bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Gladbach – Hertha Berlin: Kampen om Europa

Optakt: Gladbach – Hertha Berlin: Kampen om Europa

For første gang i 2014 lykkedes det i sidste uge Gladbach at vinde en fodboldkamp, da de på udebane besejrede Dortmund med 2-1. I efteråret var det netop en sejr mod Dortmund, der var vendepunktet for Die Fohlen, der i løbet af efterårets sidste ni runder avancerede fire pladser.

Denne gang er hullet noget større op til den tredjeplads, de lå på ved pausen, men Europa er fortsat inden for rækkevidde. Det er det for så vidt også for gæsterne, selvom træner Luhukay kategorisk afviste det efter 3-0 blamagen hjemme mod Hannover i sidste runde. Med en sejr vil hovedstadsklubben være a point med netop Gladbach på syvendepladsen. En plads der meget vel kan give europæisk adgang, hvis Bayern og Dortmund går i finalen i pokalturneringen.

Udover de tre point var bedste nyhed for Gladbach, efterårets profil Max Kruse igen kom på scoringstavlen. Det vil være at gå for vidt at kalde ham en humørspiller, men hans spil er selvtillidsbetonet, og derfor scorer han også ofte sine mål i stimer. Sammen med Raffael har han stået for over halvdelen af Gladbachs scoringer i denne sæson.

Hos Hertha har de også en mand, der ved, hvor målet står. Rygterne om et klubskifte til Dortmund tog igen fart i denne uge, da Ramos agent muligvis snakkede over sig. Spekulationerne har stået på siden december, men det ser ikke ud til at påvirke colombianeren, der er på en delt andenplads på topscorerlisten og spiller sin VM-chance til fulde. Af de seneste 21 Berlin-scoringer har Ramos været afslutter eller oplægger på 16 af dem.

For begge trænere er der desuden tale om et gensyn med deres tidligere arbejdsgiver. Favre stod i spidsen for Hertha fra juni 2007 til september 2009, mens Luhukay ledede Gladbach fra januar 2007 til oktober 2008.

Bud på opstillinger:
ter Stegen, Korb, Stranzl, Jantschke, Daems – Herrmann, Kramer, Xhaka, Arango – Kruse, Raffael
Kraft – Pekarik, Langkamp, Kobiashvili, van den Bergh – Hosogai, Niemeyer, Skjelbred – Allagui, Schulz, Ramos

Hold øje med:
Kruse –
Kom for første gang i 2014 på måltavlen. Angriberen har ikke kunne holde sit høje niveau fra efteråret, men hvis Kruse stadig drømmer om VM, så skal der leveres i de næste par uger.
Skjelbred – Meget af Herthas offensiv består af Ramos, men Skjelbred bliver ofte undervurderet i den ligning. Nordmanden skal vinde kampen mod den hårdt tacklende Xhaka, hvis gæsternes Europa-drømme fortsat skal være i live efter lørdag.

Læs flere optakter her:

Freiburg – Werder Bremen: Bunddrama

Mainz 05 – Bayern München: Den tidligste mester nogensinde?

Leverkusen – Hoffenheim: Kiesslings Phantomtor

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Tyske sprogblomster – de bedste, tyske fodboldudtryk
Bulipod ep. 12 – Dansker-invasion, Schweinsteiger og de største, tyske handler
Farvel til den store Bastian
Fremtidens mænd – et kig ind i krystalkuglen