bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Dedryck Boyata (Hertha BSC) mod Sebastian Andersson (Union Berlin)

Ugens duel – Dedryck Boyata (Hertha BSC) mod Sebastian Andersson (Union Berlin)

Ugens duel, Hertha BSC, Union Berlin, Dedryck Boyata, Sebastian Andersson

I den tyske hovedstad mødes Hertha BSC og Union Berlin til sæsonens andet Berlin-derby. Det bliver desværre uden fans på tribunerne, men der skal nok komme knald på det Olympiske Stadion alligevel. Til fredagens kamp kan der være tale om en regulær luftkrig, da det især er i luftspillet, at kampen om hovedstaden kan blive afgjort. 

Hertha Berlin kom godt fra start efter coronapausen med en 3-0 sejr over Hoffenheim. Kampen mod Union Berlin bliver dog en helt anden, da gæsterne har et større taktisk fokus på lange bold og indlæg fra kanterne. Vi skal derfor finde ugens duel i Hertha Berlins felt.

Oprykkerne fra Union Berlin har været gode i luftspillet, hvor de er det hold i Bundesligaen, som har vundet flest luftdueller i denne sæson (821). Her har svenske Sebastian Andersson været en farlig spiller. Han er klubbens topscorer med 11 mål, og her er seks af målene scoret med hovedet. Andersson har været et af Union Berlins bedste våben igennem hele sæsonen, og derfor skal Bruno Labbadia have defensiven på plads, når det går løs på fredag.

Andersson er den spiller i Bundesligaen, der har vundet flest hovedstødsdueller af alle spillere. 208 gange er han kommet først på bolden i luften, og det er 90 gange flere end den næste på listen, Sven Bender fra Leverkusen. I Union Berlins 2-0 nederlag mod Bayern München i weekenden begyndte Sebastian Andersson på bænken, men i et derby mod Hertha Berlin forventes topscoreren at starte inde, hvis svenskeren er kommet sig over sin knæskade.

Spilleren som skal tage sig af Andersson bliver højst sandsynlig Dedryck Boyata. Han er den forsvarsspiller hos Hertha, der har vundet flest dueller i luften med 70 fordelt på hele sæsonen, og belgieren er derfor det bedste bud på en til at udfordre Andersson i ”luftkrigen”.

Men Boyata har haft store udfald gennem sæsonen. Han kom da også i fokus, da de to hold senest mødte hinanden, hvor han begik et klodset straffespark, der kostede et mål. Flere gange har belgieren mistet koncentrationen i denne sæson, og han haft problemer med sine markeringer i forsvaret. Det skal der laves om på til derbyet mod Union Berlin.

Udfaldet af duellen mellem Boyata og Andersson kan blive kampafgørende. Formår Dedryck Boyata at vinde sine dueller i eget felt, bliver det ganske svært for Sebastian Andersson både at komme på tavlen i derbyet, men også at sætte sine holdkammerater i scene, da det er de lange bolde, Union Berlin er farligst på.

Statistikken taler dog i Sebastian Anderssons favør, da han i gennemsnit per. kamp vinder 7.5 hovedstødsdueller, og det står i kontrast til Boyatas 3.2 vundne hovedstødsdueller per. kamp. Svenskeren skal så vidt muligt presses og markeres tæt, da han ikke har den bedste førstegangsberøring, og det bliver derfor afgørende for duellen, at Dedryck Boyata går hårdt til Andersson under Berlin-derbyet.

Senest de to hovedstadsklubber mødte hinanden vandt Union Berlin 1-0, men kampen var meget lige. Fredagens kamp forventes også at blive jævnbyrdigt, men hvis Dedryck Boyata kan komme sejrrigt ud af ugens duel, kan det sikre vigtige point til den blå del af Berlin. Får Union Berlin derimod succes med de lange bolde op til Sebastian Andersson, kan det være stærkt medvirkende til, at Union Berlin endnu en gang står som vindere af et Berlin-derby.

Ugens duel.
Statistik i Bundesligaen 2019/2020:

Dedryck Boyata:
Kampe: 21.
Clean sheets: 6.
Luftdueller vundet: 70 % af 100 dueller.
Dueller vundet: 63.7 % af 278 dueller.

Sebastian Andersson:
Kampe: 26.
Mål: 11.
Luftdueller vundet: 51.5 % af 404 dueller.
Dueller vundet: 49.1 % af 831 dueller.

Få spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Optakt, Højdepunkter, Gladbach, Union Berlin
Højdepunkter og mål: Gladbach – Union Berlin 4-1
Ugens duel, Davy Klaassen, Weston McKennie, Schalke 04, Werder Bremen
Ugens duel – Weston McKennie (Schalke 04) mod Davy Klaassen (Werder Bremen)
Højdepunkter, Optakt, Union Berlin, Mainz 05
Højdepunkter og mål: Union Berlin – Mainz 1-1 Se Marcus Ingvartsen score direkte på frispark
Højdepunkter, RB Leipzig, Hertha BSC
Højdepunkter og mål: RB Leipzig – Hertha BSC 2-2

Skriv et svar