bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Wolfsburg – Borussia Dortmund

Optakt: Wolfsburg – Borussia Dortmund

Gæsterne fra Dortmund skal forsøge at forsætte de flotte takter fra Revierderbyet og hente endnu en sejr mod en modstander, som de har haft godt styr på i de seneste mange kampe.

 

Kampfakta:

Kamptidspunkt: Lørdag kl. 15:30
Spillested: Volkswagen-Arena (Wolfsburg)
TV:  Xee

Holdnyt:

Wolfsburg
Det var med lodder og trisser, at Wolfsburg fik sikret sig en 2-1 sejr i sidste uge ude mod Augsburg, og de indtager dermed sjettepladsen inden denne runde. Kampen om de europæiske plader er dog utrolig tæt, da der kun er seks point fra sjettepladsen og ned til Köln på en tiendeplads.

Wolfsburg har et svært restprogram, hvor de blandt andet skal en tur til Leverkusen, Gladbach og Schalke, mens de i sidste runde får besøg af Bayern München. Inden da gælder det dog Dortmund lørdag eftermiddag, og det kan i sig selv også blive vanskeligt.

Statistikken er i hvert fald mod Folkevognsklubben, der ikke har vundet en eneste af de seneste ni indbyrdes opgør. Seneste sejr mod BVB var faktisk tilbage i pokalfinalen i 2015, da det blev til en 3-1 sejr til ulvene.

Træner Oliver Glasner fortalte på torsdagens pressemøde, at de skal ramme deres topniveau, hvis de vil have noget med fra kampen, men han må til den opgave undvære Gerhardt, Guilavogui og William, der alle er ude med skader, mens Camacho er tvivlsom, da han døjer med ankelproblemer. Til gengæld er det positivt nyt for hjemmeholdet, at Weghorst er klar igen efter at have afsonet karantæne.


Borussia Dortmund

Der var klasseforskel, da Dortmund vandt Revierderbyet i seneste weekend med hele 4-0. Den største derbysejr til de sort-gule siden 1966. Erling Håland åbnede ballet, men nordmanden blev efterfølgende udsat for kritik grundet et interview med meget korte svar, hvor det dog senere hen viste sig, at det blot var et udpluk af hele interviewet, som du i øvrig kan se her.

Raphael Guerreiro kom på måltavlen to gange i det opgør, men ellers var det Julian Brandt, der nok en gang viste sig frem på den centrale midt, hvor han havde selskab af Thomas Delaney, der gjorde comeback efter et halvt år på sidelinjen.

Danskeren kommer dog til at kæmpe hårdt for et genvalg, da Emre Can er meldt klar til opgøret, efter han sad ude i senest runde med lidt småskavanker. Lidt længere fremme på banen forventes det også, at Sancho er klar til at spille fra start, mens det endnu er uvist om Reyna når at blive klar. Amerikaneren blev skadet under opvarmningen til Revierderbyet, hvor han ellers skulle have været begyndt inde.

Ellers er det værd at nævne, at det i denne uge kom frem at Lukasz Piszczek har forlænget sin kontrakt med yderligere et år.

Karantæner:
Wolfsburg: Ingen
Borussia Dortmund:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Wolfsburg: Casteels (c) – Mbabu, Knoche, Brooks, Otavio – Schlager, Arnold – Steffen, Mehmedi, Brekalo – Weghorst
Borussia Dortmund:
Bürki – Piszczek (c), Hummels, Akanji – Hakimi, Can, Brandt, Guerreiro – Sancho, Haaland, Hazard

 

Vidste du, at…:
Dortmund i deres seneste seks kampe i Wolfsburg ikke har indkasseret et eneste mål?

 

Dom

Dortmund har på nær opgøret i Leverkusen vundet samtlige af sine kampe i foråret, og med muligheden for at Can igen er tilbage, er de også favoritter her, selvom det ganske givet kommer til at blive en jævnbyrdig affære. 2-1 til gæsterne.

Få spiltips til samtlige af Bundesligaens kampe hos SpilXperten

Foto: Vfl-Wolfsburg.de

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!