Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt - Schalke 04: Potentiale til mere - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – Schalke 04: Potentiale til mere

Optakt – Schalke 04: Potentiale til mere

Sidste sæson:
Nummer 10 i Bundesligaen

I 2016/17-sæsonen kom Schalke rigtig skidt fra start, hvor de første fem ligakampe blev til nederlag. Ekstremt skuffende for et hold, der ellers havde store drømme forud sæsonen. De havde nemlig ansat Augsburgs succes-træner Markus Weinzierl, der sammen med Mainz-sportschef Christian Heidel skulle udgøre grundstammen for mange års fremadrettet succes, og på spillerfronten havde de hentet navne som Breel Embolo, Coke og Konoplyanka for bare at nævne et par stykker. Både Embolo og Coke fik skader tidligt på året, og de var begge ude stort set hele sæsonen.

I oktober begyndte det lige så stille at lysne for “Die Königsblau”. Holdets mange stjernespillere begyndte lige pludselig at udleve det potentiale, de besad, men bedst som Schalke nærmede sig toppen af tabellen, begyndte de igen af smide point. Efter “Hinrundens” 16 kampe indtog “Die Knappen” ligaens 11.-plads.

Schalke indledte forårssæsonen udmærket. De spillede 1-1 på Allianz Arena og slog Champions League-aspiranterne Hertha BSC på hjemmebane, men de formåede dog aldrig for alvor at presse sig på i kampen om Europa. I en periode begyndte de endda at komme i fare for nedrykning. En fare de dog hurtigt fik afværget.

Schalke endte på en 10.-plads i tabellen. Der var dog flere præstationer gennem sæsonen, der gjorde, at man kunne have håbet på mere. Schalke havde en fin Europa League-kampagne, hvor de dog røg ud i kvartfinalen til de senere finalister Ajax. Den skuffende sæson gjorde, at Markus Weinzierl fik sparket efter kun en sæson i klubben.

Transfers:

Denne sommer er der indtil videre både en håndfuld spillere, der har tjekket ind i og ud af Gelsenkrichen. Schalke har ladet deres to reservemålmænd Fabian Giefer og Timon Wellenreuther rejse videre.

De to angribere Klass-Jan Hunterlaar og Choupo-Moting har begge ikke fået forlænget deres kontrakter. Førstnævnte er skiftet til Ajax, mens sidstnævnte stadig ikke har fundet en klub til næste sæson.

Klubben har også sagt farvel til Phillipp Neumann, Dennis Aogo, Sascha Riether, samt holdets vigtige venstreback Sead Kolasinac, som er taget til Arsenal på en fri transfer. Det vil nok ærgre mange Schalke-folk, at de først og fremmest har måttet lade Kolasinac gå, men også at de ikke har fået nogle penge for ham.

Ud over Kolasinac har Schalke ikke mistet nogle nøglespillere indtil videre. Choupo-Moting havde måske også kunne få en rolle på holdet, men det er nok alligevel en afgang, de kan leve med. Huntelaar har tidligere også været en af de absolut bærende kræfter på Schalke-holdet, men det er dog ved at være noget tid siden.

Der går stadig rygter og spekulationer om hvorvidt Leon Goretzka er at finde på Veltins-Arena den 1. september. Det siges, at Bayern skulle være interesseret. Goretzka er en af holdets allerbedste spillere, og hvis de i Gelsenkirchen vil gøre sig store forhåbninger omkring den kommende sæson, så ville det nok være en god idé at beholde ham.

Baba Rahman og Holger Badstuber er efter deres lejeophold i Schalke vendt hjem til henholdsvis Chelsea og Bayern.

Schalke har i sommerens løb også haft et par tilkomster. De har bl.a. handlet ind i Nantes, hvor de har købt den franske offensive midtbanespiller Amine Harit. De har også hentet midterforsvaren Pablo Insua i La Liga-klubben Deportivo La Coruna, ligesom de har været på rov hos konkurrenterne og hentet venstrebacken Bastian Oczipka i Eintracht Frankfurt, som deres indtil nu mest iøjnefaldende nyerhvervelse.

“Die Königsblau” har også hentet sidste sæsons lejesvende Nabil Bentaleb og Yevhen Konoplyanka på permanente aftaler. Med Nabil Bentaleb giver det god mening, da han i den forgangne i sæson gav flere prøver på de evner, han har. Konoplyanka har været lidt mere anonym, og har i virkeligheden ikke levet op til forventningerne.

Så har de også hevet højreback Luke Hemmerich, angriber Haji Wright og midtbane Welston McKennie op fra U-19-holdet. Et hold, som sidste sæson var blot ét point fra at vinde deres række. Det bliver interessant at se, om nogle af dem kan slå til i den nærmere fremtid.

Styrket/svækket: Uændret

Denne Sæson:

At skulle spå om Schalkes sæson kan næsten svare sig til at slå plat eller krone. Deres trup hører til blandt de allerbedste i Bundesligaen, men vi så dog sidste sæson, hvordan niveauet kan slingre fra kamp til kamp.

Deres største udfordring i forhold til sidste sæson vil blive at hæve bundniveauet og ikke tabe unødvendige point. Det bliver også vigtigt for dem ikke at rende i en længerevarende dårlig formkurve, som de gjorde i starten af sidste sæson. Det hele kan lyde ret så banalt, men faktum er, at “Die Knappen” sådan set flere gange har vist, at de kan spille fodbold på et niveau, hvor mange af de andre ikke kan være med. Der er et stort potentiale i Gelsenkirchen, ingen tvivl om det.

Som sagt blev Markus Weinzierl altså fyret efter sæsonens afslutning. Derfor får de endnu en udfordring på trænerposten. Den nye mand i sædet er den blot 31-årige Domenico Tedesco, og hans CV er ikke lige just overbevisende. Han har været ungdomstræner i VfB Stuttgart og Hoffenheim. I foråret stod han i spidsen for Erzegebirge Aue, og han fik på ganske fin vis reddet dem fra nedrykning. Derfra og så til at være træner for en klub som Schalke er der dog et enormt spring. Tedesco har helt sikkert nogle værktøjer, der gør, at han en dag kan blive en rigtig god træner i Bundesligaen, men spørgsmålet er, om det er nu.

Fordele for både ham og Schalke er, at de efter et par sløje år ikke har det store pres på dem, og de manglende europæiske kampe kan måske komme dem til gode i ligaen.

Bud på placering: 3-8

Bud på idealopstilling: 4-2-3-1
Fährmann; Coke, Höwedes, Nastasic, Oczipka; Bentaleb, Goretzka; Caligiuri, Meyer, Embolo; Burgstaller

Hold øje med – Leon Goretzka
Nu skal vi i første omgang lige se, om Christian Heidel og resten af den sportslige ledelse kan holde fast i midtbanedynamoen vinduet ud. Hvis det sker, kan man glæde sig til at følge ham på midtbanen i den kongeblå trøje. Goretzka er først og fremmest en midtbanemotor af en anden verden og dygtig til at drive bolden frem i banen. Han har et fantastisk overblik og tage de løb, der gør ham selv farlig. Sidste sæson var han måske den bedste spiller på hele Schalke-holdet, og det tror vi, han bliver igen i år.

Planlægger du en tur til Gelsenkirchen for at se fodbold, så få gode råd til turen og se her, hvordan du får billetter

You may also like
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga