bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – Hoffenheim: Kiesslings Phantomtor

Optakt: Bayer Leverkusen – Hoffenheim: Kiesslings Phantomtor

Søndagens sene kamp kan meget vel gå hen og blive en af de mest seværdige i denne runde. Alene det at Hoffenheim er den ene modstander, bør på papiret være garant for minimum fire mål, men interessant bliver det også at se, om Leverkusen får vendt den dårlige stime med fem kampe uden sejr. For første gang i denne sæson er Leverkusen efter sidste uges nederlag mod Bayern ude af top 3

Statistikken peger i hvert fald mod oprejsning for Die Werkself. I de sidste 11 indbyrdes opgør, har Leverkusen vundet de 10 og kun en enkelt er endt uafgjort. I efteråret lykkedes det Leverkusen at vinde med 2-1 i en yderst underholdende kamp, der for altid har sikret sig en plads i historiebøgerne takket været Kiesslings Pfantomtor.

Gisdol gjorde det på torsdagens pressemøde klart, at Hoffenheim stadig husker, hvordan de blev snydt i den kamp, men at hans største udfordring lige nu, var at få sine spillere til at glemme Mainz-kampen i sidste runde. Her var Hoffenheim foran med 2-0 med 25 minutter igen, men endte alligevel med at tabe med 4-2. Det var femte gang, at de smed en to-måls føring væk, og det er en tangering af Karlsruher SC’s rekord fra 90/91 sæsonen.

Til søndagens kamp er Abraham fortsat ude med skade, men ellers har Hoffenheim alle spillere klar. Hos hjemmeholdet er de langtidsskadede Kruse og Hegeler ude, men ellers råder Hyypia ligeledes over sin stærkeste trup.

Bud på opstillinger:
Leno – Hilbert, Toprak, Spahic, Boenisch, Rolfes, Bender, Can – Castro, Son, Kiessling
Casteels – Johnson, Strobl, Süle, Beck – Polanski, Rudy, Salihovic, Firmino – Volland, Modeste

Hold øje med:
Bender – Er ved at være oppe i fulde omdrejninger og er en vigtig figur, i den måde Leverkusen gerne vil spille på. Skal i denne kamp primært være med til at lukke ned for gæsternes Firmino.
Firmino – Hoffenheims playmaker har været en af denne sæsons helt store profiler, og i den forgangne uge blev han sat i forbindelse med et skifte til Wolfsburg. Mangler af og til at vise sit talent i de helt store kampe.

Læs flere optakter her:

Freiburg – Werder Bremen: Bunddrama

Mainz 05 – Bayern München: Den tidligste mester nogensinde?

Gladbach – Hertha Berlin: Kampen om Europa