bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke 04 – FC Bayern München

Optakt: Schalke 04 – FC Bayern München

Optakt, Schalke 04

Der venter en rigtig Bundesliga-klassiker, når Schalke 04 møder Bayern München. Det plejer at være to hold, der hører til i den absolutte top af tysk fodbold, men med Schalkes dårlige sæsonstart er det lige præcis denne lørdag aften top mod bund. Bayern har ikke tabt til Schalke i de sidste 15 indbyrdes Bundesliga-møder. Fortsætter den tendens, eller kan Schalke drille sydtyskerne?

Kampfakta:

Spillested: Veltins-Arena, Gelsenkirchen

Dommer: Siebert

Kamptidspunkt: Lørdag 18:30

TV: Viaplay

Holdnyt

Schalke 04:

Det blev til tredje nederlag ud af tre for sidste sæsons nummer to, da Schalke på udebane tabte 2-1 til Gladbach i sidste runde.

I forbindelse med dagens opgør kan man sagtens forestille sig, at det bliver til fire kampe og fire nederlag. Men hvis vi endelig skal være lidt positive på de ”kongeblås” vegne, så har de et rimelig overkommeligt program i de kommende par runder. Så overkommeligt som det nu kan være.

Tedesco har naturligvis en stjerne i Schalke med tanke på sidste sæson, men hukommelsen i fodboldverdenen kan være kort. Hvis han ikke skal komme i fare for at miste jobbet, så kan han nok ikke gå særlig mange runder yderligere uden point på kontoen, for Schalke der vendte tilbage til Champions League i midtugen med et point hjemme mod Porto.

Oczipka, Stambouli, Riether og Geis vil ikke være til rådighed i aften på grund af skader.

FC Bayern München:

I sidste runde vandt Bayern med 3-1 over Leverkusen. Et hold, der ligesom dagens modstander har fået en skuffende sæsonstart.

Det skabte en del røre, da Leon Goretzka i vinters valgte at skifte til Bayern efter sit kontraktudløb i Schalke, og i aften er han så tilbage på Veltins-Arena for første gang siden skiftet. Ligesom med Manuel Neuer i 2011 venter der formentlig en hed velkomst for midtbanespilleren, hvis Kovac bringer ham i aktion lørdag aften.

Kovac var inden sæson udset som det svage led hos Bayern, men den tidligere Frankfurt har gjort rent bord indtil videre. I onsdags blev det til en 2-0 sejr på udebane i en kamp, hvor Renato Sanches viste hvorfor, sydtyskerne i sin tid valgte at smide over 30 millioner euro for portugiseren.

Sanches må formenltig tage til takke med en plads på bænken til at begynde med, men der venter flere kampe for ham i den kommende tid, da Bayern er hårdt ramt af skader.

I sidste uges kamp blev både Rafinha og Tolisso skadet. Specielt Tolissos skade er så alvorlig, at den vil holde ham ude i flere måneder og i værste tilfælde et godt stykke ind i foråret. Thiago og Coman sidder også ude med skader.

Karantæner:

Schalke 04: Ingen

FC Bayern München: Ingen

Bud på startopstillinger:

Schalke 04: Fährmann; Sane, Naldo, Nastasic; Caliguiri, Rudy, Bentaleb, Schöpf; Di Santo; Embolo, Burgstaller

FC Bayern München: Neuer; Kimmich, Süle, Hummels, Alaba; Martinez; Gnabry, Goretzka, Müller, Ribery; Lewandowski

Vidste du, at…:

det er femte gang i Schalkes Bundesliga-historie, at de har tabt sæsonens første tre kampe? Når det er sket, så har ”Die Königsblau” aldrig sluttet højere end tiendepladsen.

Dom:

En udekamp mod Schalke burde være en af de kampe i sæsonen, hvor Bayern ikke bare lige uden videre kan vinde en kamp, men de ligner dog favoritter. 2-0 til gæsterne.

Drømmer du om en tur til Veltins-Arena for at opleve Schalke 04 og den fantastiske stemning, så se her, hvordan du får billetter til Schalke 04’s kampe.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?