bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: TSG 1899 Hoffenheim – Borussia Dortmund

Optakt: TSG 1899 Hoffenheim – Borussia Dortmund

Sidste sæsons duellanter om tredje/fjerdepladsen mødes i fjerde runde af Bundesligaen, når Dortmund med sidste sæsons nederlag frisk in mente skal forsøge at revanchere sig på udebane mod Hoffenheim.

Kampfakta:

Spillested: Wirsol Rhein-Neckar-Arena

Kamptidspunkt: Lørdag 15.30

TV: TV3 Max

Dommer: Harm Osmers

Holdnyt
TSG 1899 Hoffenheim

Hoffenheim har gang i sidste sæson med Julian Nagelsmann som træner, og hans hold har fået en svingende start på den nye sæson. Det er blevet til nederlag til Bayern München og oprykkerne Fortuna Düsseldorf, mens det er blevet til sejr over Freiburg. Senest blev til 2-2 i klubbens første kamp i Champions League på udebane mod Shakhter Donetsk efter at have været foran to gange. I sidste sæson indkasserede holdet først sit andet nederlag i ligaen i tiende spillerunde.

Sammenlignes de seneste to sæsoner under Nagelmanns ledelse, er det symptomatisk, at sejren kom på hjemmebanen Wirsol Rhein-Neckar-Arena, som har været et fort under hans ledelse. Det er kun Bayern München som i samme periode har haft en mere pointgivende hjemmebane. Statistikken er båret frem ved at Hoffenheim vandt de sidste seks hjemmekampe og scorede 20 mål. Med syvende hjemmesejr i træk vil TSG sætte klubrekord i Bundesliga. Det kan passende gøres i Nagelsmanns Bundesliga kamp nummer 86 for Hoffenheim, hvilket gør ham til træneren med flest kampe for klubben.

Hoffenheim har fem spillere på skadeslisten og må derfor undvære Adams, B. Hübner, Amiri, Geiger og Rupp til lørdagens kamp. De kan dog glædes ved at have forsvarspillerne Akpoguma samt Bicakcic retur og med midtugekampen I ligningen kan det give dem et retur i holdopstillingen. Derudover kan Bundesligaens delte topscorer med tre mål, Szalai, erstatte Joelinton i angrebet.

Borussia Dortmund

Dortmund har fået en god pointmæssig start i Bundesliga under Favres ledelse, hvor holdet er ubesejrede med to sejre og en uafgjort. Senest blev det til en sikker på sejr på 3-1 mod Frankfurt, hvor den unge dansker Jacob Bruun Larsen fik chancen fra start. Om han får chancen igen i startopstillingen er tvivlsomt, eftersom han ikke greb chancen og måtte lade sig udskifte efter en times spil ovenpå en ustabil indsats.

BVB har generelt et godt tag på Hoffenheim, lige med undtagelse af på udebane. Mens at holdet har vundet alle hjemmekampe med undtagelse af en enkelt i 2013, har de haft det anderledes svært på udebane, hvor det modsat kun er blevet til en enkelt sejr i december 2012. Pudsigt nok er fem af de seneste seks kampe på Wirsol Rhein-Neckar-Arena endt uafgjort, hvilket vidner om holdenes jævnbyrdighed i de seneste sæsoner, samt Hoffenheims stærke hjemmebane. Dortmund kan ændre statistikken ved at tage revanche, da de tabte sidste kamp i sidste sæson 3-1, hvilket placerede dem på fjerdepladsen á point med Leverkusen og kun et måls forskel fra femtepladsen.

Op til kampen udtaler Favre sig med respekt for Hoffenheim og fremhæver deres styrker på siden og i offensiven, mens hans eget hold mangler at få systemet på plads: “De spiller meget ofte i 3-5-2, og er ekstremt farlige på siden og har en masse styrke op foran. Det tager os ikke kun en uge, det vil tage meget længere tid, indtil vi finder det rigtige system for os.”

Et af BVB’s problemer er det offensive hul efter Aubameyang, hvor holdet i denne sæson har scoret seks mål med seks forskellige målscorere. Arvtageren til at tage over er hentet i Barcelona, hvor Paco Alcacer er hentet. Han har været skadet og missede derfor midtugens Champions League kamp mod Club Brügge, som endte med sejr på 1-0. Han kan vende tilbage på lørdag og gør han det, træder han formentlig ind i holdopstillingen i stedet for Phillip. En anden som har været ude er Thomas Delaney, som har fået en god start i den gule trøje. Er han fit til kampen kan han erstatte Weigl i truppen.

Modsat sidste sæsons kamp har Dortmund fået styr på skadeskvalerne og lider kun under to skader i form af Toprak og Guerriero.

Karantæner:

TSG 1899 Hoffenheim: Ingen

Borussia Dortmund: Ingen

Bud på startopstillinger:

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Bicakcic, Vogt, Akpoguma – Kaderabek, Grillitsch, Zuber – Demirbay, Grifo – Joelinton, Kramaric

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Akanji, Diallo, Schmelzer – Dahoud, Weigl, Witsel – C. Pulisic, Philipp, Reus

Vidste du, at…:

lørdagens kamp er et pudsigt sammentræf med klubbernes første møde i Bundesliga? Datoen er 21. September 2008 og kampen endte med en regulær ydmygelse af Dortmund. Ralf Ragnicks mandskab sender Jürgen Klopps Dortmund tilbage til Ruhr-distriktet med et sviende nederlag på 4-1. Hoffenheim kom foran 4-0 efter 67 min efter mål to mål af Ibisevic og et enkelt af Salihovic og Carlos Eduardo. BVB reddede lidt af æren i sidste minut på mål af Felipe Santana. I øvrigt en kamp hvor Schmelzer spillede fuldtid og han er to de eneste tilbageværende spiller som var i klubbernes trup til kampen.

Dom:

Holdenes seneste opgør vidner om deres jævnbyrdighed, og kampen lørdag eftermiddag bliver ingen undtagelse. På trods af at Dortmund via deres gode start har vist bedre takter end Hoffenheim, bliver det en jævnbyrdig affære på deres stærke hjemmebane. Der kommer mål fra begge hold, og kampen ender 1-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!