bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – FC Köln: Livet efter Modeste

Optakt – FC Köln: Livet efter Modeste

Sidste sæson:
Nummer fem i Bundesligaen

FC Köln lagde sæsonen hårdt ud. De gik ubesejrede igennem de første syv kampe, hvor de scorede tre mål mod både Freiburg og Schalke og hev en uafgjort med hjem fra Allianz Arena mod Bayern München. Kadencen kunne dog ikke holdes, men de endte stadig på en femteplads, der betyder, at klubben for første gang i 25 år skal ud og spille europæisk.

En af grundene til det, eller måske nærmere grunden, var Anthony Modeste. Franskmanden scorede 25 af Kölns 51 mål i sidste sæson, og spillet var i høj grad bygget op på at sætte ham op og ellers at stå rigtigt i defensiven. Modestes form betød selvfølgelig også, at interessen for ham steg, og i en periode lignede det, at han havde pakket taskerne og bestilt billetten til Kina. Så ombestemte han sig dog, skrev under på en ny kontrakt med Köln og fortsatte målscoringen.

Transfers:

Selvom Anthony Modeste forlængede aftalen med Köln, skiftede han alligevel til kinesiske Tianjin Quanjin. Opgaven har derfor været at erstatte ham.

Som det ser ud nu, er det op til Jhon Córdoba. Den colombianske angriber blev hentet ind fra Mainz, inden Modeste smuttede til Kina for en rekordstor handel for noget, der minder om €17 mio.

Denne sommer har der været slutrunder for de forskellige ungdomshold, og her har Köln tilsyneladende fulgt godt med. De har hentet João Queirós, der fik sølv for Portugal ved U19-EM. De fandt også en mere profileret spiller i form af Jorge Meré, der spillede fast i midterforsvaret for Spanien ved sommerens U21-EM. Meré kommer fra Sporting Gijón i Spanien, hvor han allerede har spillet 61 kampe for i en alder af 20 år.

Venstrebacken Jannes Horn er også blevet hentet ind fra Wolfsburg. Den 20-årige Horn har repræsenteret Tyskland på ungdomsniveau, og han har løst været rygtet til store klubber som Liverpool og Juventus.

Neven Subotic vender desuden tilbage til Dortmund efter sin lejeaftale, og midtbanespilleren Marcel Hartel er blevet solgt til Union Berlin.

Styrke/Svækket: Svækket

Denne sæson:

Kölns indkøb vidner om, at de har forberedt sig mere på fremtiden end på næste sæson. De har haft et godt transfervindue, hvor de har hentet unge talenter ind, der ikke kommer til at præge holdet fra start. Undtagelsen er Meré, der ligner en forstærkning af et ellers solidt forsvar.

Den tomme plads efter Modeste mangler dog at blive udfyldt enten af en ny spiller eller ved, at andre spillere tager ansvaret. Det er svært at se en bredere fordeling af målscorere som løsningen. Sidste sæson scorede de resterende spillere kun 26 mål, hvor den næstmest scorende var Yuya Osako med syv mål.
Siden de endnu ikke har købt en angriber mere, er det umiddelbart op til Jhon Córdoba, der er kommet til fra Mainz i løbet af sommeren, at løfte arven fra Modeste. Ved første øjekast virker han ikke som den perfekte afløser, han scorede kun fem gange i sidste sæson, men han er hurtig og fysisk stærk ligesom Modeste, så måske skal systemet omkring ham bare være det rette.

Indtil videre ligner det dog, at Köln går en overgangssæson i møde, hvor de sandsynligvis ender i midten af tabellen. Stöger er blandt ligaens bedste taktikere, men det er for ham også en ny hverdag at skulle balancere mellem Bundesligaen og Europa League. De er for stærke defensivt til at rykke ned og for tandløse offensivt til at blande sig i kampen om de europæiske pladser.

Bud på placering: 8-10

Bud på idealopstilling: 4-4-2
Horn – Sørensen, Meré, Heintz, Hector – Risse, Höger, Lehmann, Bittencourt – Córdoba, Osako

Hold øje med – Jorge Meré
På papiret er det et stærkt indkøb, Köln har foretaget sig. Trods sin unge alder har han været fast mand for Sporting Gijón i to sæsoner, han har været nævnt i forbindelse med FC Barcelona, og så er han en del af Spaniens gyldne generation, der fik sølv ved sommerens U21-EM og vandt U19-EM i 2015. Skal måske bruge en lille indkøringsfase, men han ligner allerede et stort aktiv for gedebukkene.

You may also like
Christian Streich, SC Freiburg
Christian Streich og SC Freiburgs ydmyge vej bør være en inspiration for andre
Optakt, stadionguide, fodboldrejse
Optakt: Bayer 04 Leverkusen – FC Bayern München
Gladbach, optakt
Optakt: Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart
FC Köln, optakt, Højdepunkter, Stadion
Højdepunkter: FC Köln – Greuther Fürth 3-1