 4. februar 2015, hvor Augsburg snuppede de tre point, hvilket er eneste gang, at Augsburg har vundet på Signal-Iduna Park.

Til opgøret mod Augsburg må Lucien Favre undvære Christian Pulisic, Schmelzer, Kagawa og Ömer Toprak, som alle fortsat er ude med skader.

FC Augsburg

Selvom Signal-Iduna Park ikke er noget nemt sted at spille, så viste Augsburg senest på Allianz Arena, at holdet godt kan stå distancen mod de store hold på svære udebaner. Ved den lejlighed var det Felix Götze, der stod for udligningen, og manden med den lidt mere kendte storebror, står nu over for endnu en af sine tidligere klubber lørdag eftermiddag.

Ausgburg kommer med selvtillid i bagagen, da Manuel Baums mandskab i sidste weekend vandt med overbevisende 4-1 hjemme mod Freiburg.

Sæsonens helt store spiller indtil videre har været Alfred Finnbogason, der er brandvarm i øjeblikket. Islændingen lavede hattrick mod Freiburg, og angriberen har generelt bare spillet på et højt niveau.

Det er også nødvendigt med gode præstationer og kyniske afslutninger, da Augsburg endnu ikke har formået at holde buret rent i indeværende sæson. Der er heller ingen tvivl om, at Augsburg får det svært lørdag eftermiddag, da Dortmund, som tidligere beskrevet, er inde i en rigtig god periode, hvor holdet præsterer godt i både Champions League og i Bundesligaen.

Manuel Baum må se bort fra Dong-Wong Ji, mens Kilian Jakob, Stafylidis, og Julian Schieber alle så småt er begyndt på træning efter diverse skader, men det er ikke sikkert, at de bliver klar til lørdagens opgør.

Karantæner:

Dortmund: Ingen
Augsburg: Ingen 

Bud på startopstillinger:

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Akanji, Zagadou, Diallo – Witsel, Delaney – Sancho, Reus, Bruun Larsen – Alcácer
FC Augsburg: Lufthe . Gouweleeuw, Khedira, Hinteregg er- Schmid, Max – D. Baier – Hahn, Gregoritsch, Caiuny – Finnbogason

Vidste du, at..:

det unge Dortmund-talent Jodan Sancho har lavet en assist hvert 25. minut englænderen har været på banen?

Dom:

Dortmund virker bare utroligt opsatte og stabile i øjeblikket, og så er de kyniske foran kassen. Det eneste der næsten forhindre en sejr til lørdagens hjemmehold er trætte ben fra kampen i onsdags, men vi tror alligevel på en sejr til Dortmund på 3-0, og så er det jo bare at håbe på endnu en danskerscoring fra enten Thomas Delaney eller Jacob Bruun Larsen.

Vil du en tur ned og opleve den imponerende Gule Mur i Dortmund og se de to danskere i aktion, så se her hvordan du får billet til en af Europas allerstørste stadionoplevelser.

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?