Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt – Mainz 05: Tilbage til midten af feltet - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – Mainz 05: Tilbage til midten af feltet

Optakt – Mainz 05: Tilbage til midten af feltet

Sidste sæson:
Nummer 16 i Bundesligaen

Mainz skuffede fælt i sidste sæson, og i sidste ende var det kun en bedre målforskel, der reddede dem fra at ende i Relegationsspiele. Sæsonen begyndte ellers fint. De placerede sig hurtigt i midten af ligaen, og selvom de sæsonen før var endt i Europa League, og det derfor heller ikke gav grund til fest i gaderne hos karnevalsklubben at overvintre på 10. pladsen, var det til at leve med.

Europa League blev i øvrigt ikke nogen større succes. Holdet skrabede godt nok ni point sammen, men måtte i sidste ende tage til takke med en tredjeplads i gruppespillet.

I anden halvdel af sæsonen gik det helt galt for Mainz, der kun vandt kun to af sæsonens sidste tolv kampe. Defensiven havde store problemer, og selv degraderingen af Jonas Lössl holdte ikke for alvor modstanderne fra at score. Derfor blev Martin Schmidt fyret efter sæsonen og erstattet af Sandro Schwarz, der kommer fra holdets U23-hold.

Transfers:

Mainz har ryddet op i truppen efter sidste sæsons skuffelse. Jhon Córdoba er blevet solgt til FC Köln, Florian Niederlechner fortsætter i Freiburg, hvor han også var på en lejeaftale i sidste sæson. Pierre Bengtsson er flyttet tilbage til Danmark og FC København, og det samme gælder Besar Halimi, der er skiftet til Brøndby. Todor Nedelev tager hjem til Bulgarien, hvor han nu spiller for Botev Plovdiv.

André Ramalho vender tilbage til Leverkusen, efter at hans lejeaftale er udløbet, og det samme gælder Bojan Krkic’ der vender tilbage til Stoke i Premier League. En anden, der skal til Premier League, er Jonas Lössl, der er blevet udlejet til nyoprykkede Huddersfield. René Adler er blevet hentet ind fra HSV som erstatning for Lössl.

En anden dansker, Viktor Fischer, blev hentet i Middlesbrough som offensiv forstærkning. To yderligere offensive forstærkninger er blevet hentet i form af den offensive midtbanespiller Alexandru Maxim, der er blevet købt i Stuttgart, og angriberen Kenan Kodro, som de har hentet hos Osasuna.

Defensiven er også blevet forstærket i form af Abdou Diallo. Den centrale forsvarsspiller, der også spiller for det franske U21-landshold, blev hentet i AS Monaco.

Styrket/Svækket: Styrket

Denne sæson:
Efter en ringe sæson skal de nu bevise, at de hører til i den øverste halvdel af Bundesligaen. Truppen er blevet forstærket offensivt såvel som defensivt, og det ligner et hold, der, hvis de rammer formen, er gode nok til at spille med om den sidste Europa League-plads. Paradoksalt nok kan man sige, at det at de ikke skal ”bekymre sig” om europæisk fodbold i denne sæson kan medvirke til, at de kan kvalificere sig til europæisk fodbold næste år.

Der er dog stadig en del spørgsmålstegn angående Mainz. Hvad kan den nye, ukendte træner Sandro Schwarz? Kan Viktor Fischer finde sit spil fra Ajax-tiden? Og vigtigst af alt. Hvem skal score målene? I sidste sæson blev Yunus Malli topscorer med sine seks Bundesliga-mål, og han skiftede til Wolfsburg i vinterpausen.

Det er spørgsmål, vi først får svar på i løbet af sæsonen, men umiddelbart ligner det, at Mainz går en lovende sæson i møde. Specielt hvis truppen kan holde sig fra de helt store skader, som synes at have ramt dem de senere år.

Bud på placering: 7-9

Bud på idealopstilling: 4-2-3-1
Adler – Brosinski, Bell, Diallo, Donati – Latza, Frei – Öztunali, de Blasis, Fischer – Maxim

Hold øje med – Viktor Fischer
Danskeren har meget at bevise efter det mislykkede ophold i Middlesbrough, og Bundesligaen kan nemt vise sig at være den rette hylde for Fischer. Han har allerede scoret sit første mål for Mainz i 2-1 sejren over Newcastle og Mainz’ spillestil passer i princippet godt til danskeren. Han får dog hård konkurrent i front af blandt andre de Blasis og nyindkøbene Kodro og Maxim.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!