Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Hertha BSC – Union Berlin: Kampen om Berlin - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – Union Berlin: Kampen om Berlin

Optakt: Hertha BSC – Union Berlin: Kampen om Berlin

Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin

Et derby er altid noget specielt, og i sidste uge var det Revierderbyet, der blev spillet for lukkede døre. I denne weekend er det Berliner-derbyet, der skal spilles uden tilskuere på Olympiastadion.

 

Kampfakta
Kamptidspunkt: Fredag kl. 20.30
Spillested: Olympiastadion, Berlin
TV: TV3 SPORT
Dommer: Harm Osmers

 

Holdnyt

Hertha Berlin

Det var lige nøjagtig sådan en reaktion, som man havde håbet på i Hertha, da de ansatte Bruno Labbadia. Nemlig en sejr. Bundesligaen startede op igen efter to måneders pause – uden tilskuere – men det forhindrede ikke Hertha i at snuppe tre point ude mod Hoffenheim med en flot 3-0 sejr, selvom kampen nok var mere lige, end resultatet ellers indikerer.

15 gyldne minutter i anden halvleg var alt, der skulle til for hovedstadsklubben, der på et selvmål af Kevin Akpoguma og mål af Vedad Ibisevic og Matheus Cunha kunne tage tre meget tiltrængte point med hjem til den tyske hovedstad. Hertha tog med sejren yderligere afstand fra nedrykningsstregen, og de er inden runde 27 otte point fra 16. pladsen.

I genoptagelsen af Bundesligaen viste det sig, at det faktisk kun var Dortmund, der formåede at vinde på hjemmebane, derfor er det ikke nødvendigvis en fordel for Hertha, at opgøret mod bysbørnene spilles på Olympiastadion. Ikke desto mindre er der en Kracher i vente i Berliner-derbyet, som kun er nummer to af sin slags i Bundesliga-historien.

Da de to mandskaber mødtes på Stadion An der Alten Försterei, var det noget overraskende Union Berlin, der trak det længste strå i en kamp, hvor kulissen var eminent i begge lejre. Den støtte kommer naturligvis til at mangle, og spørgsmålet bliver, hvem der bedst kan tåle at spille uden tilskuere.

For Hertha var det ikke noget problem mod Hoffenheim, men et Berlin-derby er et Berlin-derby – og her kan alt, som tidligere nævnt ske. Til trods for den flotte sejr i Hoffenheim trak Hertha-spillerne dog igen negative overskrifter i de tyske medier, da de ikke kunne holde glæden tilbage, da de kom på scoringstavlen. Der blev delt store krammere ud til højre og venstre og endda ligefrem kys.

Igen bliver det et opgør, som er svært at spå om, men hjemmeholdet må alligevel tage en favoritværdighed på sig.

Jubelscener eller ej, så er Salamon Kalou fortsat ikke inde i varmen, efter hans mediestunt inden Bundesligaen blev genoptaget, mens Rekik er ude med en knæskade. Marius Wolff er tvivlsom med en ankel, der driller, men man vil trods alt gå langt for at blive klar til et Berliner-derby.

Update: I følge kicker går også Niklas Stark og Thomas Kraft glip af opgøret

Union Berlin

Normalt er atmosfæren og kulissen noget helt specielt på Stadion An der Alten Försterei i Berlin, men Union er bare ikke det samme uden tilskuere. Holdet manglede nok også den sidste energi, der kunne bære dem frem mod Bayern i den forgangne weekend.

Oprykkerne har fået 19 af deres 31 point på hjemmebanen, og derfor er der ingen tvivl om, at de er en af de mandskaber, der kommer til at mangle sit hjemmebanepublikum allermest resten af sæsonen.

Bayern var bare en klasse – eller to – bedre end Union, der også tabte med 0-2 til rekordmestrene. Die Eisernen er faktisk uden sejr i de seneste tre Bundesliga-kampe, og for første gang siden 2. spillerunde må de kigge opad i tabellen for at få øje på Hertha Berlin – de skal dog kun kigge én plads op.

En sejr på Olympiastadion vil vende rundt på tabellen, hvor de to mandskaber i så fald vil bytte plads. Ser man i de generelle statistikker, har Die Eisernen dog ikke noget problem med at spille på Olympiastadion, hvor de aldrig har tabt. Det er blevet til en sejr og et enkelt remis – og de har scoret i alle fem Berliner Derbys i historien.

Til kampen er Urs Fischer tilbage på bænken, efter han har overstået sin selvvalgte karantæne, som han indgik, da hans svoger afgik ved døden i sidste uge. Union-træneren er blevet testet negativt to gange for corona-virus siden, og han har i denne uge været tilbage på træningsanlægget.

Til Berliner-derbyet må Urs Fischer undvære Keven Schlotterbeck, der er i karantæne pga. for mange gule kort, ligesom hverken Gogia eller Becker er til rådighed til opgøret. Til gengæld ser topscorer Sebastian Andersson ud til at være klar til at starte inde.

 

Karantæner

Hertha: Ingen
Union: Kevin Schlotterbeck

 

Bud på startopstillinger

Hertha: Jarstein – Pekarik, Boyata, Torunarigha, Plattenhadt – Darida, Grujic – Lukebakio, Cunha, Mittelstädt – Ibisevic (c)
Union Berlin: Gikiewicz – Friedrich, Hübner, Subotic – Trimmel (c), Gentner, Andrich, Lenz – Ingvartsen, Bülter – Andersson

 

Vidste du, at..:

Union Berlins anfører Christopher Trimmel er den spiller i Europa, der har leveret flest assist fra dødbolde i denne sæson? Union-anføreren har leveret syv assists fra dødbolde i indeværende sæson, som er en enkelt mere end Liverpools Trent Alexander-Arnold.

 

Ugens Duel:

Dedryck Boyata vs Sebastian Andersson

 

Dom:

Det var et straffespark, der afgjorde sæsonens første Berliner-derby, og det er nok også marginaler, der kommer til at afgøre Bundesligaens historiens andet Berliner-debry. Om de to hold kan få skabt chancer nok til at vinde kan være et spørgsmål, 1-1 er vores bud.

Få spiltips til alle rundens Bundesligakampe hos SpilXperten

 

 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!